Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (63)

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

City a pocity jsou složitá věc. A když se spojí tenhle geniální scénář, úžásný Bill Murray, půvabná Scarlett Johansson, Japonsko, vlastně i whiskey a skvělá hudba, vznikne z toho něco tak výjimečného a přitom i nepopsatelného, i když zezačátku jsem si myslela, jako mnoho ostatních lidí, že půjde o nějaký "remix". Každý chceme být nalezen...

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Nestárnoucí klasika, která nikdy nezklame. Sice jsem tento film viděla nejméně dvacetkrát, ale s radostí se na něj dívám znova a znova.

plakát

Biohackeři (2020) (seriál) 

Wow! Čekala jsem ledacos, s trochou předpojatosti vůči německé kinematografii.. ale tento seriál pro mě byl naprosté překvapení (příjemné). 1.serii jsem zkoukla na jeden nádech, nemohla jsem se od děje prostě odtrhnout. Herecké výkony na jedničku, především hlavní hrdinka Emma/Mia. Po dlouhé době jsem u něčeho cítila šílené napětí, které mi proudilo tělem (hlavně u posledních 3 dílů, kdy jsem pomalu nemohla ani dýchat) a zvědavost Mám takový pocit, že se na 2.serii podívám ještě dnes :))

plakát

Krvavá jízda (2020) (seriál) 

koda, že není víc takových seriálů. Jasně, ne všechny díly jsou spešl a originální. Pár ale dílu mě vážně zaujalo, obzvlášť ta "spisovatelská" povídka :)). Každopádně stojí za shlédnutí a velké plus (a 1 hvězda navíc za to), že jsou to epizodické, povídkové jednohubky. Krom toho, že mám prostě slabost pro severskou filmografii 👌

plakát

Kletba (2020) 

Za konec dávám 4.hvezdu :)) Spoiler: 99% horrorů končí vždycky nějak špatně a pokud skončí dobře, většinou je to tak nějak na sílu a není to ono. Tady mi to naopak přišlo jako skvělé zakončení. (Konec spoileru) A atmosféra, ač samozřejmě spousta věcí by mohla být udělaná lépe a některé věci, nedávaly smysl..člověka vtáhla do toho woodoo světa. Já tuhle kulturu, rituály a vše s tím spojené prostě žeru :)

plakát

Don't Knock Twice (2016) 

Náhodou velmi příjemné překvapení - vzhledem k některým přehnaně negativním komentářům tady. Námět možná ohraný, ale zpracování a rozuzlení nikoliv. Jinak to má v podstatě vše, co by pořádný horror měl mít.

plakát

Humr (2015) 

Zatím nepolíbena tvorbou Yorgose Lanthimose, přesto mě tento snímek už nějakou dobu přitahoval - pravděpodobně svým svérázným námětem, ale i skvělým obsazením. The Lobster je groteskně-znepokojivá satira s opravdu neuvěřitelně jedinečným námětem, který je zasazen do totalitní společnosti, v níž je nepřijatelné být single. Šanci najít si "spřízněnou duši" poskytuje Hotel, v němž na hledání toho správného partnera máte 45 dní. V jiném případě budete přeměněni na zvíře dle vlastního výběru (asi bych brala srnu, přece jen vegetovat v lese jako plaměňák či velbloud by mě moc nelákalo). Prostředí hotelu bylo ztvárněno geniálně - scénky v nichž hotelový personál veřejně demonstruje výhody života v páru, každodenní rituál, při němž pokojské uspokojí své "hosty" ruční prácičkou, hon na uprchlíky v blízkém lese a celková depersonalizace - z toho jednoznačně dělají nejlepší část celého filmu. Život v lese je jakýmsi mezistupněm mezi tím býti zvěří a býti ("šťastně" zadaným) člověkem. Les je plný single běženců a platí zde v podstatě antitetická pravidla - jakýkoliv projev lásky je krutě potrestán, každý člen této "tlupy" musí mít vykopán svůj vlastní hrob (kdyby náhodou), účastnit se cvičení a tančit může pouze osamoceně.. "Všichni tancují sami. Proto hrajeme pouze elektronickou hudbu." Humr je film, který vás nutí klást si otázky nejen sami o sobě, vyvolává ve vás pocit znepokojení - obzvláště diky podivným, tragikomicky reálným situacím a syrově upřímným dialogům postav. Sečteno podtrženo - strhující začátek, uhrančivé prostředí, scénáristova vize blízké budoucnosti světa plného extrémů dohnaná až do absurdity, satira na společnost, jenž dělá ráda urychlené soudy a vše bagatelizováno. Škoda jen toho slabšího finále. (8/10)

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Abych řekla pravdu, na tento žánr moc nejsem. Původně jsem se tomuhle filmu vyhýbala, říkala jsem si, že to bude jen další přehlídka audiovizuálních efektů s bezduchým dějem. Ale zmýlila jsem se, protože efekty není to jediné, co může film nabídnout. Krom stylových bojových scén, podmanivé hudby a neokoukaného hereckého obsazení na mě zapůsobil jednoduchý příběh se zajímavou zápletkou. Dosud neznámý Joseph Kosinski se tohoto úkolu zhostil překvapivě skvěle a já jen můžu poděkovat za skvělý zážitek.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Konečně povedený remake! Většina horrorů mě moc nenadchne, ale tenhle snímek měl perfektní atmosféru. Dokážu si představit, že milovníci krváků budou zklamáni z první poloviny horroru, ale vše vyváží nechutnost scén z další části filmu. Člověk by netušil, jaké mrchy dokážou být i ženy. Mimochodem, Sarah Butler jsem viděla v akci poprvé a doufám, že o ní ještě uslyším.

plakát

Fantom opery (2004) 

Hudba? Fantastická, a to nejen proto, jaký k ní mám blízký vztah. V tomto případě mě dokáže někdy rozplakat, někdy mi z ní naopak běhá mráz po zádech. A Emmy Rossum je také nádherná a křehká, skvěle zde zapadá. Atmosféru dokresluje dávné prostředí divadelního zákulisí i jeviště divadla. Možná nejsou všechny herecké výkony tak perfektní, ale hlavní je především hudba.