Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (145)

plakát

Gran Turismo (2023) 

Díky tomu, jak byl tento film natočen a zpracován, je z toho epická podívaná. Archie se svým hair style ala Mahomes (NFL QB, který svým sestřihem ovlivnil nejednoho kluka, který má rodiče různé barvy pleti). Osobně se mi líbil nejvíc výkon Davida Harboura, celé vizuální a hudební spektrum a krásný náhled na vozy, krásně zprostředkovaný požitek z jízdy i to, že takový jezdec musí být velmi psychicky a fyzicky odolný, i když celou dobu vlastně jen "sedí v autě". Kamera a scenografie epic.

plakát

Původní (2013) (seriál) 

1-3.serie Rozhodně lepší podívaná než pubertální Upíří deníky, které se točí jen kolem milostného trojuhelníku a nápad to ztrácelo po první serii. The Originals jsou dospělejší, nápaditější, děj je rychlejší a uvěřitelnější. Jednotlivé zvraty dávají víc smysl a jsou propracovanější. Neopakuje se tam jedno téma dokola, neběhaj tam dvojníci a když se rozhodně někdo někoho zabít, tak ho fakt zabije. 4.serie Ztrácí to na dechu, člověk se v tom začal trochu ztrácet, stejně jako postavy se plácaj ve svych rolích. Měli to tady ukončit. 5.serie Neměla snad ani vzniknout. Zmar.

plakát

Barbie (2023) 

Čekala jsem hodně, ale tohle jsem nečekala. Šla jsem tam s tím, že se asi budu nudit, a že to bude asi dost velká přeslazená pípovina. Ale Margot nezklamala a Ryan si tu roli fakt užíval. Líbilo se mi to, hudba byla skvělá, celá choreo a scénografie se povedli. Líbil se mi hlavně souboj Kenů a Pro rok 23 tam je hodně woke culture, ale odráží to i reálné barbie panenky a jejich úspěchy na trhu. Najdete tam celkem vtipné pasáže a najdete tam i feministické hlubokomyslné pasáže.

plakát

Big Ben (1996) (seriál) 

Musím říct, že tenhle seriál sledovat v dnešní woke době je docela k popukání. Takového bodyshamingu, neustálých sexuálních narážek a cringe dialogů, jsem už dlouho neviděla na jednom místě. Úplně to zastinuje fakt, že jde o německou nudnou kriminálku a je to jeden z důvodů, který udržel moji pozornost při sledování, protože jsem jen čekala na další scénu, kdy někoho zase bezostyšně setřou.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Viděla jsem trailer a jak z principu na tenhle typ filmů do kina nechodím, tak jsem šla. A nelitovala jsem. Zasmála jsem se. Fakt, že jo. Odlehčená komedie, Jennifer Lawrence je fakt krásná ženská a musím říct, že Andrew tuhle roli fakt vyhrál a celkově si to pěkně sedlo. Bylo to svižný, vtipy byly vtipný a děj nebyl úplně marnej. Fakt mě překvapilo, že Jen šla do fully naked scene, vůbec jsem to nečekala, ale celá scéna byla tak vtipná, že vlastně ani nemáte čas prohlížet si odhalený části těla.

plakát

Station 19 (2018) (seriál) 

Z trojice doktoři/policajti/hasiči u mě hasiči tak nějak vítězí, co se týče seriálové tvorby. Po Chicago Fire máme další nadějný kousek. Plusy jsou zde více než jasné, alespon pro mě. Mám velkou slabost pro Seattle. Sympatické obsazení a celkem ucházející scénář. Co se mi nelíbí a je to takový nešvar těchto seriálů, že to musí vyzkoušet každej s každým, tady je to umocněno tím, že jde o jakési rozšíření Grey s anatomy, kde už to bylo celkem trapný, že byl každej s každým, tak přidali celej novej seriál, aby se to trochu promíchalo a vytvořili se nějaké meziserálové postelové scény.

plakát

Station 19 - Zvedni se, postav se (2021) (epizoda) 

Epizoda, která je věnována vraždě George Floyda a jak se s tím vypořádala celá Station 19, ve které pracují lidé různých ras. Docela pěkně shrnuto, jak je to těžké pro kohokoliv z nás vypořádat se s diskriminací a rasovou otázkou. Jeden z mála seriálů, který si tohle téma zahrnul do svého skripta a ukázal lidem různé úhly pohledu.

plakát

Bad Girls (1999) (seriál) 

Tohle je srdcovka, byl to můj první překladatelský pokus a ve finále to celé pohořelo na tom, že nebyla anglická psaná předloha a z odposlechu to šlo těžce, ted jsem s angličtinou na daleko lepší úrovni a mým snem je se k tomu vrátit a dopřeložit to celé. Co se týče zpracování a děje, tak to působí hodně realistickým dojmem, je to ponuré, temné a kruté, nikdo se tam s nikým nemaže, neuvidíte tam modelky typu amerického OITNB nebo australského Wentworthu. Celý příběh je syrový a drsný. Díky mé známé, která dělala v UK bachařku, ale vím, že je to pořád jen fikce a hodně přikrášlená. A když tohle víte, docela vás vlastně děsí, jak šílená musí být ta realita. Kdo do toho jde s tím, že se tam budou oblizovat lesby co pět minut, bude zklamanej, kdo do toho jde s tím, že se koukne na odlehčené žánrové prison drama, tak bude taky zklamanej. Kdo nebude čekat, že každej díl v seriálu dostane pořádnou emoční tafku, bude dost překvapenej. Podle mě skvěle natočeno, někteří herci podali skvělé výkony a děj byl velice obsáhlý. Kdo nerozumí anglicky, britskému humoru a vězenskému britskému slangu, přijde o spoustu vtipů a narážek... No jo, ty titule by si to fakt zasloužilo dotáhnout, pokusím se.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) odpad!

No první sérii jsem ještě dala. Ale ta druhá, to už prostě nešlo. Docela nerada dropuju seriál uprostřed a nedokoukám to do konce, ale tohle fakt bylo nad moje síly. Ani Deborah a ani Vinc to nezachránili a zrovna kvůli těm dvoum jsem tomu dala víc šance, než si to nakonec zasloužilo. Nezáživný, bez energie, bez jiskry, jen se tam mlátěj, děj skoro žádnej, efekty nic moc, polovina toho je v naprostý tmě, že na tý obrazovce není nic vidět. Tohle je prostě propadák, i u toho Arrowa jsem vydržela déle, i když ten jsem taky nakonec dropla.