Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (2 127)

plakát

Absolvent (1967) 

Čekal jsem od filmu dost a v prvních minutách jsem si říkal, že má očekávání asi byla přehnaná. Naštěstí jsem se mýlil a snímek mě jako většinu dostal, i když u mě to je "jen" 80%. Dustin Hoffman je skvělý, režie je velmi zajímavá, závěr taky dobrý. Možná někdy při dalším shlédnutí mě film dostane ještě víc.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Dobře mé pocity vystihl v komentáři uživatel Matty. Dodám, že závěr začíná být trochu víc vážný než ta prázdnota předem, ale jen do okamžiku, kdy se režisér jakoby rozhodl, že už to stačí, že film je dost dlouhý. Konec tedy působí jaksi násilně useknutý. 60%, 18.7.2014.

plakát

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) (koncert) 

První část spíš novější věci (samozřejmě do roku 1991) a spíš nuda. Druhá část zajímavější, tedy aspoň pro mě, který má rád staré fláky přibližně do roku 1980. Na pódiu neuvěřitelné výkony Anguse, ale jinak (jak je uvedeno i v obsahu výše) koncert a záznam nijak výjimečný. Jsou kapely, které znění líp na koncertu, jiné líp na desce (no a koncert na živo osobně je zase něco úplně jiného než ze záznamu). U AC/DC je lepší poslech z desek než tento záznam. 70% a 4*.

plakát

A co Bob? (1991) 

Excelující Bill Murray. Zase jsem se jednou dobře pobavil, a bavil jsem se skoro od začátku až do konce. Jednoduchý scénář, skvěle podané. 90%. Opět jsem se kouknul 18.11.11 a zůstávám u 90%, i když bych možná dal nyní 4*. Každopádně téměř celý film jsou mé obličejové svaly neustále roztažené.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Jedna z lepších romantických komedií. Pěkná a sympatická Reese Witherspoon, legrace především díky skvělému psychiatrovi, dávám 80%. (12.7.2009) Znovu jsem se podíval 7.8.2011, napodruhé už to nebylo úplně ono, přesto příjemné na 75%. Zaznělo pár dobrých písniček.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

K této klasice těžko něco dodat. Dá se na to díval pořád dokola a nikdy se to asi neomrzí. Zlatý fond české kinematografie. Hrušínský jako vždy skvělý. 80%.

plakát

Adelheid (1969) 

Vláčil je prostě Pan režisér. Zdánlivě prostý příběh, zdánlivě se nudně vleče, ale ve skutečnosti hluboce působí. Nejen Čepek, ale hlavně Emma Černá podává výborný přesvědčivý výkon. Takové filmy nikdy nezapadnou. 80%, 20.2.2015.

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Hodně průměrný film, který působí levně jako televizní film a víc nudí a táhne se, než že je něčím zajímavý. 55%.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Na druhé shlédnutí velké zklamání. Měl jsem z dřívějška zažito jako mnohem živější. Tentokrát mi film přišel takový nijaký, místy i prázdná nudná místa. Naštěstí to trochu zpravilo závěrečných cca 20 minut. Ovšem na druhou stranu ten závěr jsem buď nepochopil, nebo nevím, jak ten obrázek zmizel. A ta voda na originál (pokud to byl originál) - trochu blbý nápad. Russo je mi zcela nesympatická (aspoň v tomto snímku), takže její totální psychický rozklad byl velkým plusem. 70% a přikláním se k 3*. A ještě jedna poznámka: Faye Dunaway je tam tak trochu trapná a zbytečná bez ní by to bylo asi i lepší.