Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (56)

plakát

Billy Elliot (2000) 

Angličané když vsadí na emoce a city tak to opravdu stojí za to. Tento film už jsem chtěla shlédnout dávno, ale pořád jsem na něj sbírala odvahu. Neubráním se srovnámím s Milion Dolar Baby,ale tady to prostě musí skončit dobře.Jamie Bell je opravdu neskutečný, zbytečně emoce nepřehrává a dobře vnímá ten přechod mezi dětskou naivitou a přijímáním tvrdé reality. Další velkou hrdinkou je Julie Walters jako rázná učitelka se zlatým srdcem. Když už u filmu brečí i chlapi tak to o něčem svědčí,ne?

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Už podle názvu jsem mnoho neočekávala a herecké obsazení také nenapovídalo ničemu většímu než nějakému romantickému plácání s troškou kotrmelců a jistým happyendem. Chyba lávky! Už v první hodince cítíte odlišnost a snažíte se držet krok s dějem a hlavně zjistit jak jsou vlastně karty rozdány. V druhé části se už pouze držíte rozjetého vlaku emocí a pomalu vám začíná docházet jak se veskrze jednoduchý příběh dá natočit s nápaditostí s šmrncem. Nemám slov,bravo!

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Akční nářez roku! Už je to tak, tak jako většina jsem Damonovi nevěřila že se s touhle rolí dokáže srovnat ale vyhlašuju bez jakýchkoliv pochybností : Matt Damon je Jason Bourne a tečka. Nevím čím mám začít ale snad zopakuju že změna na režisérském postu byl krok tím nejsprávnějším směrem a Greengrassův dokumentární styl vytváří velmi kontaktní dojem. Z některých záběrů se mi zornice sice mohly zbláznit protože některé záběry jdou po sobě pouze po několika vteřinách ale jste přikování k sedadlu a máte pocit jízdy na horské dráze. Některé scény připomínají dvojku , boj s agentem s velmi propracovanou choreografií kdy jsem měla pocit že slyším praskat kosti patří k nejlepším a samozřejmě počáteční schovávačkou na nádraží Waterloo. Bourne za sebou tentokrát nemá výrazného "honícího psa" jako v jedničce nebo ve dvojce. Tím se na dálku stává zástupce Vosen,asi nejvýraznější postava trojky. Trochu horší výkon oproti dvojce podává Julia Stiles ačkoliv má paradoxně nejvíc prostoru z celé série. Opět se spolu s Bournem dostáváme na zajímavá místa po světě kde nejzajimavější je zastávka v Maroku. Hezká vzpomínka v podobě fotografie je také věnována ex-bourneovi Richardu Chamberlainovi a pomyslný kruh je krásně symbolicky uzavřen nejen zjištěním pravdy ale také scénou ve vodě a úsměv Nicky která možná ví pořád o něco málo víc...Doufejme že se nikdy nikdo nepokusí zkoumat co by kdyby protože by byla škoda takto skvělé dílko zbytečně nadstavovat.Zvláště když Robert Ludlum již nemůže dodat předlohu. Z projektu kterému věřil málokdo se vytvořila série kde Bond i McClane blednou závistí ale divák má novou ikonu akčního filmu a svět o jednu hvězdu (v dobrém slova smyslu) a režisérskou špičku navíc. Díky za to. Vive la Bourne.

plakát

Lord of the Dance (1997) (divadelní záznam) 

Michaelova první vlastní show,dnes legendární,několik rekordů a znovuobjevení irského tance.Dokonalý zážitek který se prostě musí vidět

plakát

Casino Royale (2006) 

Ačkoliv nejsem nějaký velký fanoušek Bondovek na tohle jsem byla zvědavá a nejen kvůli skeptičnosti ohledně výběru hlavního představitele. Od úvodních titulků které se víc než povedly včetně výběru písně přes úvodní úžasnou sekvenci na jeřábu až po Bondovy trefné hlášky a také záběry naší krásné vlasti. Už výběr režiséra naznačoval,že by mohlo jít o slušnou podívanou ale tohle předčilo mé očekávání. Bond je tentokrát lidštější, zábavnější a mnohem více akční takže zbývá otázka..kdy bude další?

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Kdyby už za nic jiného tak jen za tu nádhernou hudbu a velmi dojemnou závěrečnou scénu.

plakát

Walk the Line (2005) 

Country hudba mi nic moc neříká ale tohle je lahůdka.

plakát

Na dotek (2004) 

Nečekala bych že se komorní divadelní hra o čtyřech aktérech dá takto skvěle převést na plátno. Marber se naštěstí podílel na scénáři a vznikl syrový a realistický pohled na lidské vztahy. V komfrontaci s přeslazenými limonádami plných klišé, miluji tě a "hepáčů" vyznívá tento film až neskutečně. Owen je výborný a Natalie Portman prostě exceluje! Ir Damien Rice přispěl neobvyklou baladou která ale přesně vystihuje atmosféru filmu. Jeden z mých nejoblíbenějších kousků vůbec.

plakát

Piano (1993) 

Milionkrát řečeno jak úžasná je hudba a jak skvělí jsou herci nicméně jakkoliv Harvey Keitel výborně zahrál źamilovaně posedlého Bainese mám trošičku problém s jeho obsazením jako maora. Ten nejednoznačný konec je geniální!

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Tak zaplaťbůh že o můžu říct, že tohle není český Pearl Harbor ani náhodou! S heslem nějak to uděláme kdybychom měli překroutit historii abychom točili...a žili šťastně až do smrti...si češi nezahrávají, netočí o dokonalých hrdinech, kteří přemůžou nepřítele i osud a pak si poklepávají pravačkama a tlučou se do prsou. Netvrdím, že je to Oscarový příběh ale rozhodně velmi citlivě natočený bez zbytečného přikrašlování s omezenými prostředky. Poslední dobou se na čeký film nějak nehrnu a nejsem jeho obhájce ale výjimky existují.