Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (37)

plakát

Když utichly trumpety (1998) (TV film) 

Výborný válečný film z prostředí Ardén. Syrovější, sychravější a hlavně bezútěšnější než např. Bratrstvo neohrožených. Z filmu čiší nezájem "těch nahoře" o "ty dole". Je vidět, jak obyčejný voják je pro velitele jen kanónenfutr.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Parádní, skvělý seriál z Války. S hrdiny projdete od výcviku až po konec války a zažíváte s nimi tu šílenou bezmoc, případně euforii. Osobně jsem to zkouknul naprosto bez dechu a v podstatě ve dvou dnech.

plakát

Rodina Sopránů (1999) (seriál) 

Mám strašně rád mafiánské filmy typu Casino, Gotti nebo Good Fellas, ale tohle bylo úplně něco jiného. Mafiáni tady nejsou nedotknutelní, nesmrtelní ani všemocní. Umírají na rakovinu nebo z důvodu, že se obrátili proti zásadám, které se zavázali ctít. Jsou to normální chlapi s normálními starostmi, jenom se prostě rozhodli vydělávat trochu jinak. Hrozně mě mrzelo, že seriál skončil a jak skončil. Happy end jsem nečekal.

plakát

Mafián (1996) (TV film) 

Parádní mafiánovka. Na mém žebříčku by se umístil asi někam mezi Kmotra a Mafiány.

plakát

Projekt 44 (2011) 

John Wick, střihnutý Hitmanem a podle mě inspirovaný Kulhánkem. V zásadě proti filmu nic nemám, dokonce mám tenhle žánr pochodu za pomstou v oblibě. Film byl napínavý, děj ubíhal docela svižně. Škoda jen některých dialogů. Kdyby hlavnímu protagonistovi alespoň trochu seděl ten oblek, dal bych o hvězdičku víc.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Ač dramata, jako filmový žánr, nemám rád, tohle mě dostalo. Ve filmu je vidět, jací jsou lidé svině, zvlášť když se z nich stanou stádní zvířata. Doporučuji ještě jako dodatek 7mi dílny seriál, který navazuje na osudy "hrdinů" tohohle filmu.

plakát

Kundo: Čas pomsty (2014) 

Konečně výborný film ala staré filmy s Shaolinem. Moc povedená korejská adaptace Robina Hooda, trochu mi i hudbou připomínající spagetti western. Takže prolnutí mnoha mě velice blízkých žánrů.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

Musím říct, že i když jsem to nečekal, mě tenhle seriál chytil doslova za koule, hned od prvního náhodně shlédnutého dílu.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Za mě ANO všemi deseti. Dospělé, koukatelné, ne moc krvavé...i přítelkyně, která jinak tento druh filmů nevyhledává, tím byla nadšená.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Super pecka i pro ty, kteří neznají jiné filmy. Přítelkyně se vydržela koukat skoro bez kecání na celý film...jsem nadšen a vřele doporučuji