Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (349)

plakát

Divoká banda (1969) 

Gloriolu tohoto filmu fakt nechápu. Výborné entrée, následně nezáživné putování po americko-mexické krajině a od útoku na vlak už konečně zase něco, na co se má cenu dívat. Jenže žádná westernová klasika to fakt není, to kurva ani omylem! I dnes už slavná Peckinpahova fascinace násilím je tady dávána na odiv až příliš expresivně a samoúčelně. Žádný průser to samozřejmě není, ale já s dovolením zůstanu spíše u "svých" Italů a jejich špaget.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Winston je pochopitelně Bůh a jedna z největších postav dějin celé evropské civilizace, jenže tohle se vážně nepovedlo. Přišlo mi, že celý děj se strašně táhne a pak zničehonic za pár minut rozsekne patetickou scénou v metru, která byla jako vystřižená z Emmerichovských patriotických nesmyslů. Hrozně rád bych šel s hodnocením výš, politické a historické filmy miluju, ale bohužel. Oldman jinak vynikající, film táhne a pozornost udržuje jen on svým výkonem.

plakát

Specialisté (1985) 

Chápu, že ve své době to asi musela být pecka a nostalgie hraje roli, nicméně dnešní optikou jen lehce nadprůměrný film s tolika nelogickými momenty a dějovými zvraty, až si říkám, jestli to autoři opravdu mysleli vážně.

plakát

El bar (2017) 

Podepisuji komentář nejmenovaného uživatele z rakouské metropole, který jinak filmům samozřejmě vůbec nerozumí :-) potenciál byl značně větší než výsledek, dost nelogických momentů, ale coby ukrácení večera ok. A když se na scéně objevila Blanca Suaréz ve spodním prádle, rázem šlo (nejen) celkové hodnocení nahoru :-)

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Malý s Duškem vynikající, stejně jako další osazenstvo léčebny, ovsem co předváděl mladý Švehlík, to jsem od něj vůbec nečekal. Excelentní výkon, jeho alkoholické stavy byly mrazivě přesné. Po skončení filmu na mě padla tíseň a tak pochmurná nálada, že jsem to musel jít spláchnout do hospody sedmi pivy...

plakát

Olověná vesta (1987) 

... a cenu za nejlepší scénu v dějinách filmového průmyslu získává... "Colonel: Marine, what is that button on your body armor? Private Joker: A peace symbol, sir. Colonel: Where'd you get it?Joker: I don't remember, sir. Colonel: What is that you've got written on your helmet? Joker: "Born to kill", sir. Colonel: You write "born to kill" on your helmet, and you wear a peace button. What's that supposed to be, some kind of sick joke? Joker: No, sir. Colonel: What is it supposed to mean? Joker: I don't know, sir. Colonel: You don't know very much, do you? Joker: No, sir. Colonel: You better get your head and your ass wired together, or I will take a giant shit on you! Joker: Yes, sir. Colonel: Now answer my question or you'll be standing tall before the man!Joker: I think I was trying to suggest something about the duality of man, sir. Colonel: The what? Joker: The duality of man; The Jungian thing, sir. Colonel: Whose side are you on, son? Joker: Our side, sir. Colonel: Don't you love your country? Joker: Yes, sir. Colonel: Then how 'bout getting with the program? Why don't you jump on the team and come on in for the big win?Joker: Yes, sir. Colonel: Son, all I've ever asked of my Marines is for them to obey my orders as they would the word of God. We are here to help the Vietnamese, because inside every gook there is an American trying to get out. It's a hard-ball world, son. We've gotta try to keep our heads until this peace craze blows over! Joker: [salutes] Aye-aye, sir."

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Trochu méně akce, než bych si dovedl představit, ale i tak pecka. Cormack McCarthy by si u toho spokojeně mlaskal, hned úvodní scéna měla koule. Takhle brutální Divoký Západ dlouho nebyl k vidění. A nápad s čistě ženským městem byl vynikající.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Příjemná konverzačka, sice hodně vyumělkovaná, ale to nijak nevadilo, tempo si film drží bez problémů. Nicméně závěrečná scéna to vyhnala o hvězdičky výš. Takovou přehlídku pokrytectví aby člověk pohledal.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

První díl vztahový, druhý katastrofický, dohromady ale skvělá syntéza a za mě jeden z nejlepších televizních filmů po roce 1989. Ondříček furt umí. Teď jsem zvědavý, jak se popasuje s příběhem Emila Zátopka...