Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Avatar

Avatar (2009)

19.12.2009 - 17:00 / CineStar Ostrava - 3D, dabing + 30.12.2009 - 20:00 / CineStar Ostrava - 3D, dabing: To moje tvrzení, co jsem tady AVIZOval těsně před tím, než jsem se na to šel kouknout: "...že když vidím ty ostatní recenze, tak se bojím, že až to shlédnu, budu muset všechny mé filmy ohodnocené 5* přepisovat pouze na 4* aby to bylo spravedlivé..." je zcela pravdivé! Nebudu se tady dlouze rozepisovat o filmu... těch recenzí na něj je tady většina. Spíš napíšu svůj názor právě na TEN NÁZOR té většiny: Mnoho z Vás psalo, že je to novodobá Pocahontas nebo Tanec s vlky, že děj se dá předvídat, hudba je "naklonovaná" ze všech ostatních blockbusterů, ...atd.! Lidi, řekněte mi, co ještě více v dnešní době chcete?! Podle Vašich některých názorů by Vás asi uspokojil jen helma na hlavě a v ní film v podobě virtuální reality, kde hlavní postava by jste byli Vy a děj by se odehrával podle toho, jak byste ho sami svou vůli a jednáním měnili. Nechápu, jak někteří z Vás tady můžou na jednu stranu psát, že děj je předvídatelný a poskládaný z ostatních velkofilmů a na druhou stranu mají mezi oblíbenými dalších XY filmů & seriálů, které jsou jen remake-y ČB-filmů z minulosti a večer si navíc pustí VkVéčka, Ulici nebo Ordinaci, kde se na to nekoukáte půl roku a stejně během jednoho dílu zjistíte, co se v předchozích událo, kdo se s kým vyspal nebo pohádal... Ozvučení to samé: Nadáváte na podobnost nějakých tónů s jinými filmy, ale v zápětí po cestě domů si pustíte v autorádio, kde hrají Vaši oblíbenou Vánoční pecku třeba od Shaun-a Baker-a Could you Would you Should you, nebo Ewu Farnou a její "Měl's mě vůbec rád", která vznikla v oruiginále cca před 15lety v Mexico... ( http://www.youtube.com/watch?v=qRUE-lO8C6g ). Lidi, přece dnešní celý svět je o kopírování a klonování! Od informačních médií, přes hračky, užitkové produkty, design, auta, hudbu nebo film až třeba po klonování zvířat (a za chvilku už i lidí...)! Nechce se nám výmyšlet něco originálního, co by třeba nakonec ani nemělo žádný úspěch a tak vezmeme věc raději již většině oblíbenou, trošku ji opravíme podle našeho gusta, přidáme nějakou malou vychýtavku nebo odlišnost a máme hotovo. Záleží pak jen na tom, jak tu svou kopii podáte, předvedete a hlavně prodáte ostatním. A James Cameron to dokázal na výbornou! Nejen, že tento film okořenil dokonale využitou 3D vychytávkou a že vytvořil svůj vlastní unikátní vesmír který sám v sobě žije..., ale taktéž to všechno dokázal neuvěřitelným způsobem prodat! Vždyť fanouška si dokáže koupit už jen jediná věta od něj: "Scénář mám v šuplíku už od roku 1995 a nešáhl jsem na něj, protože nebyla technologie na to, abych dokázal vytvořit a předat na plátně takovou představu, jakou jsem měl tehdy v hlavě." Vlastně také už jen pohled na statistiku: Po dvou dnech od uvedení do kin a je v první desítce a drží se?!! ...Proto je teď AVATAR pro mě, ať si kdo-chce-co-chce-říká, na dlouhou dobu BESTofBEST!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump není pro mne "jen" jeden z nejlepších filmů. Forrest Gump se stal díky mnoha spojitostí s mým osudem a životním dějem i jakousi citovou záležitostí a "modlou"! Každý na světě mámě někde schovanou svou Jenny, kterou budeme do konce svých i jejich dní nadevše milovat... a to i v těch okamžicích, kdy naše láska nebude opětovaná, nebo se jen bohužel životem míjíme... a budeme stále doufat, "že to jednou příjde samo", že se jednou potkáme a zastavíme oba dva na jednom místě a naplno zamilujeme... Forrest Gump je jediný film, který mě dokázal vehnat slzy do očí. Je to jediný film, ve kterém vidím sám sebe a právě tu "svou" Jenny pro mě v tuto chvíli tak daleko... Navíc, ty mnohačetné odkazy ve filmu... prostě na celkově film na jedničku s hvězdičou... Proto Forrest Gump! /// Měl jsem možnost se podívat do Universal Studios v L.A., kde jsem navštívil i slavnou sérii obchodů a restaurací "BubaGump Shrimps". Opravdu vůborné pochoutky ve stylovém "obalu" a filmovém prostředí. Pro fandy doporučuji!

