Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Tom a Jerry

Tom a Jerry (1940)

Tady není co řešit. Tom a Jerry se líbí všem generacím a věřím že nikdy nezestárne. Líbí se mi jak je to založený na tak jednoduchým nápadu, kterej je zpracovanej na tisíc způsobů a každý z nich pokaždé pobaví. Osobně mám nejradši Kočičí koncert, protože to spojení s vážnou hudbou je naprosto geniální a celý díl dostává úplně jiný rozměr. Jen škoda že můj favorit Tom nikdy nevyhrál ikdyž se tak snažil :D Ale takhle to asi muselo být...protože třeba na Tomovo bolestné zařvání bych se mohl dívat pořád, ten zvuk je dokonalej :D Tohle je prostě 5ti hvězdičková zábava, kterou jen tak něco nepřekoná.

Daria

Daria (1997)

Tak nakonec zvyšuju na nejvyšší hodnocení, protože tohle opravdu nemá chybu :) Možná jen to že se některým postavám nejen v každé sérii, ale dokonce díl od dílu mění hlasy :D Ale to už je chyba někde jinde a vzhledem k zábavnosti seriálu samotného se to dá ignorovat. Všechny ty postavy jsou totiž opravdu perfektní, pro mě osobně kromě Darii a Jane hlavně Jake Morgendorffer (jeho vzpomínání na tátu) a někteří profesoři (dějepisář a ta učitelka co nenávidí chlapy). No a taky neskutečnej ležér Trent a jeho dokonalej kachní telefon :D Prostě Daria si mě získala a upřímně mě to teď baví mnohem víc než když mi bylo 10 nebo kolik. A takový seriály mám rád. K tomu tam taky občas zazní nějaká dobrá písnička (pobavil mě začátek Du hast :) ) Jo a Sick sad world je taky neskutečnej, ty upoutávky i za těch 5 vteřin stihnou dost pobavit. Takže na závěr..."mi podraž nohy a říkej mi prcku". Edit: Podruhé celý v původním znění s titulky nebo i bez nich a tady vážně není o čem, jeden z nejlepších seriálů co znám.

Spiderman

Spiderman (1994)

Když nepočítám Toma a Jerryho, tak tohle je můj nejoblíbenější animovaný seriál:) Sledoval jsem ho jako malej, všechny díly jsem viděl několikrát (některé ještě mnohem víckrát) a i teď po letech mě stále baví. Opravdu si myslím že není jen pro děti a mně osobně se líbí mnohem víc než Spiderman zfilmovaný. Jednotlivé díly jsou zajímavé, Peter Parker se svými monology a hláškami skvělý a k tomu ta spousta výborných záporáků...samozřejmě že nostalgie hraje svou roli, ale i bez ní by tohle byl výborný seriál a podle mě jeden z nejlepších...Navíc skvělá znělka:)

