Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (768)

plakát

Adela show (2010) (pořad) 

Nevidím tento pořad tak často a ani nežiji na Slovensku, tudíž jsem trochu mimo obraz, ale pokaždé, když s přítelkyní Adélu sledujeme, tak se solidně pobavím. Navíc o poznání lépe, než u současné show Jana Krause. Hosté tu jsou různorodí a glosovací trojka na začátku(a někdy i na konci) opravdu vtipná. Obzvláště Sajfovi bych dal více prostoru.

plakát

Adidas versus Puma (2007) (seriál) 

Dokument s doprovodnými "hranými" scénami z takřka biblického příběhu bratrské rivality. Vřele doporučuji, neboť obsahuje plno zajímavých faktů a postřehů ze zákulisí dvou velkých oděvních značek. Je fakt, že dnes už Adidas více soupeří s Nike(kromě atletických kolbišť, kde se Puma vrátila na výsluní díky smlouvě s Usainem Boltem a jamajskou reprezentací), ale stejně se vyplatí podívat se na tenhle zajímavý svět jiným způsobem. JINAK POZOR! ZE ZDEJŠÍCH KOMENTÁŘŮ JE POZNAT, ŽE NĚKTEŘÍ HODNOTÍ ZCELA JINÝ DOKUMENT, A TO TENTO: http://www.csfd.cz/film/297596-co-nevite-o-teniskach/

plakát

Afrikou na pionýru (2019) 

Sledování v průběhu pandemie COVID-19 v autokině na nákladovém nádraží Žižkov dodalo snímku trochu jiný rozměr. O to víc jsem si asi užil tu bezstarostnou atmosféru, kterou z plátna hlavní protagonista a šílenec v dobrém slova smyslu, který dal celý projekt dohromady - Marek Slovodník, šíří. Chápu, že nebýt "trabantistů", tak by Afrikou na pionýru nikdy nevzniklo, ale za sebe musím přiznat, že mě jednostopá verze cestování paradoxně bavila více, než její dvoustopí "rodičové". Abych neuváděl jen samé osobně zaujaté vjemy, tak je třeba rozhodně ocenit výbornou kompozici záběrů, které jawisti po cestě pořídili.

plakát

Air America (1990) 

Mírně akční oddychovka z hollywoodem lehce nepropádaného prostředí. Gibson s Downey Jr. jsou sympatická dvojka táhnoucí celý film. Občas se zadařila i nějaká ta hláška:"Ty idiote, senátor je z křesťanského spolku! S takovými lidmi nemůžeš začít mluvit o děvkách! Musíš počkat, až o nich začnou sami!" Jinak ale kromě krásných retro letadel není na snímku nic výjimečného. PS: Co tam hrál Michael Dudikoff?!

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1985) (seriál) 

Viděl jsem sice pouze pár epizod, ale všechny byly dostatečně zajímavé a napínavé. Jako taková jednohubka před spaním, nebo na kratší cestu vlakem určitě vhodné. Pokud by to ovšem v názvu nemělo samotného mistra, ani by mne nenapadlo, že to s ním má něco společného.

plakát

Ali (2001) 

Audiovizuálně dokonale zachycená atmosféra a kouzlo doby. Ostatně jak by také ne, když na režisérské stoličce seděl jeden z mých oblíbenců Michael Mann. Will Smith právě v době kdy se on sám dostal na vrchol filmového průmyslu podává velice přesvědčivý výkon. Jona Voighta bych pak vůbec nepoznal, poklona maskérům. Z filmu je cítit velká touha odvést dokonalou řemeslnou práci a každý detail je proveden takřka k dokonalosti. Nesmírným kladem snímku je i hudební složka. Za zápor by se samozřejmě dala označit vysoká stopáž, avšak vzhledem k tomu, že jde o životopisný film, dá se nad tímhle "prohřeškem" přimhouřit oko. Občas se mi zdá, že v tuzemských končinách je Muhammad Ali vnímán více než rozporuplně, to ale dle mého názoru plyne z čistého nepochopení významu jeho osobnosti a činů samotných. Pokud se 10 američanů zeptáte, kdo je nejlepší a nejvýznamnější sportovec všech dob, minimálně 9 z nich Vám bezesporu řekne, že Muhammad Ali.

