Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (49)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Precizní skládačka s výbornými hereckými výkony. Škoda jen, že se dá celkem snadno uhádnout pointa(y) už téměř v polovině filmu. Sice jsem byl od té doby stále zvědav, zda mě bratři Nolanové jěště něčím překvapí a naštěstí ano. Sice jen v maličkostech, ale i ty potěší. Kdybych neuhádl pointu, tak bych určitě sáhnul po 5*. Takhle to bude za silné 4*.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Opravdu dost mě to vzalo, o to víc jsem rád, že jsem byl "jen" v kině ... realita musela být jěště mnohem děsivější.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

Klady M:III: Philip Seymour Hoffman jako prvotřídní zleják, hudba, začátek, občas chtěně vtipné (tím neříkám, že ten film má nadhled - má jen takové záblesky, ale celkově se to tváří smrtelně vážně) ----- Zápory M:III: strašně dlouhé, nepřehledné akční scény, trapné dialogy (co proboha měl znamenat ten monolog jednoho z členů v HQ o Anti-bohu ["Anti-God"]??), často nechtěně vtipné. Celkově je pro mně M:III zklamáním, zvlášť když jsem byl naťešený nadšenými reakcemi zde...

plakát

Cages (2005) 

Komorni pribeh o zpretrhanych vazbach v rodine - mezi otcem Tanem a jeho dcerou Ali, kterou opustil pred dvaceti lety. Jonah, sedmilety slepy syn Ali, diky lasce ke zpevnym ptakum Tana (zavrenych v klecich - odtud nazev Cages), pomaha prekonat letite odcizeni mezi Ali a jejim otcem. Je to film, ktery neurazi, nicim sice neprekvapi, ale chvilema i potesi pravdivymi city a drobnymi detaily.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Knižní předlohu neznám, z předchozích filmů HPčka jsem viděl jen jeden v TV, ale už nevím, jestli to byl první nebo druhý díl. Ohnivý pohár jsem viděl hezky v kině a v originále s titulkama a musím říct, že jsem se celkem hezky bavil a kupodivu jsem se ani moc neztracel v ději. Nejlepší část filmu je pro mně 'ples' pro svoji komediální lehkost. Dále mi bylo sympatické, že v tomto díle to mezi ústřední trojkou celkem skřípe. Akční scény byly slušné, jen mi hodně vadil nepřehledný a chvílemi zmatený střih. A závěr? Lord Voldemort trochu zklamal, tím myslím jeho ufonskou vizáž. Za to hlas Ralpha Fiennese byl už hodný správného zlejáka. A také nesmím zapomenout vyzdvihnout Alastora Moodyho, fakt sympaťák a nejvýraznější postava Ohnivého poháru. Suma sumárum 6/10.

plakát

Království potoků (2005) (TV film) 

To si zas jednou ČT uřízla ostudu. A za co to proboha dostalo cenu?? Nechápu...

plakát

Nebohá paní Pomsta (2005) 

Vizualní orgie, geniální soundtrack, bezchybní herci, prvotřídní Parkova režie. Stylové dílko, kterému opět Tarantino může jen tiše závidět. Sice to musím vidět někdy ještě jednou, neboť na poprvé jsem nepochytil všechny nitky a detaily příběhu lady Geum-ja ... anděla s ďáblem v těle. A ty její úžasné nachově červené oční stíny! --- Oproti Mr. Vengeance jsem v tomto filmu neměl problém s oním 'Sympathy'. Jen kdyby to Park s tím černočerným humorem na konci tak nepřehnal, dal bych plný počet. Takto musím dát 'pouhých' 9/10...

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2005) 

Největší předností tohoto filmu jsou bezpochyby herecké výkony všech herců a hereček v čele s Ivanem Trojanem a Miroslavem Krobotem a Niny Divíškové. Postava otce v podání pana Krobota je naprosto kouzelná a vlastně to je další hlavní postava, která by mohla film ukradnout pro sebe, nicméně se s postavou syna v podání též výtečného Trojana skvěle doplňují, takže to filmu nijak neškodí, spíše naopak. Stejně jako všechny předchozí filmy Zelenky je i tento navenek komedie, ale ve své podstatě a v duši svých postav je to celkem smutný a realistický film o lásce, rodině a osamění. Nicméně originální vtipné momenty film příjemně odlehčují. Musím říct, že konec mě trochu zaskočil. I když vlastně je plně v duchu absurdity filmu.

plakát

Screaming Masterpiece (2005) 

Gargandi snilld neboli Screaming Masterpiece je velice zajimavý dokumentární film o Islandské hudební scéně. Objevují se zde ve formě rozhovorů a ukázek z koncertů takové veličiny hudebního nebe jako Björk, Sigur Rós, Múm, Mugison a mnoho dalších pro nás úplně neznámých islandských kapel. Vřele doporučuji.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

I když jsem se pěkně bavil, tak na knižní trilogii o čtyřech dílech to opravdu nemá, a proto NEPROPADEJTE PANICE!. Ale pořád je to nadprůměrná inteligentní zábava. Jediné co bylo lepší než v knize byly DVEŘE! Aaaaaaaahhhhh.