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Na začátek musím říct, že dramatický nebo takhle žánrově podobný seriály moc často nesleduju. Častěji mě dokáže chytnout spíš komediální seriál nebo seriál, kde se komediální prvky celkem často vyskytujou. Takže to, jakým způsobem jsem si oblíbil Homeland, je pro mě asi trochu překvapení. Je mi i jedno jestli ho sleduju s dabingem nebo titulkama, ten seriál je naprosto skvělej ve všech myslitelných ohledech. Nevím jestli ho budu sledovat několikrát pořád dokola jako jiný seriály, ale vím že teď sleduju něco mimořádnýho. Kromě příběhu a perfektní napínavé atmosféry od první minuty úvodního dílu si pochvalu zaslouží hlavně herci. Protože to co předvádí ústřední dvojice je podle mě něco neskutečnýho a asi se nebojím říct, že oba výkony patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím viděl. Claire byla jeden z důvodů proč jsem seriál vůbec chtěl začít sledovat a i tak mě dost překvapila jak dobrá tady je. Damiana Lewise jsem tolik neznal, ale platí pro něj to stejný. Ostatní jako M. Baccarin a hlavně M. Patinkin je potom výborně doplňují. V půlce druhé série už nevěřím, že by se seriál mohl nějak pokazit, tak snad se nepletu. Protože doteď mě pokaždý dokázal přikovat k obrazovce jako máloco jinýho.U Homelandu si totiž nikdy nemůžete být ničím jistí, všechno - postavy, situace, vztahy jsou tak nejednoznačný, že jen s napětím sledujete a čekáte co bude dál, kam se to všechno posune, jak to může dopadnout. Opravdu nesmírně dobře udělanej seriál.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Čekal jsem s komentářem až za sebou budu mít víc než dvě série, no a teď když koukám na sedmou můžu s klidným svědomím říct, že tenhle seriál řadím mezi nejlepší co jsem měl možnost vidět. Docela jsem čekal že kvalita bude tak nějak pozvolna klesat, ale naštěstí jsem se nedočkal. Možná v páté řadě bylo pár slabších momentů, nechci říkat dílů, protože to spíš byly jen některé scény (opravdu nemám rád scény s "velkolepým" zpíváním všech zúčastněných :), možná tu i byla cítit příliš velká snaha využívat co funguje na maximum a už to nepůsobilo tak...přirozeně(aspoň jsem měl takový pocit), ale celkově to je prostě pořád skvělý. A upřímně, kolik seriálů si udrželo stejnou kvalitu po celou dobu během všech sérii?... Co se mi na HIMYM líbí od záčátku jsou herci, ti jsou tady prostě skvěle vybraní. A nemyslím jen hlavních pětku, ale i všemožné vedlejší postavy, jmenovitě např. má oblíbená servírka Wendy a Brad (když na svatbě naháněl Scootera a jako náhradu za fotografa pak sehnal mobil s foťákem, to bylo prostě dokonalý:D). A takových scén je tam v každém dílu nespočet a opravdu se mi nestalo, že bych se nudil. Líbí se mi postavy, příběh se všemi těmi vedlejšími linkami a myslím že tvůrci přišli se spoustou originálních nápadů, které mě za celou dobu neomrzely. Opravdu bych HIMYM nesrovnával s Přáteli nebo jiným seriálem, protože jediné co vidím společné je...no... ta parta lidí. Jako v prakticky každým sitcomu :) Tohle pojetí s děckama na gauči a vyprávěním nekonečnýho příběhu mě prostě baví a těch 5* si rozhodně zaslouží.

As Time Goes By

As Time Goes By (1992)

Jeden z mých opravdu oblíbených seriálů. Takový příjemný a pohodový seriál s výborným humorem a skvělými herci, hlavně můj oblíbený Lionel (Geoffrey Palmer), který je mi neskutečně sympatický. Seriál příjemně plyne a kdykoliv jsem měl možnost ho sledovat, tak jsem si tu půlhodinu užil a dobře se pobavil.

Californication

Californication (2007)

Tohle je zas jednou případ seriálu, který mě postupně vtahoval pořád víc a víc aby to nakonec dopadlo tak, že teď ke konci páté série na něj nedám dopustit :) Dokonce mám chuť napsat, že je postupně pořád lepší, ale každá série je prostě v něčem jiná, jedinečná a hlavně skvělá. Ze začátku byl hlavním tahounem Hank, kterej je prostě dokonalej. Na všechno schopnej vtipně reagovat, se schopností všechno nějakým způsobem po*rat, ale zároveň takovej správnej chlap, prostě mu nejde nefandit a nemít ho rád. K tomu nádherná Natascha McElhone jako Karen, sympatická Becca a Mia, kterou v určitých chvílích nesnášíte, ale svým způsobem je vlastně fajn. A hlavně teda Charlie, kterýho jsem měl postupem času fakt pořád radši. Na Californication je skvělý, že kromě těchto hlavních postav se v něm objevují opravdu skvělý vedlejší postavy, jeden příklad za všechny budiž Lew Ashby - takhle sympatickej a charismatickej chlap se jen tak nevidí. Za zmínku určitě stojí i postavy Carly Gugino, Evy Amurri, Mädchen Amick nebo Judy Greer (netřeba dodávat že se na ně navíc i pěkně kouká). U takových postav je škoda, že se většinou objeví jen v jedné sérii. Řek bych, že se mi na Californication líbí nejvíc asi to, jak se perfektně doplňují komediální část (doplněná o všechny ty pěkné slečny :) ) s druhou částí, která je vážná, přemýšlivá a taková opravdová (můj oblíbený díl je ten s Hankovým otcem). Jedna bez druhé by prostě nefungovala a seriál bych rozhodně nehodnotil tak vysoko. Nejspíš to není seriál pro každýho, ale kdo mu dá šanci a sedne mu, tak je to zážitek, který opravdu stojí za to.