plakát

Alien: Covenant - Prologue: Last Supper (2017) 

Jiná forma traileru, která nám má zřejmě pomoci vybudovat si ještě před hlavní projekcí nějaký vztah k postavám nového vetřelce. Nicméně nevím jestli je vhodné, aby se zde hodnotily podobně krátké počiny.

plakát

Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (2017) 

Zajímavý prolog ke Covenantu, nicméně v kontextu samotného filmu je o poznání šokující skutečný osud Shawové. A o davidových pohnutkách (respektive jejich naprosté absenci) k vyhlazení inženýrů ani nemluvě.

plakát

Alien vs. Predator: Redemption (2010) (amatérský film) 

Jistě, příběh je více než přímočarý, ale na druhou stranu co byste s takto "rozdanými kartami" a takovou stopáží chtěli vymýšlet? Tento amatérský film se nemusí za nic stydět a rozhodně se jedná o velice kvalitní počin. Jednoduše taková oddychová jednohubka před spaním.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Upřímně mi je za autory stydno. Každým centimetrem filmu, každou vteřinou stopáže žadoní o vytvoření nového kultu, nové popcornové série, která bude mít nejméně 6 dílů a obří merchendise prodeje, přitom s každým žbleptem, nebo zoufalým logickým lapsem příběhu je zřejmé, že jim tohle vše uniká jak písek mezi prsty. Ani kdyby mi bylo 10-12 let, což zřejmě nakonec bude cílovka tohohle veledíla, ani tehdy bych zřejmě neodpustil všechny ty nesmysly a prkenné dialogy, které se na plátně objevily. Pokud se navíc za celou dvouhodinovou stopáž v podobném žánru vyskytne jedna jediná jakž takž ucházející vtipná hláška, tak je zaděláno na průšvih gigantických rozměrů. Ve zkratce jen několik momentů, které opravdu stojí za "to": v úvodu filmu slyšíme v rámci originu hlavní hrdinky tklivé elektronické tóny, jako by snad autoři chtěli odkazovat přes variaci Vangelise na Blade Runnera(!); příběh nejprve nesmírně důležitě rozehraje linku s "Jackem Rozparovačem", aby o ní následně ve zbytku filmu, hned jak se "překvapivě" ukáže, že jím není Waltzova postava, už nepadlo ani slovo a rozpárané, na orgány prodané nebožačky rázem nikoho z hlavních hrdinů nezajímají; Cameron s Rodriguezem v průběhu filmu očividně x-krát změní názor, jestli to má být drsné a stříkat krev, nebo pg13; nebeské město je očividně závislé na neustálé dodávce surovin a zboží ze zaplivaného povrchu, ale nikoho ze slavných rebelů zřejmě nikdy nenapadlo tenhle klíčový článek narušit; superschopnosti, respektive supersíla hlavní hrdinky zřejmě závisí na jejím momentálním emocionálním rozpoložení, jak jinak si vysvětlit, že zatímco po většinu filmu dokáže takřka cokoliv, zatímco když má jedním tahem vyzvednout torzo svého přítele, aby ho zachránila, sotva se dokáže udržet; závěrečné "epicky drsné" rozseknutí padající kapky slzy pak už spadá přímo do kategorie Star Wars Holiday Special tzn. "tak blbý, až je to vtipný"; a takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho. Být autory předlohy, tak snad Rodrigueze s Cameronem žaluji pro urážku na cti. Nejhorší na tom všem samozřejmě ale je, když si člověk uvědomí, jaký balík zřejmě natočit tuhle slátaninu stálo. Cameo Eda Nortona je pak skoro až smutné, když si vezmu, po jak dlouhé době se objeví na velkém plátně a vybere si k tomu "tohle". Když si vzpomenu na podobnou patlaninu Jupiter Ascending, tak ta vedle Ality působí pomalu jak dílo hodné oscarových nominací.