Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (38)

plakát

Víkend (2011) 

Na snímek Weekend jsem se nedlouho poté, co jsem jej zhlédnul poprvé, musel podívat znovu (prostě mi to nedalo, na tomhle filmu přece jen něco bude, říkal jsem si) a můžu ho s jistotou zařadit mezi nejlepší queer filmy, se kterými jsem měl tu čest. Krásně nenápadná kamera jen vypichuje všednost zápletky, což divákovi umožňuje se shlavními postavami lépe ztotožnit. Tady samozřejmě nehrají hlavní roli kamera ani kulisy, je to o dialogu, no a smysluplnější dialog jsem již dlouho ve filmu neviděl, zřídkakdy se stává, aby úplně vypadla vata, zpracování zkrátka jen umocňuje ten pocit, že jste to vše již jednou zažili, jen jste všechny ty rozporuplné pocity nedokázali vystihnout vlastními slovy - tvůrci Weekendu to bravurně zvládli za vás, ve vší komplexnosti, ale přitom naprosto věrohodně. A pokud jde o sexuálí scény, rozhodně se nedá mluvit o nějaké přesycenosti, dokonce jich je docela pomálu a rozhodně nejsou výrazně explicitní ani vtíravé, dotahují spíš zachycení reality k dokonalosti.

plakát

Hodiny (2002) 

Tolik vrstevnatý příběh spojený do jednoho nejen smysluplného, ale i všemu smysl dávajícího filmu. Ale jednotlivé pečlivě adaptované linie nejsou to jediné! Nicole Kidman - v ničem jsem ji neviděl hrát líp, Julianne Moore to samé, no a Meryl Streep je jistota, která by mě nemohla zklamat ani v Ordinaci v růžové zahradě. 3 tak skvělé herecké výkony pohromadě se vidí málokdy a navíc všechno provázané tak jemnou a citlivou, ale zároveň dramaticky krásnou hudbou. Naprosté většině filmů však něco chybí, tohle není ten případ - poselství, které není podbízivé, vážit si v životě i mála, protože jsou a byli lidé, kteří neměli ani to, "vždycky se dívat životu do tváře"... Jsem z těch, co tvrdí, že knihu film nikdy nepřekoná a zatím jsem se nikdy nepřesvědčil o opaku, v tomto případě mám ale z knihy docela strach, jak by mohla být ještě lepší?!

plakát

Na pokraji slávy (2000) 

Skvěle zpracovaný příběh obalený do ještě lepší dobové muziky. Byl to " prostě nářez " .

plakát

Queer as Folk (2000) (seriál) 

První dvě až tři řady jsou vynikající, potom už se to točí okolo toho stejného dokola a dokola... So are you coming or going? Or coming and then going?

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Má to skvělé momenty. Má to dokonce i skvělé momenty lišící se od originálu. Ale to je ono, originál to prostě není a jelikož jsem ho viděl, tak nemohu hodnotit nezaujatě. Jen by mě zajímalo, jestli "tvůrci" dokáží udržet úroveň i potom, co jim dojdou zápletky z originálu.

plakát

Tajuplný vlak (1989) 

Dalo by se říct, že v tom filmu vlastně nic tak světoborného není, nýbrž Jarmusch do svých filmů vkládá takové "cosi", snad bych to nazval nějakou nepolapitelnou manýrou, nebije do očí, přesto okouzluje.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Do nádherného pohádkového příběhu zabalená kritika maloměšťáctví a všeho, co k němu patří.

plakát

Avatar (2009) 

Velice efektně udělaný akčňák stylu tohle skutečně existuje, objevuje se problém, pojďmě ho vyřešit.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Takový mix britských Skins a amerických Heroes, přičemž Misfits z obou zmiňovaných vytáhli to nejlepší a v mnohém je občas i předčí. Takto vyrovnanou kombinaci situační komedie a pořádně našlápnutého, nervydrásajícího dramatu jsem ještě neviděl. První i druhou sérii jsem zhlédnul prakticky jedním dechem, nezbývá, než těšit se na další!

plakát

Život Briana (1979) 

Myslím, že když jsem donutil kněze podívat se na to a on se u toho byl schopen upřímně zasmát, tak to asi nebude jen o tom, že "církev sucks", ale také o geniálních scénkách a neuvěřitelně vtipných a trefných narážkách. Ignowanti hází bílé i barevné do jedné pračky! ( Omluva za koment i mimo téma. )

Ovládací panel
1 bod