Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Teď jsem to viděl. Fakt to nenatočilo ASSylum? Není tam nějaké skryté financování?

plakát

Kačer Kabrňák (1991) (seriál) 

Mno.... je to trošku rozporuplné. Pro někoho sranda, pro někoho trapná otravnost. Asi bych to přirovnal ke kreslené verzi Blbého a blbějšího.

plakát

Z pekla (2001) 

Pocity z tohoto filmu mam tak trochu smíšené. Relativně dobrý scénář, který přímo vyzívá k dobrému zfilmování, je ukončen troškou mystična ve stylu Clivea Barkera, které je náhle a neúplně vysvětleno duševní? nemocí královského lékaře. Příběhu a celkovému dojmu by určitě prospělo trochu méně politickýchpletek a malinkovíc špíny na oblečení a domech (prostě trocha stylu). Celkový dojem z filmu mi asi nejvíc zkazilo příliš mnoho teplých barev v záběrech a určitě bych jednu hvězdičku přidal, kdyby byl film natočen tak trochu ve stylu Burtonovy Ospalé díry. K tomustarému Londýnu by se to výtečně hodilo.

plakát

Ostří meče (2001) 

Typicky japonské. Rychlé bojové scény, na které je dnešní divák zvyklej spíš ze starých samurajských filmů nebo kreslených anime se tu střídají s až Kitanovsky pomalými a zamyšlenými obrazy. Nebýt příběh až tak osudový a pohádkový, dal bych ty * i 3.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Ještě rychlejší, ještě šílenější a ještě trapnější než jednička. Téměř videoklipové scény se tu střídají s naprosto trapnejma výjevama alá American pie. Nebejt toho dal bych i 3*

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Tuctovej akční film s netuctovou zápletkou. Na to, že se to jmenuje Zastav a nepřežiješ se Statham zastavuje až moc často.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Opět další mistrovský kousek Tima Burtona, Jehož nečekanou středověkou atmosféru (drahé obleky, nonšalance a zároveň špína a lehký úpadek společnosti) jen dokresluje herecké umění Johnnyho Deppa a lehká naivita, spolu se zuřivostí Caspera van Diena.

plakát

Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 

Velmi dobrý a dost neznámý akční film, který navzdory Béčkovému scénáři, dosahuje, a to jen díky skvělému hereckému výkonu S. L. Jacksona a hláškám G. Davis, podobných kvalit jako serie Smrtonosných pastí a zbraní. Je to opravdu skvělá zábava na dlouhé zimní večery. Dávám 3,5*, ta další půlka je za hudební doprovod.

plakát

Gamebox (2004) 

Předem chci říct, že film jsem viděl v češtině a navíc jen asi do půlky. Dál to fakt nešlo. První podpásovku (pánové vědí) film dostal ve chvíli, kdy Charlie zapnul „Gamebox 1celá0“ a v hlavě se mu ozval ten nejpříšernější syntetizovaný hlas, jaký sem kdy slyšel (na rok 2004, dobu eMPé3jek a iPodů, fakt děs). A pak už to šlo ráz na ráz – obličeje herních postav jakoby udělané ze sulcu pana Krkovičky spolu s jejich pohyby mirně sjetýho hiphopera a kostičkovaným herním prostředím (že by engine z Wolfensteina3D?) na mě zrovna moc nezapůsobilo. Další střelou mimo, bylo Deckardovské předčítání myšlenek a smrt Charlieho milenky. V tu ránu jsem si uvědomil, že spíš než na ucelený film, se koukám na kompilaci cool myšlenek z jiných filmů. A to už byla další střela mimo, která spíš strhla lavinu mé nevole. Jednu * dávám za nezměrné, i když marné úsilí, a bílého landrovera na začátku.