Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Gravitace (2013) 

Žůžo!!! Přinutilo mě to se po roce sem přihlásit a dát hodnocení... ;-)

plakát

Star Trek (2009) 

Miluji ve filmech časoprostrorové linie křížící se tak, že nad tím člověk musí chvíli přemýšlet a nejlépe když na to nepřijdu hned z prvního pohledu, ale až po přesném ujasnění děje, co bylo, co právě je a co vlastně díky tomuto časovému posunu/změně nastane... Tento film mi dal přesně tyto možnosti. Jediné, co mě mrzelo je to, že jsem seriál STAR TREK nesledoval pravidelně a k tomu ještě hodně dávno, a proto jsem nevnímal na první pohled spojitosti s Kirkem a jeho "young" posádkou... ;-). Ale při první možnosti asi začnu všechny díly postupně shlížet! Pro toto všechno, i za to jak mne to navnadilo, davám za pět!

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Pěkné... ale usli jsme u toho... :-/

plakát

McLintock! (1963) 

Zapl jsem včera (21.12.2009) snad po půlroce TV: Čekal jsem, že v TV zase nic nebude, jen samé reklamy a stupidnosti typu VKV nebo Ordinace... Myslel jsem, že jen zabiju deset minut projetím všech 50-ti programů a pak to vypnu... Přepnul z ČT1 na ČT2... a tam již zůstal až do konce tohoto filmu! Možná mi uteklo prvních deset-patnáct minut..., ale neuvěřitelně mě tato kowbojka zaujala (a to westerny nemusím). Buď už jsem byl tak znuděný, nebo tento film měl opravdu vážně jiskru a upřímně jsem se několikrát zasmál... ;-)

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Ikdyž jsem často na služebních cestách přes týden, na hudebních akcích přes weekend a moje práce a celková časová denní dispozice překračuje mnohdy hranici 24 hodin, tak si vždy každým rokem snažím udělat chvilku čas na shlédnutí Oscarových snímků. Každým rokem pak nadávám a přemýšlím nad tím, "PROČ ZROVNA TENTO FILM" toho Oscara dostal? ZA CO SI HO ZASLOUŽIL?!! (Naposled, co jsem si tohle nemusel říct bylo snad u Forrest-a Gump-a). Po tom, co jsem viděl tohle byly má slova jasná: PRÁVEM si získal tato ocenění!!! Výborně zvládnuté prolínaní dvou časových linií (viz moje obliba v cestování časem a časových osách v TOP10:-) ), perfektní příběh, vynikající kamra - na které bylo realisticky zachyceno vše co zachitit šlo a ukázáno všem, CO SE TAM NA DRUHÉM KONCI SVĚTA DĚJE/DĚLO a v neposlední řadě sqelá hudba. Tento film nemá až na moc velký happy-end (ale je to romantický, tak proč zase ne) prakticky žádnou chybu.

plakát

Zvláštní efekty (1996) (seriál) 

Luxusní seriál. Nejvíce si pamatuji jednu epizodu, jak zločince, který někde umístil bombu, přesvědčili, že spadl s "letadlem" někam do lesa a pak ho probudili v "nemocnici", kde mu na TV přehrávali odpolední zprávy kde jako hlavní téma bylo vybuchnutí bomby... a on se na lůžku prokecl... Nemocnice byli jen kulisy, letadlo jen takový ten trenažér... jen následně to vězení pro toho teroristu pak bylo "ORIGINÁL"! :-D PS: LeeLee Sobieski mi v hercích nějak nesedí! Ani na IMDb není uvedena! Chtělo by to překontrolovat! ;-) Asi chybka...

plakát

Avatar (2009) 

