Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Kancl

Kancl (2001)

Pro mě je tento vynikající britský seriál zjevením. Originální, ruční kamerou snímaný, dokumentaristickou formou natočený. Jakoby opisovali britští tvůrci od dánského (skandinávského ?) manifestu Dogma. Postava Davida Brenta je neskutečně skutečná, plastická a uvěřitelná. Takovej sviňák, ale přitom sympatická figurka, místy mu divák fandí a někdy ho i opravdu lituje. Momenty, kdy se snaží být vtipný (což je vlastně pořád) a jaksi není jsou parádní. Tato komika je mi mnohem bližší než pitvoření pana Fazoleho (ačkoliv se to nedá srovnávat, jde o něco jiného, chápu). Doufám, že nebude následovat nějakej Kancl II, takhle je to krásně uzavřená série a člověk ¨si může být jistý, že nastavování dojem nezkazí. Lepší to být stejně nemůže.

Přátelé

Přátelé (1994)

Čím jsem starší, tím přicházím tomuto seriálu více na chuť - lehkonohá, svěží, opravdu situační komika a zejména skvělý český dabing. Je pravda, že v posledních řadách se už dalo předpokládat, co který "přítel" udělá, přesto, nebo právě proto byly epizody z posledních řad velmi vtipné a podařené. Chandlerovi poznámky mě tedy bavily náramně. První díly jsou o něco více těžkopádné, ale to je celkem pochopitelné, chvíli trvá, než se vlak rozjede a tenhle se teda rozjel...

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tento seriál nemá smysl sledovat jinak než v původním znění, protože jednou z jeho hlavních devíz jsou slovní hříčky a slovní komika a to by asi v českém dabingu těžko fungovalo. Každá epizoda má dokonalou stavbu, ví odkud a kam jde a každá věta má svůj smysl. Musím se přidat k většině a rovněž vyzdvihnout postavu Barneyho, která je neuvěřitelně vtipně napsaná a zahraná. Řekl bych, že seriál je "awesome" a jistě se stane "legendary", ovšem takhle napsané to nezní (to je jak s tím českým dabingem). A mimochodem, že je Codie Smulders ta nejšmrncovnější seriálová herečka od dob Marie Rosůlkové?