Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (719)

plakát

Equilibrium (2002) 

Jiný pohled na budoucnost: lidstvo bez emocí. Líbil se mi nápad, vizualizace i hudba. Scéna "spálení" je skvělá, ale o konci, jakoby tvůrcům nezbyl čas moc přemýšlet, je nedokažený a neoriginální. Taky jsem čekala napínavější souboj mezi Prestonem a jeho "zlým" kolegou (ten se pořád tvářil jako super drsňák, sliboval bůhvijaké schopnosti a na konci si mečem skoro nešlehnul). Christian Bale je ale perfektní. Jeho přeměna z chladného agenta na citového zběha je přesvědčivá.

plakát

Eso v rukávu (1951) 

Noirovka jako vyšitá. Drsný hlavní hrdina, zrádná ženská postava a vnitřní konflikt. Nesympatický egoistický novinář se mění v muže se svědomím-

plakát

Everest (2015) 

Náramná podívaná. Nejedná se ani tak o adrenalin jako o lidské drama. Možná až příliš vypulírovaný film, přesto jedna z nejlepších podívaných tohoto roku.

plakát

Fair Play (2014) 

Je příjemné vidět, že to jde, když se chce. Fair play se Andrei Sedláčkové povedl. Judi Bárdos jako Anna je taky skvělá, stejně jako výprava a atmosféra filmu. Film dává nahlédnout do poměrů v komunistickém Československu, i když té smůly a tragédie je pro jednu matku a dceru až příliš, až to působí trochu nevěrohodně. Konec předvídatelný a děj se trochu motá dokola, ale celkový dojem více než pozitivní.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

DVD s tímto filmem jsem měla na stole asi 2 měsíce, než jsem se odhodlala obětovat mu tři hodiny svého času. Nelituji. Děj ve filmu je plynulý a nenásilný a přitom ne zdlouhavý, je zkrátka jako splav, na který se dokážete dívat i několik hodin a přitom vám na mysl vyvstanou klidné obrazy z vašeho dětství. Ve filmu není nic, co by urazilo, nic navíc, ani tam nic nechybí, přesto se k němu ve vzpomínkách nebudu vracet často, neboť naopak neobsahoval nic, co by mě vytrhlo a nedalo mi spát.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Jak už tady někdo přede mnou napsal, tohle je hodně divný animák, ale tady je slovo "divný" třeba brát jako pochvalu. Nějakých vyloženě vtipných gagů tu je pomálu, ale postavy jsou tak osobité, že mi mnohdy přijdou opravdovější než film s živými herci. Velku dávku odpovědnosti přitom nese výborný původní dabing, kde co jméno to hvězda, ale ani to by tolik neznamenalo, kdyby výsledek nebyl tak dobrý, jak je. Film je spíše úsměvný až vážný než vtipný, a přitom výsledek není hořký (viz. Mary a Max -taky výborný film), spíš maximálně výživný. Scéna s vlkem je skvělá.

plakát

Fargo (1996) 

Syrová zimní atmosféra, smutný humor a podělaný únos v krvavém obalu - jeden z nejlepších trhillerů, kterému nechybí ani nepřeceňované, a o to kvalitnější herecké výkony. Brutální film o brutálních lidech s brutálními myšlenkami a trefnou hudbou.

plakát

Farma zvířat (1999) (TV film) 

Všichni jsme si rovni, ale někteří si jsou rovnější - heslo politiků a taky obyvatel téhle filmové farmy. Film rozhodně není bratříčkem Prasátka Babe, ani se neinspiruje písničkou O'MacDonald farmu měl, jako že se spíše blíži Pánu much, protože tolik narážek na lidské vlastnosti - hlavně prasečí chování - jsem neviděla ani v hraném filmu. Co začíná jako komedie, končí jako tragédie ( z hlediska žánru, ne kvality) a my se můžeme přesvědčit, o tom co konzumní společnost udělá i s těmi nejnevinějšími a nejčistšími tvory.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Je jen málo filmů, ke kterým se mi nedostává slov. Na jednu stranu je film poznamenaný nelogickým chování hrdinů (zapomenutá křída na otčímově stole, proč proboha jedla to víno? proč by si partizání rozdělávali oheň v lesích, blízko kapitánově obydlí? proč by doktor nemohl používat stejné nádobky na antibiotika, jako mesiáš partizánů - v té době a situaci určitě neměli tak široký výběr lahviček), na druhé straně film v sobě nese velmi zajímavou a děsivou vizuální stránku, čímž se víc blíží hororu než pohádce. Spolu s krásnou ukolébavkou, co se line celým příběhem, syrovostí a naturalistickou stránkou (řezání nohy ani ukusování hlav jsme ušetřeni nebyli) se del Torovi podařilo vytvořit něco originálního, co v kinech, mezi tou přehršlí barev ve fantasy filmech, chybělo. A ještě jednu věc dospělým bez fantazie film připomněl: jak krutá a krásná je dětská představivost, a jak pomáhá dodat šedivému světu trohu barev.

plakát

Fialkový parfém (2001) 

Nádherný a tragický příběh, o kterém si nemůžete říct: vždyť je to jen film, protože je to podle skutečné události. Film nám klepe na čelo a nutí nás uvažovat o vlastní lhostejnosti a házení viny na druhé. Yessica je holka, která na jednu stranu krade a nechává kámošku ve štychu, ale na druhou stranu se není čemu divit, když ji nevlastní brácha prodává pro pár nových tenisek. V příběhu se nám podává další důkaz, že když do přátelství začnou "kafrat" dospělí, co nic nechtěji chápat, může být po něm. Rozhodně se na film dodívejte do konce, vezme nečekaný obrat