Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 412)

plakát

Díra (2019) 

Připomíná to svým minimalismem a námětem Kostku. S tím rozdílem, že tady nezabíjí "místnost" ale samotní lidé navzájem, případně hlad. Patrně to má být jakési poselství o hladomoru, kdy se ti nahoře mají vždy lépe než ti dole. Bohužel konec úplně zazděný, jaksi to vyšumělo do nikam. Škoda. Začátek byl dost fajn.

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

Pomalejší rozjezd postupně nabíral na síle. Opět výborný casting, postavy si člověk zamiluje, vrací se na chvíli i dvě staré známé. V podstatě La casa de papel v bledě modrém, ikdyž původní seriál měl lepší náboj. V osmi dílech je narváno vše co šlo, od loupeže po následné zápletky, má to napětí, promyšlený scénář, jen nepřidává nic nového. Po papírovém domě tu díru v loupežných tématech prozatím nikdo nezalepil, tak jsem s Berlinem nadmíru spokojen.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

V Hercule Poirotových detektivkách jde hlavně o prostředí a herecké obsazení. Zápletka bývá většinou dobrá, závěrečné rozuzlení nechybí, to je na tom to nejlepší, opět s chytrostí vyřešeno. Naneštěstí to prostředí deštivých Benátek ze všech třech filmů mě zaujalo nejméně. Duchařina mi příliš nevoněla. Ubralo se na rozpočtu a herecky to tam už také neměl kdo vytáhnout. Oproti takovému Orient Expresu jednou tak slabší.

plakát

Napoleon (2023) 

Až je mi líto dát Napoleonovi pouhé tři hvězdy. Filmařsky to je na 110%, všechny ty efekty, kostýmy, atmosféra, vylíčení bitev (chyby pominu). Ridley Scott tohle umí nejlépe, jsem zvědav na Gladiátora 2. V kině rozhodně zážitek. Joaquin Phoenix po Jokerovi a jiných postav v dalším osobitém výkonu. Ani Vanessa Kirby navzdory nevalným recenzím mi nepřišla špatně zvolená. Právě svým "vulgárním" charisma to obzvláštnila. Bohužel krom dvou hlavních postav žádná další neutkví v hlavě, žádná komtesa, záporák, kardinál. Letmo trochu Alexandr s Františkem I. Jistěže, jmenuje se to Napoleon, který ale jde od bitvy do bitvy, od města k městu a postupně se obdivují právě jen ty exteriéry. Je to dlouhé a i tak je nemožné obsáhnout celý jeho život, aby se vyvážily jak akční scény, tak vzestup a osobní život. Mini série by byla lepší volba. Špatné to každopádně není a hodnocení může klamat.

plakát

Sowon (2013) 

Pokud je trochu šikovný režisér, tak tohle téma se nedá pokazit. Využívá se dětské tragédie, na druhou stranu krásně natočeno, o tom, co se bohužel stává a jak to chodí. Malá holčička statečně bojuje s osudem, rodiče snažíc se ji zpříjemnit život, obzvlášť otec hrající dětskou postavičku, z toho všeho se snažit ustat problémy, a pokusit se aspoň dosáhnout jakés takés spravedlnosti, která kdo ví zda přijde....

plakát

Kandahar (2023) 

Hodnocení trochu klame, na úrovni Covenantu to není, ale v červených číslech, či lehce pod se to pohybovat může. Vize je podobná, jen tady máme prostě Butlera, víc výbuchu a ne tak propracovaný scénář. Pro fanoušky určitě dobrá podívaná a ne tak tupá jak se zdá.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Pohodová feel-good komedie, které se už tak moc nevidí, nebo na ně nemám štěstí. Jednoduchou zápletku vykompenzuje chemie mezi kočkou Maddie a tragickým Percym. Neskutečně dost vtipných hlášek a scénka, kdy se nahatá Jennifer Lawrence pere na pláži, tak to byl úlet, měl jsem dost, to se nezažije ani v Prcičkách.

plakát

Dcera divočiny (2023) 

Přímočará jednohubka. Škoda lehce předvídatelného děje, kde chybí nějaký wtf překvapivý moment, který by tomu dodal patřičné wow a vše míří k přesně vytyčenému finále. Na druhou stranu jsem se nenudil, má to místy solidní thrillerovou atmosféru. Ať už úsek vyrůstaní v lese, či život v civilizaci pěkně odsýpá. Daisy Ridley to hraje nekompromisně přesvědčivě. Asi by se to hodilo možná více někam na stream službu, za Daisy Ridley hvězda nahoru.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Padre řekl, "mafie je jako rakovina a na ní není lék". Robert McCall je ale přinejmenším jako chodící penicilin. Stylové vyrovnávaní účtu pokračuje. Tentokrát zavítal do Itálie, kde se vypořádává s místními mafiány. Dost mě pohltila Italská atmosféra. Marcelo Zavros tomu dodal našlapaný soundtrack. Finále mohlo být trochu epičtější. "Obíčko" z prvního dílu, nebo bouřková vesnička ze dvojky vycházejí lépe než italská vila. Andrea Scarduzio se také nevyrovná Csokasovi nebo Pascalovi. Klidně bych tomu ale napařil i pět hvězd. P.S. malá Dakota Fanning už není malá, ani jsem ji skoro nepoznal.

plakát

Hotel Continental (2023) (seriál) 

70. léta jsou na tom asi to nejvymakanější. Svět Johna Wicka sem tam dýchne osobitou akcí, sem tam pravidlama, ale jinak takový lepší Gotham. Mel Gibson tu slouží za mě jen jako tahák, objeví se párkrát a nic velkého nepředvede. Colin Woodell jako mladý Winston to táhne podstatně lépe, nejinak zajímavý je i mladý Charon. No snad Ballerina bude lepší.