Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Nejlepší film, co jsem kdy viděl. Dokonalost sama!

Avatar

Avatar (2009)

Prozatím můj nejoblíbenější film vůbec. Ano, neviděl jsem jich sice ještě velkou spoustu, ale Avatar u mě zatím vyhrává, ale je dost možné, že ho nějaký film časem překoná. Ovšem zatím se tak nestalo. Cameron se opravdu své práce neminul. Dokonálé dílo z dílny mistra, kterého asi nepřestanu nikdy obdivovat. Na tohle bych mohl zírat s otevřenými ústy od rána do večera a polykat nadšení, které mi film nabízí. Spojením tohohle poutavého příběhu, fascinující hudby a nepopsatelné atmosféry vznikl ještě více nepopsatelný zážitek. 16.12. 2012 - Atlas mraků tohle mistrovské dílo překonal, takže Avatar posunul na 2. místo.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Naprosto geniální záležitost! Jedna vychytanost za druhou skóruje v tomhle nářezu od začátku až do konce. Termitátor je film, kterému nepřestane patřit můj obrovský obdiv. Tímhle Cameron přebíjí všechny sci-fi akčňáky. Dokonalé!

Ostrov

Ostrov (2005)

Na tomhle mistrovském kousku mě zaujala především obrovská vyváženost. Navzájem se tu proplétají a skvěle doplňují všechny prvky, které jsou třeba k tomu, aby vznikl nezapomenutelný filmový zážitek. Originální příběh, nádherná hudba, děj doplněný akčními scénami špičkové úrovně a navíc všechno do detailů vykreslené. Zkrátka nezapomenutelné.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tarantino je člověk, který mě snad nikdy nepřestane překvapovat. Ty jeho dialogy bych mohl hltat do nekonečna. Nyní přichází s dílem nazvaným Hanebný pancharti. Při jeho sledování jsem byl nadšený, překvapený a nad míru spokojený. Další umělecká originalita z dílny mistra Tarantina a u mě jeho nejlepší film, jaký zatím natočil.

21 gramů

21 gramů (2003)

Nádherný, přenádherný film, který pojednává o tragické události, která se může přihodit každému z nás. Sledovat 21 gramů je jako skládat puzzle. Záčínáme několika rozdělenými částmi a když každá přibývá, tak máme vždy blíž k celku... Jak řekl Alejandro, každý divák tohoto filmu je jeho součástí. Když jsem viděl, s jakou obrovskou radostí, trpělivostí a laskavostí to pan režisér točil, s jakým obrovským nadšením, tak mě to jen usvědčilo v tom, že neudělit tomuto krásnému a nevšednímu zážitku plný počet, by byla velká chyba.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Na Jonesovi jsem ujížděl už od malička a je tomu tak i dodnes. A Poslední křížová výprava je zkrátka nejlepší díl! Strhující, zábavná a napínavá podívaná v jedné osobě, vše se ve filmu skvěle doplňuje, děj jede na plné koule už od prvních minut a atmosféra tu doslova graduje. Zkrátka tak jak to má být, aby si to člověk mohl naplno vychutnat. Vzorový příklad dobrodružných filmů, který pobaví a nenudí ani na vteřinku.

Gauneři

Gauneři (1992)

Netřeba se více rozepisovat, tohle bylo pro mě dokonalé dílo bez jediné chybičky. Atmosférické, skvěle obsazené, doplněné vynikající hudbou. No prostě zážitek... Film, který jsem si užíval po celou dobu. Film, který mě hned ze začátku dokázal vtáhnout do děje a sledovat jej s velkým nadšením. Film, který si u mě vysloužil druhé místo ze shlédnutých Tarantinových filmů a jedno z prvních míst shlédnutých filmů vůbec. Dokonalost, dokonalost a ještě jednou dokonalost!

Kruh

Kruh (2002)

Nemůžu si odpustit uvést v TOP 10 alespoň jednoho hororového zástupe a sice film Kruh, který byl můj první horor vůbec a stal se mým nejstrašidelnějším hororovým zážitkem. Atmosféra mrazí v zádech po celou dobu filmu a napříč ní se staví úžasná Naomi. Po nějaké době jsem si Kruh velmi oblíbil a vždy se rád znovu kouknu. Kdo neviděl, určitě se mrkněte, vřele doporučuji.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Šokující, dechberoucí, zběsilé, ale přes to všechno dokonalé dílo, kterým James Wan přepisuje historii hororových thrillerů. Efekty, atmosféru, příběh, děj, zvraty i scénář má Saw na špičkové úrovni a v žebříčku mých shlédnutých thrillerů stojí tenhle výstavní kousek na vrcholku, takže to asi mluví za vše...