Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (719)

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Nádherný vizuál, atmosféra a parádní herci, přesto je tento film prost veškerého napětí i promyšlenějšího příběhu. Spousta promarněného potenciálu. Del Toro nám servíruje čistou žánrovku v té nejjednodušší a nejméně originální podobě, i když s úžasnými kulisami a kostýmy.

plakát

Room (2015) 

Oproti knize opět trochu zidealizované, ale přesto film zanechá silný dojem. Podobné drama tady dlouho nebylo.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Kdyby byl Star Wars trochu odvážnější a příběh nezačal jako vždy na pouštní planetě, která vychovala hlavního hrdinu (hrdinku), dala bych pátou hvězdu. Jinak to bylo nostalgií, akcí a atmosférou nabité dobrodružství se sympatickými hrdiny, které bude radost sledovat v dalších dílech.

plakát

Temné kouty (2015) 

Druhá zadaptovaná kniha od Gillian Flynn. Ale zatímco Zmizelá atmosférou recyklovanou z Muži, kteří nenávidí ženy až moc, Temné kouty jsou unylou podívanou, která nedokáže vtáhnout do děje. Herci působí, jako kdyby zabíjeli čas mezi rolemi v lepších projektech. Film postrádá napětí i jakýkoliv zapamatovatelný moment. Postavy jsou nezajímavé a budou vám ukradené, a nepomůžou vám v tom ani Chloë Moretz a Charlie Theron.

plakát

V srdci moře (2015) 

Příběh o velké bílé velrybě má obrovský potenciál stát se skvělým blockbusterem nebo drsnou survival podívanou. Bohužel V srdci moře zůstalo stát na mezi těmito dvěma žánry a nerozhodlo se, kam se vydat. Na jednu stranu je tady Hemsworth, který je nýní Thorem na moři, digitální orgie a barevné filtry, na druhou stranu zpustošení námořníci nuceni se kvůli přežití dopouštět hrozných činů, kruté moře a palubu pokrytou rybím tukem. Film byl mělký a a rozpačitý. Fakt, že se nedokázal vyhranit z něj bohužel udělal dvouhodinovou nudu, ve které vám je osud námořníků ukradený, a ve kterém nefunguje napětí. Linka se spisovatelem Melvillem byla úplně zbytečná. Rozhodně si ale přečtu knižní předlohu.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Pro staré křivdy není čas vytvářet konstruktivní budoucnost.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Hodně slušná marvelovka. Odklon od mimozemšťanů, útokům na zemi a zmutovaných nepřátel k nepříteli ve vlastních řadách. Ze superhrdinů se stávají vyvrhelové, kteří v tom jsou sami. Druhý film Captain America se zápletkou spíše blíží k špionážním thrillerům, a to je v marvelově světě příjemné osvěžení, stejně jako bitvy tělo na tělo místo technických hraček. Ale ačkoliv se může zdát, že se film svými atributy vrací v čase a zbavuje se svých megalománských atributů ve prospěch poctivých rvaček a přestřelek, není to tak úplně pravda. I bitvy tělo na tělo, útěky a honičky pořád popírají přírodní zákony a pro smrtelníka jsou nedosažitelné, takže je tady potřeba spousta digitalizování. A nějakou tu megalománskou scénu si taky užijeme. Jediné, co mi chybělo byla větší dávka humoru. Hlavní hrdina je nesmírně nudný a bez charismatu a z jeho vložení do našeho světa se dalo vytřískat více vtípků a trochu tak našeho hrdinu polidštit. Captain America je ale velkým překvapením a já jsem si ho užila. 3D je úplně zbytečné a spíš na škodu.

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Krásná příroda i děj zasazený do Skotska 18. století. Pořád je to ale červená knihovna s pro mě stereotypními postavami (emancipovaná a bojovná hlavní hrdinka se srdcem na správném místě a hrdina je nešovinistický gentleman uprostřed až barbarských kumpánů) a otravným voice-overerm hlavní hrdinky, tvůrci si to tímhle prostě zjednodušili. Hezky se na to kouká a dílů není moc, takže taková neškodná oddechovka, z které čiší naivita.

plakát

Divergence (2014) 

Další nijak nevybočující film pro dospívající slečny, ve kterém je tolik nelogičnosti, že je třeba nepřemýšlet. Hlavní hrdinka se zase musí postavit zavedenému systému v dystopickém světě a zase si sáhne na své dno a zase u toho pozná svou lásku. Koho tyto filmy baví, nebude zklamaný. Kdo se těší na herecké výkony nebo Kate Winslet, zklamaný bude, protože Kate se ve filmu objeví dohromady asi na deset minut a ti teenageři to nezachrání.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Pan Peabody má štěstí, že má po ruce časomat, jinak by film nebyl ani zdaleka tolik zábavný. Moc hezká animace a některé vtípky se povedly, ale film se tentokrát více zavděčí dětem než dospělým.