Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (795)

plakát

Fight Club (2010) (pořad) 

přes deset let existující český cast o videohrách. V roli hostů i moderátorů se vystřídala veškerá honorace české herní scény. Redaktoři časopisů Level, Score, celebrity scény jako Tuček, Trojanová. Zbourali internet v době kdy se Vávra navážel za zabugovanost Skyrim aby pak rozvěsil ruce po vydání Kingdom Come. Jejich schopnost vidět do souvislostí a skvěle komentovat vývoj herní scény je naprosto dokonalý pro poučené uživatele, netoužící jen po tiktok formátu krátkých, emotivních výstupů na které sází ostatní média na trhu.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Příběh padouchů, jejich pohnutek a psyché za činy. Který netopýří muž sleduje s depresivním odstupem a touhou zažít něco zoufale normálního jako je klidný štědrodenní večer. "Oswalde, to je to největší paraple jaký jsem kdy viděla" "Jmelí je jedovaté pokud ho jíte..." zaryté citace, nejpůsobivější scény s dokonale vykreslenou kočičí ženou a jejich tragédie. Sledujeme spíše nejsmutnější milostný příběh než komiksový film. Burton byl zářivou kometou, která si tímhle dílem vybudovala piedestal, který si svou součanou tvorbou zdařile podkopává. Nicméně, tohle navždy zůstane jedním z nejlepších filmů, jaké kdy spatřily světlo promítačky.

plakát

Preacher (2016) (seriál) 

v průběhu první sezony tleskám a chci víc takhle nápaditých Ritchiovských seriálů. Nádhernej origin na který komiksožrouti nadávaj, ale ta quirky beznaděj a vysvětlení odkud a kam jdou antihrndinové krásně odšpuntuje větší otáčky druhý sezony. Po první jsem dával 4 hvězdy, na začátku druhé sezony přidávám další. Víc experimentálních seriálů prosím

plakát

Preacher - Série 1 (2016) (série) 

po prvních epizodách je to neokoukaný, nápaditý. Bitky jsou Ritchiovský a po všech možných netflixovských rádoby pánoprstenovkách (dopis pro krále, Zaklínač, Wheel of time) si užívám něco co si víc hraje, než aby hledalo vyjeté stezky... jasně, můžeme tu hovořit o variaci na Constantina, ale zatím baví moc.

plakát

Bod varu (2021) 

Splendidní jednozáběrovka! Pastva pro oči každého, kdo rád navštěvuje restaurace a taky každého co si užije takovou práci s kamerou. Děj je filmařsky naboostovaný, a tak zažijete směsici naakumulovaného stresu, kterým prochází běžně restauratéři dlouhodobě, ale tady se servíruje pořádně stresující guláš. Šéfkuchař prochází situacemi a stres roste jako pomyslná teplota až k “Bodu Varu” kino zážitek v plném Světozoru s gastrodebatou se určitě podepsal na větší atmosféře, ale film je rozhodně nadprůměrný i bez kouzla okamžiku. Co je nejsilnější stránka se stává i slabinou, dramaturgie a vyznění scén jsou někdy naprosto on point a pak se objeví scény, kde byste potřebovali větší rozpracování aby se situace dohrála. I přes to přese všechno, pusťte to každýmu kdo má rád a nebo nechápe co to ostatní maj s jídlem

plakát

Dopis pro krále (2020) (seriál) 

škoda že mi není 10. Pak by všechny ty laciný a šedesátkrát zažitý lekačky a zvraty dokázaly zafungovat. Takhle ale vidím jen tlupu dětí co bych jako lapka rozmázl palcátem a neřešil jejich koulovačku (bože!) Je vtipný to sledovat s přítelkyní na kterou to funguje, protože nemá nakoukáno. Já jen velmi znuděně předvídám každou další scénu a trpím i timingem a hereckýma výkonama, je to papírový až hanba.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

první polovina mi tak motala hlavu, že kdyby v tomhle duchu zůstala prohlásím to za genia meta žánru, sním svůj klobouk a řeknu, yes! Zase jste dokázali zatřást světem. Pak přichází druhá půlka filmu, co opakuje opakované, ukazuje ukazované a hlavně: svým bouráním čtvrté stěny směrem na vtípky o sequelech a WB, pitvořícím se Harrisem a závěrečnou scénou dává celému universu polibek smrti. Kéž by film měl finále před procitnutím Trinity, to by bylo důstojné vůči odkazu.

plakát

Zaklínač: Vlčí sen (2021) 

velmi poutavě vyprávěný “origin” Vesemira. Dokázal držet tempo a gradaci lépe než hraný seriál na který odkazuje

plakát

Blíženec (2019) 

když jseš tak línej že i bitky uděláš z odfláklýho cgi tak pak je jasný že tě to fakt nebaví. Angu Lee proč? a ten konec? Tywe co jsem to teď dokoukal?

plakát

Vlastníci (2019) 

jeden z nejlepších českých filmů současnosti je vlastně strašný dno:/ odnikud nikam, etudy vytržený z kontextu