Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Od začátku až do konce naprosto skvělá podívaná. Skvělá akce, velkolepé scény, vyvážený a poutavý příběh. Film to nepřehání s humorem, jak tomu bylo poslední dobou zvykem a jeho vážnost hodnotím pozitivně. Mimozemští záporáci jsou opravdu silní, bez přehnaných slabin. Destrukce jsou uvěřitelné a lidé umírají po tisících. Herecké výkony propracované a uvěřitelné. Dalo by se říct, že film není dokonalý a najde se několik okamžiků, kde logický mozek zprvu zaplní myšlenka „tohle přehnali“, ale po hlubším zamyšlení a analýze vyjde najevo, že to až tak přehnané není a to co filmaři ukázali je vskutku realistické, logické a možné. A fandy Eve online jistě potěší, že jim mimozemské lodě budou připomínat rozmanité a nepravidelné tvary Gallente. I akustika střelby připomíná laserové zbraně z Eve.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Dvojka pobavi jeste vice nez jednicka a jako jeden z mala filmu si z prehnane americke hyperkorektnosti dnesni doby nedela tezkou hlavu, spise opacne si z ni velice rozumne utahuje.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Na zombie seriály nebo filmy nekoukám, neboť je považuji za naprosto nudnou ztrátu času. Tohle je výjimka! Jediný zombie seriál, na který se dá dívat a pobaví vás vtipem a nadhledem.

plakát

Marťan (2015) 

Po stránce fyziky a astrofyziky s přihlédnutím blízké budoucnosti je film natočen hezky téměř realisticky (až na pár lehce tolerovatelných výjimek). Až jsem si po filmu musel ověřit, zda skutečně stejný režisér točil i Promethea a ano, (samozřejmě) točil. Marťan je naštěstí ryzím opakem Promethea – nepodařeného béčka, kde ignorace fyziky a logiky vyrážela dech.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Tento film si rozhodně zaslouží lepší hodnocení než to, co tady předvádí davová psychóza rádoby „znalců“ filmu. V kině jsme byli v 6 lidech (2 kluci, 4 holky) a všem se líbil. Mě osobně zaujalo vizuální pojetí planet a naprosto propracované vesmírné lodě. Města a kostýmy taky nebyly k zahození. Scénář neřešil náboženství ani jinou mystiku. Vše bylo založeno na vědeckých principech, díky čemuž byl vesmír i použité „sci-fi“ technologie, na rozdíl od jiných sci-fi filmů, naprosto uvěřitelný. Sci-fi postavené na reálném základu technologickém, psychologickém i ekonomickém – za to mají tvůrci filmu můj obrovský obdiv. To, v čem je film slabší, jsou emoce. Ale opravdu nás pobavilo sledovat úřednickou mašinerii na jiném konci vesmíru. Zdá se, že úřednicí jsou všude stejně hrozní. :-)

plakát

Noe (2014) 

Film předkládá krásné pointy. Emma hraje úžasně, ale skvělí jsou vlastně všichni herci.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Není to špatné, má to své epické momenty, ale najde se hodně míst, kde tomu chybí špetka soli a koření, proto jsem nemohl dát 5 hvězdiček. Negativum filmu jsou nudné boje a mladí herci. Michael Fassbender a James McAvoy filmu ubrali hodně šťávy, přeci jen, starší veteráni mají těžce napodobitelné charisma. Sentinelové jsou proti mutantům až absurdně silní. Hezké jsou ale filosofické myšlenky, které tradičně představuje Patrick Stewart (profesor Xavier) a zejména hlavní poselství, které zazní od Xaviera v závěrečné fázi filmu. *** Pár odpovědí na opakující se otázky v komentářích: 1. Proč osvobodili Magneta? Bez něho by nepřesvědčili Mystique - jde o lidskou psychologii. 2. Proč nezabili Magneta? Opět to vychází ze psychologie. Xavier a Magneto, i když rivalové, jsou primárně přátelé. Lidé měli spoustu důvodů proč ho nezabít, ale radši věznit. Přemýšlejte lidi!

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

První půlka je orgasmus o umění, nádhera. Tolik umělecké krásny jsem v žádném jiném snímku neviděl. V druhé půlce se to trochu zkazí.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Vcelku mila rodinna komedie. Chemie mezi sympatickymi herci pusobi opravdu skvele.

plakát

Hostitel (2013) 

Film neosloví výpravou, efekty ani dynamikou a bohužel je ve stylu Twighlight, ovšem zpracování dvou hlavních myšlenek – spletitosti vztahů a dilema loajality a sebeidentifikace bylo provedeno precizně. Tak, jak to chodí v reálném životě. Herci (hlavní hrdinka) Saoirse Ronan a (vůdce rebelů) William Hurt odvedli skvělou práci.