Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (56)

plakát

Piano (1993) 

Milionkrát řečeno jak úžasná je hudba a jak skvělí jsou herci nicméně jakkoliv Harvey Keitel výborně zahrál źamilovaně posedlého Bainese mám trošičku problém s jeho obsazením jako maora. Ten nejednoznačný konec je geniální!

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Ty pohádky už prostě nejsou co bývaly. Tady mi nejvíc vadí mluva. Výroky typu "...tak to prubnem", "pták jako pták" nebo "královno jdem blbě" degradují jinak pěknou pohádku. Po dlouhé době vidíme nádherné kostýmy a je opravdu vidět,že peníze byly správně použity. Z herců se mi nejvíc líbila volba Františka Němce jako Lucipera. Sabinu Laurinovou bych nechala si na roli královny ještě počkat.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Myslí, že Ron Howard převedl knihu v rámci možností na plátno co nejlépe. Nacpat do dvou a půl hodiny téměř pět set stran románu kde se dlouhosáhle vysvětluje není lehké, přesto mi opět chybí postavy tak jak je Brown napsal.Že Langdona psal jako druhého Indyho už se řešilo po natočení šifry,teď se mu lepším sestřihem stejně nepřiblížil. Vittoria měla být ráznější italka a hlavně dcera nikoliv kolegyně zavražděného vědce. No a díky neschopnosti McGregora zvládnout italský přízvuk z něj uděláme ira,tak to už je jen třešnička na dortu :D Btw. o irském přízvuku též nemohla být řeč! Co se týče děje tak ten pěkně odsýpá ve stylu není čas na nějaké zdržování,další kardinál čeká. Naopak jsem ráda,že se scénář vyhnul Langdonovu skoku z vrtulníku,protože roztáhnutému kabátu jako padáku by uvěřil asi jen málokdo. Závěrem mi, ale velmi chybí vysvětlení Camerlengova dětství které bylo hlavním důvodem jeho počínání .Takže celkově lepší průměr. Co teď? Pavučina lží nebo Digitální pevnost? ...Tom si bude moci dát pauzu :-)

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Myslím, že velmi důstojná pocta skutečným postavám, jedinou vadou na kráse je závěrečná scéna která celé pojetí kazí zbytečným tlakem na city. Ford není úplně typický rus ale jeho Vostrikov je věrohodný, trošku zklamaním je Neeson, který mě dost nezvykle nudil. Při scénách s opravami reaktoru opravdu mrazí a rozhodnutí, která museli vojáci a důstojníci udělat jsou nezáviděníhodná. Bohužel film také ukazuje jak fungovala a bohužel funguje ruská armáda (kauzu Kursk máme v živé paměti - pravdu se asi nikdo nedozví). Na závěr velká poklona režisérce která příběh podala s ženským citem a nechce se ani věřit, že na režisérské stoličce seděla právě žena.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Tak zaplaťbůh že o můžu říct, že tohle není český Pearl Harbor ani náhodou! S heslem nějak to uděláme kdybychom měli překroutit historii abychom točili...a žili šťastně až do smrti...si češi nezahrávají, netočí o dokonalých hrdinech, kteří přemůžou nepřítele i osud a pak si poklepávají pravačkama a tlučou se do prsou. Netvrdím, že je to Oscarový příběh ale rozhodně velmi citlivě natočený bez zbytečného přikrašlování s omezenými prostředky. Poslední dobou se na čeký film nějak nehrnu a nejsem jeho obhájce ale výjimky existují.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Od Lásky nebeské jsme čekali na něco originálního, vtipného a dočkali jsme se. Nebudu tyhle dva filmy srovnávat protože by to nebylo fér a začnu tím negativním. Zápletka je sice originální ale těžko reálně představitelná a do důsledku hodně morbidní. A teď už jen samá pozitiva: v první řadě herci. Castingoví režiséři tentokrát nekopírovali obvyklé romantické sestavy (ano mám na mysli Meg Ryan a spol.) a dali dohromady úžasnou dvojici kde zejména Hilary Swank září a dává zapomenout na předchozí "mužské" role. Ženská část publika si také přijde na své. Šampónové reklamní panáky zde určitě nenajdete takže pro fanynky nagelovaných typů doporučuju jiný film než tento. Netypicky vyprávěný příběh poskládaný s flashbacky do minulosti a romantikou kterou vždy v pravý čas osvěží vtipnější scénka určitě pasuju na romantiku letošních vánoc. P.S Plný počet dávám opravdovým skvostům,ale 90% není určitě málo.

plakát

Síla srdce (2007) 

Čekala jsem emocemi nabitý příběh od kterého člověk neodtrhne oči a dostala jsem plytkou břečku kde jediným rušivým elementem je protivné a tak charakteristické zvonění pro jednu značku, zbytek nuda která se jen tak nevidí když vezmu v úvahu tak zajímavou látku. O Angelině škoda mluvit,té nevěřím ani ty kudrlinky na hlavě. Škoda.

plakát

Pokání (2007) 

Tolik už toho bylo a řečeno a napsáno že ani nevím jestli můžu ještě něčím přispět. Moje hodnocení mluví za vše ale přece jen aspoň něco přidám. Keira Knightley odvedla svůj nejlepší výkon v kariéře který už Pýše nastínila. Malá Ronan hraje spíše instinktivně než nějakým promyšleným herectvím ale určitě byla inspirací pro své starší kolegyně. No a tou hvězdou nejzářivější je James McAvoy který mě zaujal už ve Wimbledonu a doma dostává jistě mnoho dalších (i třeba televizních) příležitostí. Být američanem tak je hvězdou dávno ale to je jiná kapitola. Zpět k filmu: nepřímočaré linie prostě zbožňuju, to skládání dějového puzzle kdy na konci Vám vše dává smysl a přehráváte si v paměti scény znova aby jste si vše připomněli. Tady je navíc nádherná kamera která Vám ty obrázky uloží v paměti a díky nádherným exteriérům je opravdu na co se dívat. Scény ve Vás zanechají dlouhodobý pocit jak se může něco jedním okamžikem změnit a jak můžou lidé ovlivňovat své životy navzájem. Ian McEwan napsal jistě nádhernou knihu a já si ten zážitek dám znovu a jinak.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Vezmu to stručně: tohle je film u kterého zvládnete plno dalších věcí a nic vám neunikne. Díky hvězdnému páru má takovou propagaci.Oba mají své světlé momenty ale jinak jsou to herci na baterky. Děj více než nudný,pár zajímavých scén,tudíž jednou a dost. Zlatej seriál.

plakát

Co je šeptem... (2005) 

Komediální velmi málo, romantické jen co by se za nehet vešlo. Jen Aniston mám ráda a s potřeštěnými romantickými hrdinkami má zkušenosti ale tady mě jednoduše nudila. Costner už taky není co býval a Mark Ruffalo měl málo prostoru. Motivace hlavní hrdinky mi přišla na hlavu postavená.