Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (220)

plakát

Hluboko (2012) 

Viděla jsem už dvakrát, a podruhé mě snad film dostal ještě víc než poprvé. Moje zážitky jsou také umocněny tím, že jsem na zmíněných místech byla, a o příběhu jsem slyšela ještě dávno před zfilmováním. Pro běžného diváka ve světě je možná tento film zajímavou podívanou, možná málo akční, pokud jsou zvyklí na něco jiného, ale pro Islanďana je tento film něčím, co se jich osobně týká. Dost lidí zná někoho, kdo tam zahynul, nebo přeživšího, a něktěří i říkali, že nemají sílu se na tento film jít podívat. Už jen proto jsem byla zvědavá. A rozhodně mě nezklamal. Film není jen poctou přeživším, ale i ukázkou drsného života rybářů a vůbec lidí na Vestmannských ostrovech, kde nemají ani pitnou vodu, a skoro pořád je tam hnusně, a jediná možnost obživy jsou ryby. A ve chvíli, kdy se mají rybáři rozhodovat, zda přijít o sítě a tím pádem i zaměstnání, riskují to, že se pokusí sítě vytáhnout, i když ví, že se loď může převrhnout. Vzpomínky na sopečný výbuch v roce 1973 ještě film umocnily, a znovu ukázaly, v jakých podmínkách lidé na Vestmannských ostrovech žili a de facto ještě žijí.

plakát

Můj nejlepší nepřítel (2010) 

Tento film byl pro mě náročný, ne kvůli ukázkám fyzického násilí, ale mnohem více kvůli psychické proměně hlavních hrdinů. Naštěstí ve chvíli, kdy jsem přemýšlela, zda film dokoukám nebo ne, nastal jistý posun, a nakonec jsem ráda, že jsem u filmu vydržela.

plakát

Zachránci moře (2000) 

Nic zvláštního, ale kvůli Alanu Rickmanovi v roli zlé rybičky to stojí za to.

plakát

Nikto nie je doma (1972) (seriál) 

Konečně jsem našla tenhle seriál. Na Islandu běžel někdy v 70. letech, a všichni mi z něj citují větu "nikto nie je doma", a já pořád nevěděla, co to bylo za seriál. Pár dílů je i na youtube a už chápu, proč si tento skvost všichni tak pamatují.

plakát

Millennium (2010) (seriál) 

Filmy mám moc ráda, ale seriál je ještě lepší. Jsem moc ráda, že vedlejší postavy dostanou více prostoru, a celý příběh tak dostává větší logiku. Faste a spol, plus výslech Miriam Wu fakt nemá chybu.

plakát

Thór – Legendy z Valhally (2011) 

Na Islandu na tento film pějí chválu, ale když se mi film dostal konečně do ruky, tak nastalo těžké zklamání. To, co z některých postavu udělali, je fakt na ránu, plus to strašné pitvoření a modulované hlasy, které se nedají poslouchat. Pár vtípků tam bylo dobrých, ale většinou byly trapné, samoúčelné plus nějaké to vřískání, jako v Disneyovkách. Chápu, že je to pro děti, ale proč jim cpát opět vikingy v přilbách s rohy, a další nesmysly? p.s. Edda je dívka, takže Þór jde zachránit kamarádku, nikoliv přítele. :-)

plakát

Havaj, Oslo (2004) 

Mozaikové filmy moc nemusím- Hlavní problém je, že když je změť příběhů nuda, a ještě se v nich blbě orientuje, tak to člověka nebaví. První půlka filmu byla nuda, ale vydržela jsem. Druhá polovina už byla o dost zajímavější. Sympatičtí mi byli snad všichni kromě Vidara. Kdyby byl příběh bez něj, vůbec nic by se nestalo, a film by byl mnohem snesitelnější. Díky druhé půlce se hodnocení vyšplhalo na 3 hvězdy.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Ne, že by to byla taková sláva, ale vůbec jsem se nenudila, a body navíc jsou za hezkého misionáře i jeho příběh, a taky za to, že tam už nestrašili ti dva z předchozích dílů. (Orlando Bloom a Keira Knightley)