Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (49)

plakát

Screaming Masterpiece (2005) 

Gargandi snilld neboli Screaming Masterpiece je velice zajimavý dokumentární film o Islandské hudební scéně. Objevují se zde ve formě rozhovorů a ukázek z koncertů takové veličiny hudebního nebe jako Björk, Sigur Rós, Múm, Mugison a mnoho dalších pro nás úplně neznámých islandských kapel. Vřele doporučuji.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Při vzpomínce na pana Kopfrkingla mi naskakuje husí kůže.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Precizní skládačka s výbornými hereckými výkony. Škoda jen, že se dá celkem snadno uhádnout pointa(y) už téměř v polovině filmu. Sice jsem byl od té doby stále zvědav, zda mě bratři Nolanové jěště něčím překvapí a naštěstí ano. Sice jen v maličkostech, ale i ty potěší. Kdybych neuhádl pointu, tak bych určitě sáhnul po 5*. Takhle to bude za silné 4*.

plakát

21 gramů (2003) 

Velmi bolestný zážitek. --- Cokoliv se vám přihodí, život jde dál ... nebo ne?

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Opravdu dost mě to vzalo, o to víc jsem rád, že jsem byl "jen" v kině ... realita musela být jěště mnohem děsivější.

plakát

Neúplatní (1987) 

Mám jedinou výtku k této jinak celkem slušné gangsterce a tou je hudba. Morricone neMorricone, mně prostě vůbec nesedla. Přišla mi chvílemi hodně patetická a často vhodně nekorespondovala s tím co se děje ve filmu. Proto dám celkově o jednu hvězdičku méně. Komu hudba nevadila, tak ať si jednu hvězdičku klidně přidá... Finito.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

Klady M:III: Philip Seymour Hoffman jako prvotřídní zleják, hudba, začátek, občas chtěně vtipné (tím neříkám, že ten film má nadhled - má jen takové záblesky, ale celkově se to tváří smrtelně vážně) ----- Zápory M:III: strašně dlouhé, nepřehledné akční scény, trapné dialogy (co proboha měl znamenat ten monolog jednoho z členů v HQ o Anti-bohu ["Anti-God"]??), často nechtěně vtipné. Celkově je pro mně M:III zklamáním, zvlášť když jsem byl naťešený nadšenými reakcemi zde...

plakát

Tetsuo (1989) 

Jako kratký film by to bylo skvělé. Zůstalo by z toho jen to dobré, originální námět, šílená kamera a střih, industriální hudba a jako třešnička na dortu Švankmajerovská animace. Bohužel to není kraťas a proto mě po první půlce začala nudit tvůrcova kovová onanie. Myslel jsem, že Tetsuo je z těch filmů, které buď vychvalujete do nebes nebo zatracujete. Takže největší překvapení pro mě je, že mě to vlastně nudilo, což je ještě horší. Dvě hvězdičky dávám jen za námět a technické zpracování.

plakát

Syriana (2005) 

Tenhle film mně opravdu dostal. Stephen Gaghan nám připravil po Trafficu další slušnou nálož. Že politika, obchod s ropou a americké zájmy (nejenom) na blízkém východě jsou špína a nic jiného všichni víme. Gaghan nám ale ukazuje, co se za onou 'špínou' skrývá, a jaké důsledky to má na všechny zůčastněné i na obyčejné lidi. Ropa, Dolary a Amerika to je svatá trojice dnešního světa a tuto smutnou skutečnost nám předvádí i Syriana. PS: je lepší na to jít jako na dokument, než očekávat klasicky vystavěný hraný film. Od tohoto filmu neočekávejte, že se budete bavit, spíše se připravte na to, že zapojíte to co všichni máme mezi ušima ;-) Good night and good luck! ;-)