Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 412)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Tam kde měla skončit natahovaná jednička, skončilo pokračování. V porovnání s první části se mi to líbilo malinko více. Za prvé, ta "epická" bitva se závěrečným soubojem, přišla až nyní. Za druhé, konečně využitá nejlepší vedlejší postava v podání robota. I těch pár minut stačilo na pěknou parádu.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Crossroad Duny a Hvězdných válek. Možná se chtěl stát novou Dunou, možná by mu to aspoň u mě i vyšlo, ale podobný problém, prázdný příběh, žádné napětí. Slavný bratříček je s vizualizací úplně jinde, ale na televizní zábavu vcelku nadprůměr, tohle se moc nevídá. Krom různých efektů, sci-fi planetárních scén už jen obyčejný příběh, který by vydal jednoho dvou-dílu Startreku.

plakát

Život římského legionáře (2023) (TV film) 

Propracovaný náhled do běžného života Římských legionářů. Pomocí archeologických vykopávek a odborníku máme možnost nahlédnout do jejich života. Oba díly se zaměřily především na oblast v Británii a dnešní Francii. Jak zvládali pochody, jakou rychlostí, jejich oděv či boty s drobnými kolíky. Skrze vykopávky uvidíme věci denní potřeby, žili i běžné životy, a nebyli to jenom vojáci, kteří šli od bitvy k bitvě. Spousta 3D vizualizací pevností. Co neuvidíme, tak to jsou bitvy.

plakát

Její tělo (2023) 

Na debut slušně natočeno. Ohledně života Andrey se příběh nepouští do velkých rozborů a citů. Spíše se jedná o takový sled události, které postupně nastávaly. Dost odvážně zobrazena především porno kariéra. Natalii Germani bych natáčení nezáviděl, do postavy je vcítěna se vším všudy.

plakát

Taylor Swift: The Eras Tour (2023) (koncert) 

Co do halového koncertu je to gigantická produkce, která se jen tak nevidí. Koncertní průřez všech jejich dosavadních alb, které se na podiu postupně v několika písních objeví. Osobně si raději pouštím ze záznamu open-air koncerty kapel, na druhou stranu, uvnitř už toho aktuálně víc vymyslet nejde.

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Fotbalová ikona, která si rozhodně zaslouží dokument na nejvyšší úrovni. Osobně mě překvapily desítky nezveřejněných záběrů ze soukromí, až si říkám, jak to mohl někdo takhle archívovat. Přece jen v devadesátkách fungovaly maximálně domácí kamery a těch záběru je zde požehnaně. Spousta zajímavých věcí, probírán život se Spice, vzpomínky od spoluhráčů aj. Na druhou stranu zbytečně moc se o něm mluví v superlativech, skoro žádné negace, každopádně moc jich asi nemá.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Scorsese je bezpochyby pan režisér, DiCaprio velký herec, ale strašně rozvleklý epos o indiánském kmeni a zkorumpovanými bělochy, který je tak trochu western, tak trochu kriminální drama a tak trochu soudní drama. Neskutečně dlouho rozehraná první část, kde "jen" mizí indiáni, by jinde vydalo za celou stopáž filmu. Když se konečně na scénu dostává nově složená Edgarova FBI a začne se ptát jak mohl spáchat sebevraždu střelou do zátylku, přichází to nejzajímavější. Zpovědi ze soudní síně už pak příliš netrápí. DiCaprio, DeNiro a Gladstone předvádí co to jde. Na můj vkus však dlouhé.

plakát

Jak mít sex (2023) 

Sonda do nitra teenagerky. Na 90 minut mě to vtáhlo do letních bezstarostných dovolených, kdy má člověk plnou hlavu párty. Žádné prcičky, natočeno s citem pro detail, že by to prakticky mohlo být ze života. Přirozeně nevinná Mia McKenna-Bruce to hraje bez větších pochybností. Oscarovka to nebude, ale příjemná good-feel od které jsem vůbec nic nečekal..

plakát

Hradológovia - Tajomstvá hradov Slovenska (2023) (seriál) 

Jak se tady zmiňuje, pokusy o žertovné scénky mě v tomhle formátu spíše odrazovaly (bylo jich moc). Působí to díky nim možná až moc odlehčeně a amatérsky. Přitom grafická úroveň a potenciál to má ohromný. Moc podobně laděných věcí jsem neviděl. Potěší dívat se na hrady jiným způsobem, než průvodcovskými odsypanými frázemi, ale rozhovorem s někým, kdo tomu zřejmě rozumí. Dronové záběry. 3D rekonstrukce se moc nezdařili, ale snaha byla. Uhrovec a Lietavský nej.

plakát

Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení (1950) odpad!

Při kázání, zatímco levou rukou dělal gesta, pravou tahal za drát a hýbal křížem na oltáři. Kněz Toufar se přiznal. To snad není pravda, jak si tady z toho komunisté dělali holubník. Chudák Toufar, umlácen bezdůvodně komunistickými nazdárky. Hodnocení odráží čistě vykonstruovaný nesmyslný dokument. Propaganda na plné obrátky. Vyprávěči mají aspoň příjemný hlas, skoro jak bych poslouchal Zemanovu Cestu do pravěku.