Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Film, který položil základy pro všechny moje oblíbené akční filmy z 80. a 90. let. Spolu s Hard Boiled asi nejlepší akční jízda a film kterej udělal willise. Hláškuje kudy chodí a vůbec se mu nelíbí, že se o vánocích musí srát s nějakejma "teroristama". Rickman je jako Gruber velmi přesvědčivý a tak jediné, co je mi na tom filmu nesympatické je postava McClanovi ženy Holy. Když jsem film dostal na VéHáeSce k vánocům, tak sem si ho pouštěl každý den po dobu 1 (slovy jednoho) měsíce, a neomrzel mě dodnes.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Většího zevláka než je Dude těžko najdete... Naprosto absurdní příběh s ještě větším množstvím absurdních situací, Coenovic bratři ve vrcholné formě. Dále skvělé výkony herců ve vedlejších rolích (Buscemi, Phillip Seymour, ale hlavně Torrturo). Těžce oddechový film... jeden z nejlepších....

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Nejhláškovější film na světě, co věta, poznámka nebo glosa, to perla vrytá do dějin filmu... Vtipné, napínavé a dech beroucí až do konce. Willisův nejlepší výkon. A to ušoustal veverku xmrti... CHA. Takovýhle kluky bych chtěl za kámoše... tím si nestěžuju na ty současný :-)

Spider-Man: Paralelní světy

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

... Stránky komiksu jako by se vpily do filmového plátna, postavy skutečnější než všichni Iron Mani a Thorové dohromady... Neskutečné umělecké hodnoty... A asi nejlepší film za posledních hodně dlouho... Dejte tomu Oskary... Jděte na to znovu... Je to jako když poprvé otevřete obrázkovou knížku Toma a Jerryho, Asterixe a Obelixe, Rychlé Šípy, Sin City a Loba dohromady... The pictures are alive... Doslova....

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Dokonale napsanej a zahranej film, Pacinova nejlepší role a zvrhlá cesta za americkým snem. Jeden z nejlepších filmů vůbec. Šokující, vtipný, smutný a dechberoucí, to vše podpořeno dialogy ostrými jako břitva a dokonale zvolenou hudbou. Dále přidejme trochu té opodstatněné brutality, špetku romatiky (taky zvrácené) a vyjde Vám perfektní filmový zážitek. "Must see" pro všechny".

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Budoucnost z tohoto filmu není dvakrát růžová, můj velký oblíbenec R. Scott zde vykresluje až apokalypticky vzhlížející svět, kde se jeden obyčejnej polda snaží dělat svou práci a nebejt nýmand. Dle mého skromného názoru nejlepší "scífko". Otázka smrti a umělé existence zde narážejí na snahu lidstva vyrovnat se s umělou inteligencí, která se vymkne kontrole. Skvěle psychologicky rozehraný příběh, existenční otázky a skoro žádné odpovědi, vizuálně strhující. Samozřejmě nejlepší je režisérská verze, bez otravných Deckardových voice overů a koncem tak jak ho režisér původně zamýšlel. Prostě povinnost.

Fargo

Fargo (1996)

S Big Lebowskim asi jejich nejpovedenější film. Je naprosto geniální. Něco tak surovýho a zábavnýho zároveň můžou najít a zfilmovat jenom Coenové. Ten příběh je dokonalej a skončit v drtičce na dřevo taky není špatný. Herecké obsazení a výkony herců sou báječný a každý odvádí poctivej kus práce. Jen bych rád vyzdvihnul výkony Fracis MacDorlandové a Steva Buscemiho - geniální. Tenhle film je naprostá klasika a můžete se na něj koukat dokola a dokola, jen to neberte jako návod jak zažehnat rodinou a podnikatelskou krizi.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Překrásný příběh o lásce, s nekonečnou invencí nasnímaný muzikál s parádními songy (Elephant medley je nejoblíbenější), skvělé herecké výkony všech, nejvíc mi utkvěl John Leguizamo... Neskutečné pěvecké a taneční výkony, strhující výprava a famózní choreografie všech čísel. Vtipné a dramatické momenty, správně afektované postavy... Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec... a navíc o lásce. Absinth rulezzzzzz...

Hnüs

Hnüs (2019)

...nejlepší film o nejlepší kapele všech dob...