Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Soudce (2014) 

Ten, kdo psal scénář je génius. Takhle detailně podchytit a precizně převyprávět kruté detaily reálného života to vyžaduje dotek génia. Film není žádná strhující akční podívaná, ale rozhodně překvapí zpracováním detailů obyčejného života obyčejných lidí. Vše zvýrazněno propracovanými výkony excelentních herců. Robert Downey opět potvrdil, že patří mezi nejtvrději pracující herce dnešní doby.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Ten, kdo má jednodušší život a moc toho nezažil, bude dávat 1 hvězdičku nebo méně a tvrdit, že vše je smyšleno, přehnané, klišé, nemožné, nezvyklé, nepravděpodobné nebo jasné a nudné. Ale ten kdo zažil, ten si popláče.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Kdybych to měl popsat jedním slovem: svěží. Ten film je opravdu svěží, zábavný a vtipný. Pokud chcete relax vhodný klidně pro celou rodinku a chcete se u toho bavit, pak tohle je ono.

plakát

Ledové království (2013) 

Nádherný příběh z reálného života, překrásné vizuální podání a naprosto boží sněhulák, kterému vdechl duši famózní Josh Gad.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Mnoho diváků u každého filmu fňuká, že čekali něco jiného … ale pokud někdo hledá u komiksového díla něco víc než relax, měl by se vrátit ke studiu definic žánrů. Za mě a mojí kino-kamarádku jde o bezva relaxační film s vyváženou akcí i humorem, který stojí za opakované shlédnutí. Jediná, ale drobná výtka u mé kamarádky byla, že někdy nestíhala sledovat tempo akčních scén. U mě tento problém nebyl – asi se vyplácí trénink postřehu z online her. :-)

plakát

Enderova hra (2013) 

Scenáristům se geniálně povedlo vykreslit myšlení, kterým disponují úspěšní lidé v reálném světě. (Podnikatelé, vynálezci, vojenští vůdci, designéři, …). Film nádherně poukazuje i na šikanu, výsměchy a nepochopení okolí, kterými si musí nadprůměrně nadaní jedinci v reálu projít. Hlavním prvkem je nemyslet jako stádo aneb dle učení Steva Jobse „myslet jinak“. A jelikož ve vesmíru platí Paretovo pravidlo, že úspěšných lidí je menšina a neúspěšných většina, tato hlavní pointa filmu se stane i jeho hlavním problémem v očích lidí, kteří si myslí, že za jejich neúspěchy v životě může cokoliv jiného, jen ne oni samotní. Příběhem i myšlením geniální a realistický film!

plakát

Gravitace (2013) 

Vizuálně mistrovsky natočený survival (i když Avatara to nepřekonává ani náhodou), který rozhodně stojí za to vidět a vidět jedině v IMAXu, protože na čemkoliv jiném by to byla škoda. Taky je nutné občas vypnout mozek, protože jediná věc, která mi poslední dobou vadí je nedomyšlenost dnešních sci-fi, které nereflektují dnes běžně používané technologie, bezpečnostní předpisy a úroveň tréninku profesionálů na krizové situace. Vzpomenu namátkově jen 3 věci. SPOILER ALERT! 1. Kosmonauti nemají možnost přepumpovat si kyslík a raději se dostanou do stresu? WTF? 2. Když Sandra s Georgem připlují ke své lodi a mají minimum paliva pro přelet k ISS, proč si nevezmou zásoby? WTF? 3. Sandra projde kolem otevřeného ohně na ISS a neuhasí ho? WTF? No nic. Pomalu si začínám zvykat, že moderní sci-fi už jiné nebude a v koutku duše budu vzpomínat na éru starého Star Treku a Babylonu, kde podobné krávoviny nebylo tolik vidět. Přesto dávám 5 * za vizuální zážitek a alespoň ledabilou snahu o realističnost.

plakát

Králova řeč (2010) 

Silný příběh, hluboce procítěné vyprávění, brilantní herecké výkony, propracovaný scénář. Zkrátka nádherná symfonie.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jsem vědec. Mám rád snímky, které jsou vážné, nejsou přehnaně optimistické, jsou logické a dávají smysl. Tento seriál a tato série obzvlášť toto vše splňuje.

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Hezky zpracovaný příběh na základě skutečné události. Ukazuje, že každý kdo má odvahu může proměnit svůj život a zbohatnout. Někteří ovšem musí dostat pořádný kopanec od života, aby je probudil k akci. Tradičně brilantní herecký výkon W. Smitha.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)