Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (443)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Raimi se svým Spider-Manem se může jít zahrabat. TAKHLE má vypadat pořádný začátek Spider-Mana, který nabízí tolik možných linií pro další díly a tvoří pro ně základy. Ne nebetyčné přeskakování z příběhu na příběh, které jakoby na sebe ani nenavazovali, jak to ukázala původní trilogie. Věřím Marcu Webbovi, že tohle dotáhne dokonce a nemusí to skončit jen druhým, třetím ani čtvrtým dílem. Tímhle stylem se můžeme dostat k opravdu hodně zajímavým variacím. Co musím pochválit je kromě více origin příběhu,Spoiler alert včetně síťostřelů (ano, ty mi u Raimho hodně chyběly), ponechání doktora Connorse naživu (ano, těším se na a doufám v jeho využití v některém z dalších dílů), otevřené zápletky s jeho rodiči a nemůžu samozřejmě zapomenout na Spideyho šestý smysl při nebezpečí, kterými taky hodně chyběl, atd. atd.End. Všechno okořeněné o skvělé záběry z vlastního pohledi, skvělou práci s postavami a skvělými výkony herců a pro mě opět nezapomenutelnou Hornerovou hudbou. 90 %

plakát

Hřiště snů (1989) 

Nevím, to dojetí mě tady úplně minulo a to normálně k dojetí a až k slzám z dojetí nemívám daleko, tady to ale prostě nefunguje. Film, kterému nemám objektivně co vyktnout, ale ani co vyzdvihnout. Ani Hornerův soundtrack mě neuchvátil tak, jako obyčejně. Lepší tři hvězdičky.

plakát

Monsieur Lazhar (2011) 

I když ten film je zajímavý a dobře utíká, prostě nemám rád filmy bez nějakého výraznějšího rozuzlení, vyprávění bez pořádného konce.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Akce je dobrá a hodně tomu pomáhá hudba, Mille v přléhavém oblečku také není co vytknout a ten herní feeling tomu dodává určité kouzlo, ale co ten zbytek? Všechny nešvary ze čtyřky se opakují. Minimální příběh, nesmyslnosti, podivné dějové posuny, prostě jen taková prvoplánová jednohubka, která ani napoprvé pořádně nepobaví a nezachrání to ani velké množství navrátilců z minulých dílů.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Už dlouho jsem se ničeho tak nebavil, ano, je to čistý popcorn, ale tak se Bergovy povedl, že ho mám zase o něco radši. Kam se na tohle hrabou druzí a třetí transformers. Jen škoda, že film na sebe nevydělal, a tak se nemůžeme dočkat třeba více široce podaného pokračování. 90 %. Mahalo, motherfucker!

plakát

Marvel One-Shot: Item 47 (2012) 

I kdyby tenhle kraťas přinesl jen to, že se Lizzy Caplan zařadí do castingu dalších Marvel filmů, či seriálů, nebo jiných děl, byl bych naprosto spokojený, tu holku mám rád.

plakát

Ghost Rider 2 (2011) 

Nemyslel jsem si, že zrovna Neveldine s Taylorem dokáží natočit tak neskutečně bezkrevný film, bez napětí, bez atmosféry, emocí, téměř bez ničeho. Nic co by vybočovalo z řady, jen rutinně a naprosto průměrně odvedená práce. Navíc nechápu, proč se oproti prvnímu filmu musel měnit vzhled Ghost Ridera i jeho motorky, které byly v prvním dílu naprosto cool. Asi málo peněz, z nichž většina pravděpodobně padla na honoráře. 49 %

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nejsem příliš zarputilím a unešeným fanouškem této batmanní série, naopak nechápu ten obrovský humbuk kolem této série. Tohle nadšení mě prostě absolutně minulo. TDKR kvalitativně mezi slabším BB a o něco lepším TDK mluvím-li o celkém dojmu. Jinak mi v tomto filmu celkem haproval scénář, děj podivně poskakuje bez ladu a skladu a to si z předchozích filmů nepamatuju. Proto slabší než TDK.

plakát

Hunger Games (2012) 

Psema a Shakers to popsali víc než dobře. Jen abych to shrnul, neuvěřitelná a opět minimálně na nominaci Jennifer Lawrence, dobrá hudba, dobrá první polovina filmu, slušné napětí a atmosféra. Po hodině a půl se ale většina věcí ztrácí, tempo se podělo kdo ví kam, atmosféra i napětí vymizelo, naopak přibyla občas nepřehledná kamera a střih, vedlejší postavy jsou nevýrazné, začínají se objevovat lgocké lapsy a ten zbytek už to nezachrání. 65 %

plakát

Komando postradatelných (2012) 

Opravdu roztomiloučké béčko, které u mě zase po delší době vyvolalo ten pocit 80. let a lehký úsměv na rtech. Divím se, že tolik známých herců uvolilo se v tomhle objevit, ale já se bavil. To je pro mě hlavní.