Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (641)

plakát

Tyran (2014) (seriál) odpad!

Hodný, brutálně zamerikanizovaný a tak trochu tajemný chirurg muslim se vrací na skok ke své kruté a krutě bohaté blízkovýchodní rodině, které by pro její pošahanost dokázala konkurovat leda tak rodina Saddámova. Fakt nevim, z čeho jste tu tak na větvi, když pilot je prakticky ódou na stereotyp a kdybych někde předem četla popis děje, tak tomu ze zjevně oprávněných obav ani nedávám šanci. Nějak ještě doufám, že se to třeba časem zlepší a nebude to tak strašně černobílý, a já tu tenhle komentář pak s radostí přepíšu, ale obávám se, že to doufání je velkou ztrátou času.

plakát

I'll Follow You Down (2013) 

Asi nejlepší, co můžu napsat k filmu, kterýmu nedává smysl ani jindy všemi smysly natřískanej Osment, je to, že chci jednou vypadat stejně zachovale jako agentka Andersonová. Pokud si pustíte prvních a posledních pět minut, garantuju vám, že to pochopíte a navíc zůstanete ušetřeni trapné rodinné nepřirozeně natahované hysterie, která tvoří většinu týhle záležitosti, o které si dovolím prohlásit, že je tím, co si představím pod slovy "zbytečný film".

plakát

Na jezeře (2013) (seriál) 

Moje prvotní "SUPER, další Killing" vystřídalo po dvou dílech zklamané "WTF" z toho, že ze suprovosti The Killing to má opravdu jen nádhernou přírodu a ubrečený počasí a ženu detektiva v hlavní roli. Po pěti dílech nevim, jestli to dokoukám, jelikož už teď mi to leze, pro tu nesnesitelnou hysterickou soukromou linii hlavní hrdinky plné "femily išůz", tak na nervy, že pokud ji na konci někdo neoddělá, budu strašně zklamaná. Celá detektivní linie by se dala zatím shrnout do jednoho dílu a veškeré "femily išůz" do věty: "Nemůžu vyšetřovat, protože radši u své umírající matky vojíždím svého ex, kterej mě asi v patnácti znásilnil, ale třeba ne, tak s nim možná začnu chodit." Tohle mě prostě neba.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

To se takhle sejde Cimrman, Forrest Gump a švédskej humor (doteď jsem netušila, že vůbec existuje) a vytvoří jednu bájo komedii o jednom stoletém takřka idiotovi, co přežil uplně všechny a všechno, a to díky svému daru omylem likvidovat všechny a všechno. I když to v poslední třetině (máme ten hokej žejo, tak ať to vyzní aktuálně), ztrácí trochu dech kvůli přemnožení postav a natahování celkem jednoduché zápletky téměř za hranici snesitelnosti, jedná se i tak o sakra povedenou záležitost, protože, jak bylo výstižně řečeno ve slavné Tropic Thunder, nejlepší je : "look retarded, act retarded," a zároveň zůstat "not retarded".

plakát

Pompeje (2014) 

Fandila jsem sopce.

plakát

Nepřítel (2013) 

"Chaos is order yet undeciphered". Těžko říct, co a kdo je v tomhle počinu realita. Těžko říct, jestli na tom (roz)poznání vůbec záleží. Já jsem třeba ze zoufalosti z toho kvalitního mindfucku, který byl na mě intenzivně páchán hodinu a půl, došla k závěru, že Donnie přežil, dospěl a už totálně zmagořil, čímž by se hodně věcí vysvětlilo. Ovšem to, že jsem to (ne)pochopila po svém, rozhodně neznamená, že to neni dobrý. Je to dobrý, dokonce hodně dobrý film plný symbolů, náznaků a bájo tíživé atmosféry dusného letního Toronta, kde má všechno parádně depresivně zasněnou vyblitou barvu. Takže, jestli jsem si tenhle filmovej chaos nějak dešifrovala, tak asi jinak, než si ho dešifrujete vy, až se na to podíváte, což si myslim, že je fajn.

plakát

Imigrant (2013) 

Hysterická, otravná polská prostitutka Marion se ze samé nenávisti zabouchne do svého laskavého pasáka Joaquina, který ji ze samé lásky nutí k prostituci,i když to samozřejmě dělat vůbec nechce. A pak do toho vpadne kouzelník Jeremy, aby z toho udělal už naprosto dokonalý příběhový průjem. U mě si tohle hlavně příšerná Marion bude žehlit ještě hodně dlouho.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Neskutečně nudný a otravný rodinný drama, kde se občas nějakým omylem vyšetřuje vraždění, a to dost možná jenom proto, aby si následně mohl Matthew Mc...whatever (neumim to napsat ani vyslovit) zafilozofovat nad životem se zfetovanym, strhanym výrazem doprovázenym mizernou výslovností totálního retarda, aby to působilo ještě víc khůůůl. Bože, prozraďte mi někdo, co na tý přestylizovaný neskutečně nadhodnocený nudě vidíte?