Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 412)

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Nic víc než příběh o Mojžíšovi a desateru božích přikázání s dobrými digitálními triky. Má to sice přes 2,5 hoďky, ale občas podivně sestříhané bez návaznosti. Vousatý Christian Bale s jeho mimikou se tváří bratranec Andrew Lincolna. Ostatní herci dobře namaskovaní, ani jsem nepostřehl tolik známých tváří.

plakát

Zmizelá (2014) 

Film o kterém se dá dlouho povídat, rozebírat postavy, hodnotit herecké výkony, hledat chyby,.. Mě to ale ve zkratce přišlo především zdlouhavé, nepříliš napínavé a tím koncem to pohřbili.

plakát

SuperStar 2015 (2015) (pořad) 

Tak není to žádné terno, ale když už jsem viděl většinu dílů... Soutěžící na poměrně dost dobré úrovni, ikdyž stejně většina upadne v zapomnění. Mezi to nejlepší patřily duety na "pláži". Pyco je dobrý moderátor, Nováčková občas nevěděla co mluvit. Zklamání byla Vytisková ve finálových večerech a hlavně reklamy. Narvat pár písniček do 3,5 hodin je teda umění.

plakát

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine (2015) 

Postrádá to většinu věcí na čem tahle série v minulých dílech stála. Je to v podstatě jen o tom, jak se hlavní hrdinka vyrovnává s traumatem. Děj se prokládá mezi vysedáváním na terapiích s dalšími lidmi, u psycholožky a běžným životem. Sarah Butler vypadá jakoby místo 5 let zestárla alespoň o 15 a je pěkný magor. Max dvě dobré scénky.

plakát

That Sugar Film (2014) 

Princip spočíval v pravidelném konzumování vyšších či středních dávek cukru v běžných potravinách, nehledě na kalorie a výsledek se dal možná předpovídat. Větší dávky cukru jsou rozhodně špatné, ale taky není snadné se jim vyhnout úplně, když jsou skoro vše. Každopádně to má vypovídající hodnotu a je to k zamyšlení, jestli je nutné jíst toho tolik. Rád bych zkusil dojít do stavu, kdy dejme tomu měsíc nepozřu denně větší dávky cukru, jestli to bude mít vliv na náladu :-)

plakát

Jurský svět (2015) 

Až tak odvařený jsem z toho nebyl. Začátek má solidní náběh, trochu pomalejší rozjezd ukazuje typické přelety, nějakou seznamovačku s postavami a řeči, jak se opět nemůže nic stát. V druhé polovině už je to jen o akci, která nevytrhne a kopíruje starší díly i s drobnými narážkami. Chris Pratt povahově trochu komičtěji stejný, jako ve Strážcích Galaxie.

plakát

Bledý jezdec (1985) 

Takové vyčpělé téma, kde se jeden hrdina (zde farář Eastwood) snaží zachránit místní utlačovanou skupinku lidi, by potřebovalo vykompenzovat solidním záporákem, suchými hláškami nebo případně svižnou akcí. Já tu nic moc z toho nenašel. Finální přestřelka má větší grády než samotné vypořádaní v závěru. Stojí to a padá na Eastwoodovi. Jakmile zmizne ze záběru, není to nijak výjimečné. Takhle to je jen lehce podprůměrný western, který má aspoň trochu spád.

plakát

Jabloňová panna (2000) (TV film) 

Levně působící pohádka na víkendové odpoledne. Postavené na Vilmě Cibulkové jako čarodějnici a naivním princi Karlu Drobném, zbytek je spíše takový dějový kompars. Drobný je charismatický herec, ale jeho postava byla úplně připitomělá.

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

Pohádka se vyjímá hlavně svou atmosférou. Nevím jak moc strašidelný dojem to má na děti, ale starší publikum určitě zaujme. Film vypráví příjemným hlasem Luděk Munzar. A Karel Zeman nezklamal.