Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (768)

plakát

Chirurgové - Skok do mlhy (2019) (epizoda) 

Pravidelný divák Chirurgů si za těch 15 sérií již musel všimnout, že se "showrunnerka" Shonda Rhimes chorobně vyžívá v cliffhangerech na konci sérií. Mnou již několik let očekávaného výbuchu atomové elektrárny jsme se sice opět nedočkali, nicméně komiksově-pohádková mlha je také vcelku trapas. Jinak si ale na finále 15. řady stěžovat nemohu, jelikož poskytuje do té příští hned několik zajímavých příběhových linek a nové postavy Dr. Koracika (Greg Germann vždycky rulez!) a Linka se rozhodně osvědčily. 16 sérií (a Ellen Pompeo má smlouvu i na potenciální 17) je už opravdu hodně, ale zatím naštěstí nenastal až tak radikální pokles kvality seriálu, aby docházelo k nějakému výslovnému ztrapňování, nebo pošlapávání odkazu, tak jako v jiných případech. Doufejme, že tedy 16. řada opět nezklame.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Pokud bych měl animovaného Spider-mana s kumpány z jiných dimenzí charakterizovat jedním přívlastkem, tak to bude jednoznačně "svěží". Už dlouho jsem neviděl film s tak dobře nakombinovaným mixem nápadů, uvolněnou atmosférou a dokonalou audiovizuální stylizací. Zapomeňte na všechny hrané pecky z MCU a pokusy o pecky z DCU a ponořte se do pestrobarevného Brooklynu, budete bohatě odměněni.

plakát

Taxi Teherán (2015) 

Výborně zpracované a vyvážené nahlédnutí do nesmyslnými regulemi svázaného každodenního života v Teheránu. Jeden z mála snímků, kde je forma a obsah ve skutečné symbióze.

plakát

Legendy zítřka - Hey, World! (2019) (epizoda) 

Už předchozí epizoda byla až přílišná slátanina, ale letošní finále opět potvrdilo tradici, že tvůrci prostě nedokáží jakoukoliv sérii Legend zakončit normálně. Tohle byl proste overkill. A ten song na konec? Ufff. Pokud je snaha do jedné epizody nacpat příliš, většinou to nedopadá dobře a to se přesně stalo i tentokrát. Lehkost a mírná sebeparodie, která zdobila většinu druhé části čtvrté série je rázem pryč a zbyl jen šíleně přehnaný guláš hraničící s trapností. Je to škoda, protože jak už jsem psal, až na předposlední a poslední epizodu, se druhá část čtvrté řady překvapivě povedla.

plakát

Chirurgové - My jsme ten požár nezaložili (2019) (epizoda) 

Vcelku povedená epizoda, přičemž převážná většina humoru v ní je založena na klasickém osvědčeném konceptu "každý si mele o tom svém a neposlouchá ostatní".

plakát

Legendy zítřka - Terms of Service (2019) (epizoda) 

Tohle bylo trochu moc, hlavně tedy celá linka s Garym. Nápad s Rayovou/Neronovou aplikací, prostřednictvím které uživatelé odsouhlasí propadnutí své duše peklu je sice originální, ale důvody, které autoři vymysleli jako motivaci pro stažení apky se moc nepodařily (bububu monstra existují a prostřednictvím appky vás ochráním). Tohle se dalo využít daleko lépe. Naopak solidně funguje Constantinův pobyt v pekle.

plakát

Legendy zítřka - Nip/Stuck (2019) (epizoda) 

Neron převzal nadvládu nad Rayem a k tomu nutí Constantina přivést z pekla jeho milovanou Tabithu. Bohužel ne až tak podařená epizoda.

plakát

Arrow - Zachránili jste město (2019) (epizoda) 

Co napsat k finále sedmé řady, která začala tak nadějně a jejíž druhá polovina byla tak zoufalá? Ani finále bohužel až na světlé výjimky příliš nevylepšilo dojem, takže snad jen zbývá smutné konstatování "uff ještě 10 epizod v osmé, poslední řadě a tvůrci ukončí tuhle agónii". Pouze doufám, že těch posledních 10 dílů bude stát za to a trochu vylepší závěrečné resumé seriálu, který začinal tak nadějně a stala se z něj typicky nastavovaná kaše. Mírným optimismem mě naplňuje fakt, že Emily Bett Rickards v roli Felicity skončila již teď, takže budeme v posledních 10 epizodách ušetřeni Olicity momentů, které v podstatě zničily celý seriál. Jinak konkrétněji k závěrečné epizodě: tvůrci se do ní snažili nacpat vše co šlo a výsledek tomu odpovídá, bohužel převážně v negativním slova smyslu. Vrátilo se plno postav, do toho bylo třeba uzavřít i ty hrůzostrašné flashforwardy a rozloučit se s Emily/Felicity. Dopadlo to tak, že třeba Katie Cassidy měla asi tak dvě scény v nichž se objevila. Rozhodně mě potěšil Michael Jay White v roli Bena Turnera, tuhle postavu měli využívat už dřív a v daleko větší míře. Naopak klasicky Kate McNamarra alias Mia a Sea Shimooka alisa Emiko - stejné chyby, stejné známky, respektive nejenže by se tyhle dvě katastrofální herecká dřeva s přesně třemi výrazy tváře v repertoáru neuchytily ani v Tak jde čas vedle Dr. Drakea Remoraye v podání Joyeho Tribbianiho, ale pomalu by to nestačilo ani na nějaké soft erotické filmy, tohle byly opravdu těžké castingové přešlapy. Jelikož bylo třeba půlku epizody věnovat rozloučení s Emily/Felicity, tak samozřejmě vypořádání s Emiko a 9th Circle působilo strašně uspěchaně a spočívalo v další nijak nezáživné generické bitce hromady komparzistů s Arrow týmem. O flashforwardech se radši nebudu ani zmiňovat. Abych nekončil vyloženě negativně - opravdu jsem zvědavý a mám mírně optimistická očekávání k závěrečné osmé sérii (jakkoliv směšně lacině opět vypadal Monitorův kostým).

plakát

Arrow - Živoucí důkaz (2019) (epizoda) 

Vždycky je fajn vidět Colina Donnela při návratu do seriálu, i když tady to nebylo až tak plnohodnotně využité, horší na epizodě bylo už x-té opakování prolézání a prohledávání stále stejných generických továrních hal a papundeklovo polystyrenových sutin a kamenů. Chápu, že seriál má omezený rozpočet a že se nedá pokaždé natáčet v exteriérech (i když ty kanadské lesy z každého druhého seriálu mi už taky lezou pěkně krkem), ale ta lacinost by z toho nemusela až tak křičet.