Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (791)

plakát

Železná srdce (2014) 

Od Ryana jsem snad neviděl lepší film o 2. sv. Pitt skvělý a celá posádka tanku dobře doplňuje. Přesně takhle si představuji vzhled krajiny války. Akční scény jsou fest reálné. Několikrát se mi hrdlo sevřelo, sem tam jsem čuměl jak péro z gauče, jak na mě scény působily. Pro scény kdy jdou americké tanky proti němčourskému Tigeru a záverečné dobývání na křižovatce a nejen za to, dávám plný počet. Ayer znovu nezklamal a snad mu to tak půjde dál.

plakát

Wolf Creek 2 (2013) 

Pecka :-) Po prvním dílu, který se jevil ještě jakš-takš nemastně neslaně, je dvojka pětková záležitost. Vidlák je perfektní, nechutný a skvěle hláškující. Scény mají koule hned od začátku. Tenhle film jsem si užil a ve svém žánru ho hodnotím hodně vysoko. "Welcome to Australia, cocksucker!"

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Takový typ filmu mi sedí, a neodrazuje mě ani délka. Jednak se jedná o film K. Bigelow a jednak jde snad o docela uvěřitelnou rekonstrukci honby na Bin Ladina. Nijak mi nevadilo, že akce jsem se dočkal až u konce, naopak. Rád jsem sledoval jak těžká a dlouhá cesta vedla k prohlášení hesla "Jeronimo". Člověk si zvykl že byrokracie hýbe světem a ne jinak je to nastíněno i v tomto filmu, kde přes pádné důkazy dojde k akci až s odstupem více než 100 dní. Precizní rozkapitolování filmu, pro mě nenudný hon na Ladina a shánění důkazu, hledání kurýru apod. Realistická akce na konec, super zážitek. Na konec se rozhoduji přiklonit k 5*, protože nějak nemůžu najít, co by mi Zero Dark Thirty vadilo.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Za dlouho dobu ten nejzábavnější thriller, jaký jsem viděl. Zábavný myslím to, že Cruise hláškuje jako by ho to učil sám John McClane i to, že jsem neměl šanci se nudit. Do poslední minuty jsem si Poslední výstřel užíval a byl jsem nad míru spokojený divák. K nezapomenutí scéna v baru i před ním, auto honička a finále. Cruise + Pike = chemie, která mohla skončit alespoň jedním hudlanem... :-)

plakát

Argo (2012) 

Hodně příjemné překvapení. Od Arga jsem si sliboval dvou hodinovou nudu. O to příjemněji jsem byl překvapený po dodívání. Argo je skvělý dramatický thriller, s dobovou atmosférou a dobrými hereckými výkony. Je podpořen padnoucí hudbou a emocemi. Ony ty dvě hodiny utekly jak nic a po skončení jsem pociťoval z celého příběhu fajn pocit. Těch mých 5 hvězd si Argo 100% zaslouží.

plakát

Patrola (2012) 

Viděn jeden trailer a nepřečten snad žádný komentář před filmem. O to více mě překvapilo, že film je poskládán z POV záběru a různých kamer a neskutečně dobře to funguje. Přidává na autenticitě a střihy mezi záběry jsou mistrovsky poskládané. Dvojka Gyllenhaal - Peña bez chybičky a na výbornou. Příběh pomalu hezky graduje až do finále, které mě SAKRA emocionálně dostalo. Hudba perfektní a už poslouchám soundtrack. Za mě 5*

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Nemůžu psát, že bych si Scrubs zamiloval hned od začátku. Postupem času si mě ale tento seriál získával a já po první sérii byl na vážkách, jestli 4 nebo 5 hvězd. Postavy jsou skvělé, od hlavních "doktůrku" až po údržbáře :-) Humor skvělý, hlášky a dialogy mezi jednotlivými postavami taky. Nedej bože, když se do konverzace pustí JD s doktorem Coxem... :-D Sarah Chalke zde hezky padne, jak svou serálovou postavou tak i vzhledem :-) Jedu 2. sérii a pokaždé se těším na další díl. Doufám, že tohle nadšení u mě zůstane až do konce případně co nejdéle. Na začátku 4. série zvedám na 5*. Některé díly mě odrovnávají :-) Konečně seriál dokoukán, a musím říct, že bude dost chybět. Jak mnoho z Vás píše, mělo to být ukončeno 8. sérii. Med School už je jen slabý odvar. Stopro jak narazím v tv nebo budu mít chuť kouknu znovu. Jasných 5, bez keců.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Potěšení. Skvělý film, který má úžasnou, uvěřitelnou atmosféru oné prohibiční doby. Scéna ze startu, ve které září díky palírnám celý les jako vánoční stromek je povedená :-) K hercům nemůžu říct ani jediné negatvium. Jak záporáci tak klaďasi zahraní tak jak sem si představoval. Trochu spoileru... Konec ve mě vyvolal fajn pocit zadostiučinění, jaký jsem dlouho ve filmu nezažil. Mimochodem Howard si všude došel sám... :-)

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Fajn film, hodně příjemný, milý s typickým britským humorem. Role jsou obsazeny perfektně. Fakt dobře se na něj dívá. Některé vtipné scény jsou dokonalé. S příjemným pocitem nemůžu jinak než za plný počet.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Po kompletní první sérii nemůžu jinak, než ohodnotit pěti hvězdičkami. Seriál mě od začátku chytnul a zatím nepustil. Za což můžu vděčit hlavně skvělému nápadu, hereckému obsazení - kde každý svou roli hraje úžasně, poutavosti a jisté emoční stránce seriálu. Pohádková říše působí trochu kostrbatě, efekty nic moc, ale v celistvosti na tom prd záleží. Každý díl osvětluje nějakou pohádkovou postavu a zároveň v této souvislosti posunuje příběh kupředu. Druhá sezóna začala a já doufám, že se bude držet ve stopách té první...