19.12.2009 - 17:00 / CineStar Ostrava - 3D, dabing + 30.12.2009 - 20:00 / CineStar Ostrava - 3D, dabing: To moje tvrzení, co jsem tady AVIZOval těsně před tím, než jsem se na to šel kouknout: "...že když vidím ty ostatní recenze, tak se bojím, že až to shlédnu, budu muset všechny mé filmy ohodnocené 5* přepisovat pouze na 4* aby to bylo spravedlivé..." je zcela pravdivé! Nebudu se tady dlouze rozepisovat o filmu... těch recenzí na něj je tady většina. Spíš napíšu svůj názor právě na TEN NÁZOR té většiny: Mnoho z Vás psalo, že je to novodobá Pocahontas nebo Tanec s vlky, že děj se dá předvídat, hudba je "naklonovaná" ze všech ostatních blockbusterů, ...atd.! Lidi, řekněte mi, co ještě více v dnešní době chcete?! Podle Vašich některých názorů by Vás asi uspokojil jen helma na hlavě a v ní film v podobě virtuální reality, kde hlavní postava by jste byli Vy a děj by se odehrával podle toho, jak byste ho sami svou vůli a jednáním měnili. Nechápu, jak někteří z Vás tady můžou na jednu stranu psát, že děj je předvídatelný a poskládaný z ostatních velkofilmů a na druhou stranu mají mezi oblíbenými dalších XY filmů & seriálů, které jsou jen remake-y ČB-filmů z minulosti a večer si navíc pustí VkVéčka, Ulici nebo Ordinaci, kde se na to nekoukáte půl roku a stejně během jednoho dílu zjistíte, co se v předchozích událo, kdo se s kým vyspal nebo pohádal... Ozvučení to samé: Nadáváte na podobnost nějakých tónů s jinými filmy, ale v zápětí po cestě domů si pustíte v autorádio, kde hrají Vaši oblíbenou Vánoční pecku třeba od Shaun-a Baker-a Could you Would you Should you, nebo Ewu Farnou a její "Měl's mě vůbec rád", která vznikla v oruiginále cca před 15lety v Mexico... ( http://www.youtube.com/watch?v=qRUE-lO8C6g ). Lidi, přece dnešní celý svět je o kopírování a klonování! Od informačních médií, přes hračky, užitkové produkty, design, auta, hudbu nebo film až třeba po klonování zvířat (a za chvilku už i lidí...)! Nechce se nám výmyšlet něco originálního, co by třeba nakonec ani nemělo žádný úspěch a tak vezmeme věc raději již většině oblíbenou, trošku ji opravíme podle našeho gusta, přidáme nějakou malou vychýtavku nebo odlišnost a máme hotovo. Záleží pak jen na tom, jak tu svou kopii podáte, předvedete a hlavně prodáte ostatním. A James Cameron to dokázal na výbornou! Nejen, že tento film okořenil dokonale využitou 3D vychytávkou a že vytvořil svůj vlastní unikátní vesmír který sám v sobě žije..., ale taktéž to všechno dokázal neuvěřitelným způsobem prodat! Vždyť fanouška si dokáže koupit už jen jediná věta od něj: "Scénář mám v šuplíku už od roku 1995 a nešáhl jsem na něj, protože nebyla technologie na to, abych dokázal vytvořit a předat na plátně takovou představu, jakou jsem měl tehdy v hlavě." Vlastně také už jen pohled na statistiku: Po dvou dnech od uvedení do kin a je v první desítce a drží se?!! ...Proto je teď AVATAR pro mě, ať si kdo-chce-co-chce-říká, na dlouhou dobu BESTofBEST!

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Tento film je pro mne citovou záležitostí svázanou s jednou "letní" láskou... a prakticky mou "první" láskou. Proto umísťuji do své TOP10!

plakát

Back to the Future... The Ride (1991) 

Je to dohromady asi desetiminutová show - atrakce, ve filmovém městečku UNIVERSAL STUDIOS v Los Angeles na motivy slavné trilogie BTTF. Vejdete do budovy, což je jakoby nová laboratoř Dr. a po zdlouhavém vyčkání v řadě procházíte chodbami laboratoře a nakonec usednete v jedné z mnoha garáží do 4dvéřového DeLoreanu, kde se vleze až šest návštěvníků. Ve chvíli, kdy jsou ve všech zdejších garážích (cca 20 a ve dvou patrech) demonstrovány na LCD panelu zavěšeném na dveřích garáže před Vámi bezpečnostní prvky a že se máte připoutat (připomínalo mi to hodně letadlo:-) ), tak DeLorean nastartuje, dveře garáže se otevřou a Vy vyletíte ven (DeLorean je připevněn na velkém pohyblivém rameni) a ocítáte se před velikým plátnem. Je to úplně to samé, jako v Praze IMAX, ale s tím rozdílem, že nemáte 3D brýle a chuť prostoru a pohybu Vám udává s Vámi se pohybující auto. Když sedíte vepředu tak můžete zpoza malého paravánu vidět všechny DeLoreany okolo Vás. Filmek zde: http://www.youtube.com/watch?v=_QVlJ7X0IXU . Jsem fanda BTTF. Dokonce i přemýšlím o zakoupení DeLoreanu, pokud se opravdu od r. 2010/11 bude v Evropě znovu sériově vyrábět a každému, kdo je na tom stejně, doporučuji si na tento filmeček někde ve studiích UNIVERSAL (3x po US) zajít. Výborné pobavení a originální využití systému IMAX.