Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Oblíbení režiséři (8)

Woody Allen

Inteligentní filmy s jemným humorem a občas absurdním dějem koření vynikajícími herci - objevil například Diane Keaton. Se začátkem nové milénia nabral druhý (třetí? čtvrtý?) dech a opět udivuje chytrými skládačkami.

Kevin Smith

Přehršel popkulturních odkazů mezi fuckováním neustojí každý, ale to je prostě Smithův trademark. Ačkoliv se to nezdá, na romantické komedie je Smith machr (Hledám Amy, Clerks 2). Já vím, romantické komedie? No jasně, romantika je trochu schovaná za humorem, ale tu milostnou linku tam stejně najdete a nemusíte se stydět za banalitu, která je v tomto žárnu jako doma.

Christopher Nolan

Nepodceňuje diváka. I když má holywoodský rozpočet a natočí film, který uspokojí masy, dělá to kvalitně a neotřele. Jeho Dokonalý trik je prostě...však vy víte.

Joe Wright

Film Pýcha a předsudek mě zase až tak neokouzlil, protože patřím mezi skalní fanoušky knižní předlohy a těžko jsem překousávala místa, která se lišila v knize a ve filmu. I když, na druhou stranu, uznávám, že to byly změny ve prospěch filmu. Ovšem Pokání, to byl zážitek! Jen velký režisér natočí takový film. Hlavně ať udrží nasazenou laťku.

David Lynch

Miluju jeho skládačky! Co na tom, že postupem času už přestávají mít pointu...stejně se na takový Mulholland Drive mrknu znova, i když vím, že to zase nepochopím.

Alejandro González Iñárritu

Co dokáže všechno dostat do svých filmů! Jakými tématy se zabývá a jakým způsobem je zobrazuje...za to mu patří můj obdiv.

Matthew Vaughn

Tenhle režisér toho moc za sebou nemá, ale oba jeho filmy mě nadchly. O to víc může mrzet, že Hvězdný prach byl komerčním propadákem. Jak někdo napsal v recenzi na tenhle film - "kankán už nikdy nebude jako dřív" :-)

Sydney Pollack

Geniální, bohužel už zesnulý režisér. Několik různých žánrů zvládal bravurně a Tootsie i Vzpomínky na Afriku (mmj.) patří do zlatého fondu světové kinematografie.