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Opravdu pro mne jeden z nejlepších filmových zážitků. Miluji fantasy založené na cestování časem, uvažovaní nad klišé času a řešení případných časových paradoxů jak ve filmu vyřčených, tak i nevšimnutých. Někdy jsou hodně viditelné, někdy méňe. (V tomto filmu snad nejzajímavější bylo ve II., když starý Biff v budoucnosti ukradl DeLorean, vrátil se s portovním almanachem do minulosti, tam ji změnil tím, že mu almanach předal... a pak ještě stihl vrátit zpět do TÉ STEJNÉ NEZMĚNĚNÉ BUDOUCNOSTI DeLorean, aby si toho Fox s Lloydem nevšimli... ;-) ) "Časové fantasy" jsou čím dál povedenější. Velice se mí líbilo taktéž výborné vysvětlení ve filmu Stroj času. Zamiloval jsem si autíčko DeLorean. Měl jsem možnost se v něm projet a plánuji si ho pořídit, pokud opravdu podle mých dosažených informací se má začít znovu sériově vyrábět. (2010-1012) ...A to dokonce v Evropě. Uvidíme;-)

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

"Miluji" Mela Gibsona jako herce. Má neuvěřitelný potenciál, zkušenosti a umí dokonale zahrát každou roli. Na sérii Smrtonosná zbraň jsem "vyrůstal", proto jsem ji ve své TOP10 upřednostnil. Ale jinak za nejlepší jeho filmovou roli považuji film "SPIKNUTÍ", kde po jeho boku stála Julia Roberts, které podle mého názoru k němu jako filmová dvojka neuvěřitelně pasuje.

Spiknutí

Spiknutí (1997)

Podle mě jedna z nejlepších filmových rolí Mela Gibsona. (Někteří budou namítat, že to je "Statečné srdce" nebo "Patriot", ale opravdu NE! Tyto byli "jen" velkofilmy, které mnohé zaujali svou sílou, dějem a odkazem... - mě se také líbili - ale SPIKNUTÍ je prostě moje best role s Gibsonem.) Po jeho boku zde stojí Julia Roberts. Troufám si tvrdit, že toto byla snad jeho nejlepší filmová partnerka. Mnohokrát jsem si i říkal, že by jim to spolu slušelo i v originále;-) Soundtrack a hlavně píseň v originále od Frank-ýho Sinatra-y – Can't Take My Eyes Off Of You ("I love you bejby...") používám na svých hudebních akcích stále. Neuvěřitelně chytlavá píseň, která přesně pasuje do děje filmu.

Aljaška

Aljaška (1996)

Pro mne srdcová záležitost. Když jsem tento film ještě jako školák viděl, tak jsem si řekl, že se musím někdy kvůli té neuvěřitelné přírodě podívat na Aljašku... A pak na svá slova zapomněl. Přesně dest let na to, když jsem se jako student VŠ rozhodoval, kam do USA se vydám v rámci letního programu W&T od Student Agency, tak mne to tím směrem podvědomně i z doporučení kamarádů ohledně výdělku táhlo. Měl jsem štěstí. Přidělili mi poslední pracovní pozici zrovna na ostrově Petersburg v P.F.I. Company, která má po Aljašce snad 20 dalších poboček. Deset dní po příletu bylo zataženo, škaredě a hnusně. Až ten jedenáctý mne probudila věta jednoho spolubydlícího Slovenského kamaráda: "Dneska je ale nádherné počasie... Je suprovej výhlad na Ďáblov Palec...!" ... Byl OPRAVDU TAM!!! A prakticky PŘÍMO PŘED OKNY! Neuvěřitelná shoda náhod... Vůbec jsem nevěděl, kde vlastně jsem... Pak jsem se výptával v okolní vesničce a všichni si opravdu vzpomínali na natáčecí štáb a celé to "představení" a šum okolo filmu... Proto dávám 5*! Ani né kvůli příběhu či zpracování... ale hlavně kvůli toho, jaký tento film měl pro mé "životní kroky" význam. Všem doporučuji Aljašku navštívit. Žádný film ani fotky to nikdy nedokážou ukázat... ;-) http://www.panoramio.com/user/2296957

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Tento film je pro mne citovou záležitostí svázanou s jednou "letní" láskou... a prakticky mou "první" láskou. Proto umísťuji do své TOP10!

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Tento film má jen jednu jedinou velkou chybu: "ČESKÝ PŘEKLAD NÁZVU"! ;-)

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

Ikdyž jsem často na služebních cestách přes týden, na hudebních akcích přes weekend a moje práce a celková časová denní dispozice překračuje mnohdy hranici 24 hodin, tak si vždy každým rokem snažím udělat chvilku čas na shlédnutí Oscarových snímků. Každým rokem pak nadávám a přemýšlím nad tím, "PROČ ZROVNA TENTO FILM" toho Oscara dostal? ZA CO SI HO ZASLOUŽIL?!! (Naposled, co jsem si tohle nemusel říct bylo snad u Forrest-a Gump-a). Po tom, co jsem viděl tohle byly má slova jasná: PRÁVEM si získal tato ocenění!!! Výborně zvládnuté prolínaní dvou časových linií (viz moje obliba v cestování časem a časových osách v TOP10:-) ), perfektní příběh, vynikající kamra - na které bylo realisticky zachyceno vše co zachitit šlo a ukázáno všem, CO SE TAM NA DRUHÉM KONCI SVĚTA DĚJE/DĚLO a v neposlední řadě sqelá hudba. Tento film nemá až na moc velký happy-end (ale je to romantický, tak proč zase ne) prakticky žádnou chybu.