Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (56)

plakát

Princ a já 2 (2006) 

Tak opět jedna trapně nastavovaná kaše. Jednička nebyla nic moc ale Julia Stiles jste studentku medicíny alespoň věřili a naštěstí projevila dost soudnosti že do dvojky nešla. Navíc do rolí sokyň byly obsazené typově dost podobné herečky z nichž bych nevsadila ani na jednu. K tomu unylý princ z jedničky a nudní rodiče. Vrchol drzosti režiséra je ukazovat v jednom záběru dánskou vlajku do které se mi v úvodní sekvenci ještě dostala česká a potom detailní záběr na českou spz. Colin Firth by měl poradit bráškovi s výběrem rolí ve správných filmech,jeho Soren je sice dostatečně uhlazený a loajální (sice v nepadnoucím obleku) ale tuhle kostýmovou břečku nezachrání. Mimochodem svatební obřad královského nástupce si tvůrci představují téměř jako vesnickou veselku...škoda mluvit,radši ani nevidět.

plakát

Collateral (2004) 

Cruise hraje záporáka a hned se na ten film lépe dívá :-) No rozhodně herecký koncert dvou hlavních představitelů a úžasně vystupňovaná atmosféra - hlavně scéna v klubu je tak dokonale nervózní a...nevím jak to přesně popsat. Já si užila mého oblíbence Peter Berga (opět s dabingem Tondy Navrátila) který už se od režie k herectví málokdy vrací a také Marka Ruffala který je skoro k nepoznání.

plakát

Next (2007) 

Velmi slaboučké. Jak je vidět tak filmy s nadpřirozenem a podivnou mystikou nejsou pro Cage to pravé ořechové. V Městě andělů to ještě utáhl na nějakou romantiku, v Rituálu mu role á la Mulder nevyšla vůbec takže za jeho největší průšvih považuju právě tento film. Next má své chvilky ať už akční, matrixové nebo romantické,ale stále je to jen plytká polívčička která nemá čím zaujmout. Cris je taková unylá loutka která je sitacemi poháněna tam či onam a ani milostné vzplanutí nemá tu potřebnou atmosféru. Překvapivý konec se vzhledem k ději dal očekávat.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Písničky od ABBA mám ráda a tak jsem čekala co s tím udělají. A jako neznalec muzikálu jsem neměla ani vodítko o čem film může být. Řekla bych, že tenhle film můžete milovat nebo ho nenávidět ale asi nic mezi tím. Někdo z něj bude nadšený a jinému to přijde jako děsný kýč. Já říkám je to kýč ale nádherný! Má to jednoduchý, téměř žádný děj, oslí můstky a příšerný konec ale hlavně pozitivní atmosféru, chytlavé písničky a choregrafii která dělá z herců mega tanečníky. Co se týče zpěvu tak Brosnanovo podání opravdu trhá ušní bubínky ale všichni do toho dávají neuvěřitelnou energii takže se dá leccos odpusit. No a v kterém dalším filmu uvidíte Firtha jako gaye,no ne? Nepřemýšlejte u filmu a jen se nechte vtáhnout do té letní atmosféry...dot...dot...dot :-)

plakát

Billy Elliot (2000) 

Angličané když vsadí na emoce a city tak to opravdu stojí za to. Tento film už jsem chtěla shlédnout dávno, ale pořád jsem na něj sbírala odvahu. Neubráním se srovnámím s Milion Dolar Baby,ale tady to prostě musí skončit dobře.Jamie Bell je opravdu neskutečný, zbytečně emoce nepřehrává a dobře vnímá ten přechod mezi dětskou naivitou a přijímáním tvrdé reality. Další velkou hrdinkou je Julie Walters jako rázná učitelka se zlatým srdcem. Když už u filmu brečí i chlapi tak to o něčem svědčí,ne?

plakát

Let's Dance (2006) 

Už jen překlad tohoto dílka si zaslouží pozornost :-) ovšem už o něco méně samotný film. Nevím,ale mám pocit že taneční filmy už nejsou co bývaly. Snaha vymačkat co nejvíce soucitu a zároveň přidat morální poučení je tak úporná a všechno přílš vykalkulované. Tohle aspiruje na hudební klip roku,toť vše.

plakát

Sophiina volba (1982) 

Jsem okouzlena a nadšena naprosto strhujícím a brilantním výkonem Streepové. Na jejím výkonu film stojí a vlasntě kdykoliv není na plátně tak tomu něco chybí. Nevím jak film vypadá s dabingem, ale tady je způsob mluvy nejméně polovinou výkonu. Věřím, že musela strávit s poláky, kteří mluví anglicky nějaký čas, protože jinak by tuhle roli nemohla zvládnout tak perfektně a to už nemluvím o němčině, kterou mi vyrazila dech podruhé. Oscar zasloužený a dovolím si říct i film její kariéry. Nezmínila jsem se o obou jejích partnerech ve filmu kteří byli velmi přesvědčiví ale tohle je její film. Tohle musíte vidět. Jedním slovem paráda!

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Nevím,jestli mám přiznat že jsem předchozí díly neviděla (z naprosto neznámého důvodu) takže nemůžu hodnotit sérii jako celek. Možná je dobře, že nemám s čím srovnávat jelikož pokračování u mě většinou nevítězí. Takto jsem shlédla, podle mého, akčňák roku. Moderně pojatý klasický hrdina, který má své silné i slabé stránky a taky svoje přehmaty (viz. scéna se zakrytím kamery a zapnutým mikrofonem) a nedokonalosti. Je vidět, že se na to režisér dlouho připravoval a s nevelkými zkušenostmi dokázal sérii udržet dobrý standard. Scénu s Capitolem umí dát dohromady kdejaký expert na filmové triky takže ji jako naprostý nesmysl rozhodně neberu a spíš mi cukaly koutky při závěrečné scéně s kamionem, kde se nám z McClanea stává téměř superman. Willis je drsný,vtipný a okouzlující zároveň a Maggie Q si po MI:III střihla další akční mršku. Takže jestli byl Hunt a spol. akční jedničkou loňského roku tak letos určitě sázejte na McClanea! Parádní podívaná.

plakát

Sedmero krkavců (1993) (TV film) 

Tahle pohádka se od ostatních liší svou ponurou atmosférou zato ale dobrými hereckými výkony. Pohádky Boženy Němcové by mohly posloužit jako předloha pro dnešní horory, protože pokud jsou pohádky podle její předlohy točeny tak jak byly napsány jsou sice naše české ale pro děti víceméně nevhodné.

plakát

Do naha! (1997) 

Britové tento film naprosto zbožňují! A není divu, je přesně z toho prostředí, které znají okořeněné jejich typickým humorem. Spojení komedie s tématem nezaměstnanosti a striptýzu mi přijde dost paradoxní a přijde mi, že právě tohle vážné téma komediálnost trochu brzdí, ale na druhou stranu právě proto se nejedná o lacinou šaškárnu.