Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Dokonalý dílo Clinta Eastwooda, který mě skoro dokázalo rozbrečet, protože postavu Walta jsem si během filmu opravdu hodně oblíbil. Je to jeden z mála filmů posledních let, který by se tak moc povedl a dokázal člověka nejen rozesmutnit, ale i dobře pobavit. Zkrátka Clint se ve své (jak i on sám prohlásil) "zřejmě poslední roli" předvedl a herecky v nejlepším přestal. Tak snad bude i nadále alespoň točit takhle kvalitní snímky.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Skvělí herci a hlavně úžasné zpracování ze Sin City dějají jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Od prvního okamžiku mě film úplně pohltil a nadšeně jsem sledoval skutečně každý dokonalý záběr. Vizuální zpracování je dechberoucí. Hodnocení tady je trochu nízký pro tak dokonalý film a hlavně je to jeden z mála filmů, které se povedly převést z knížky na plátno.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tenhle film je jeden z nejlepších (né li úplně nejlepší) film roku. Do kina jsem se těšil hned po tom, co jsem viděl trailer. Podle hodnocení tady a na IMDb jsem od toho filmu očekával opravdu hodně moc a můžu s klidem říct, že Inglourious Basterds všechna ta očekávání splnily během prvních dvou kapitol. Prostředních pár minut filmu může někomu připadat trochu zdlouhavých, ale je to asi tím, že celý film prostě nemůže být dvou a půl hodinový nářez bez jediné "přestávky", a proto mi tahle krátká část ani trochu nevadila. A pak poslední dvě kapitoly, to je něco úžasného. V těch vůbec nic nechybí a celé je to doplněné dokonalou hudbou. Popravdě jsem vůbec nečekal, že ten film dopadne tak, jak dopadnul a ani mě nenapadlo, že se ten film dostane do mých nejoblíbenějších.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tak dobře zvolení herci, hudba, scénář a všechny tyhle věci se moc často nesejdou v jednom filmu, ale když se to pak stane, vznikne z toho skvělej film, kterým Vykoupení z věznice Shawshank rozhodně je. Film jsem viděl čtyřikrát a pokaždé se mi líbil snad ještě víc, než když jsem ho viděl předtím. Myslím, že první místo na obou databázích je oprávněné.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tak tenhle snímek se mi snad nikdy neokouká. Pokaždé se u něj zasměju a nikdy se u něj nenudím. Viděl jsem ho mnohokrát a pořád mi přijde stejně skvělý, jako když jsem ho viděl poprvé. Tom Hanks je vynikající a rozhodně si Oskara zaslouží. Film je brilantně natočený, hudba je bezchybná a všechno další v tomto filmu je dokonalé. 110%

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Neznám příliš mnoho romantických komedií, které nejsou pouze pro ženy a už jenom tím je Láska nebeská tak odlišná. Já osobně tenhle žánr nemám rád, ale tento film je něco úplně jiného. Všichni herci byli skvelí, příběhy také. Nejvíce mě rozesmál Bill Nighy a Liam Neeson, ale i ostatní příběhy byly velmi vtipné. Lepší debut si Richard Curtis opravdu přát nemohl.

Mami!

Mami! (2014)

V první řadě musím zmínit, že mě tento snímek velmi zasáhl. Nevím, kdy jsem naposled (zdali vůbec) měl možnost filmově prožít takto dokonale vyjádřené emoce a vztah matky s dítětem. Jednoduše, uvěřitelně a minimalisticky Dolan zprostředovává dospívání a výchovu nezvladatelného Steva, přičemž postačí mu takřka pouze originální kamera a pečlivě zvolený hudební doprovod. Všechny tři hlavní postavy jsou zahrány obdivuhodně, žádná z nich nijak nekazí dojem a ústřední trio působí opravdově a uvěřitelně. Při mnoha scénách člověka až zamrazí v zádech, tolik vypjatých momentů nenabídnou přední americké snímky snad za celou sezonu. I při druhém zhlédnutí na mě film hluboce zapůsobil a některé scény z hlavy vytěsnit nelze. Letošní maximum, pro mě nejpůsobivější snímek roku 2014.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Vynikající scénář a dokonalý Colin Farrell v hlavní roli. Spojení komedie a drama zde funguje výborně. U filmu jsem se zasmál mnohem více než u většiny současných komedií. Celý film má působivou atmosféru. Při sledování jsem se ani vteřinu nenudil. Film patří mezi nejlepší, jaké jsem kdy viděl a právem se usadil do mojí TOPky. Po zhlédnutí tohoto filmu velmi očekávám další McDonaghovy filmy.