Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Support Lesbiens - live (2004) (koncert) 

Toto je geniální souznění skvělé skupiny a brilantního smyčcového orchestru...a to já rád.

plakát

Dablér (2006) 

Tak...4 hvězdičky za kvalitní komedii...a jednu navíc za skvělého Gada! Francouzské komedie byly již od dob Funèse jedny z nejlepších a dokazují, že pořád mají světu co nabídnout. Vloupali se mi do bytu. Zavolám policii! Ne, to je blbost...co bych jim řekl? "Co vám ukradli, pane?" - "Nic, ale dali mi sem záclony!".

plakát

Hodiny (2002) 

Skvělý film, trochu těžší na pochopení na poprvé díky složitějšímu proplétání paralelních příběhů, ale neskutečně poutavý. Já osobně zůstávám uhranut výkonem Nicole Kidman, skvělý výkon a zasloužený Oscar. J. Moore byla také úžasná a nesmím opomenout ani klasicky více než dobrou M. Streep. Pro mě hezkých 4-5 hvězdiček, za úžasnou hudbu se ale přikláním spíše k pěti hvězdičkám. Děkuji režisérovi a všem zúčastněným za ty dvě krásné Hodiny.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Opravdu krásný film. O to úžasnější, čím je prostší. Není třeba speciálních efektů. Není třeba nákladné techniky. Není třeba spoustu rozličných natáčecích placů. Stačí vám dobrý scénář, dobrý režisér, jedna místnost a dvanáct dobrých herců, kteří se dokáží vcítit do své postavy. Máme zde 12 postav, hrdinů, každý má svůj názor, svůj náhled na věc, svůj temperament, svůj rozum. Vytváří pestrou škálu pohledů na věc a doplňují se. Na začátku hlasoval proti obvinění pouze jeden člověk. Jak však na světlo vycházejí další a další nejasnosti, stále více a více lidí si začíná uvědomovat, že věci se mají možná jinak, než se na první pohled zdá... A dvě zajímavosti na konec: Co mě opravdu pobavilo bylo, když jeden z mužů pronese: "He is a common ignorant slub. He dont even speak good English." načež Voskovec bleskurychle odpoví: "He DOESNT even speak good English." Zajímavé také bylo, když se jeden z mužů zeptal Voskovce, co dělá jako povolání. Voskovec odpověděl, že hodináře. A ten chlápek říká, že to je divné, že slyšel, že nejlepší hodináři jsou z Evropy.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Zajímavý film, ale zatím jsem si k němu nevytvořil žádný zvláštní vztah. Možná časem. Zatím tak 78%.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Úžasný výkon R. Williamse a M. Damona, avšak nelze opomenout ani B. Afflecka, M. Driver či S. Skarsgårda, ti také zahráli své role velmi dobře. To vše pochází z velmi kvalitního scénáře a je zdařile zrežírováno a tím se zrodil jeden z nejlepších dramatických filmů devadesátých let. Pro mě 95%.

plakát

Město (2010) 

Toto dílo by se klidně bez ostychu mohlo jmenovat "Ben Affleck", protože ten snad dělal vše, od osvětlení až po kostýmy :-) Nemíním to nijak ve zlém, film samotný má dobrý spád a je to velmi dobrý "akčňák". Pro mě 78%.

Ovládací panel

Fanklub

(1)