Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

Život na naší planetě (2023) (seriál) 

Absolutně skvěle zpracovaná historie života na Zemi od první buňky po dnešek. Co taky čekat od léty prověřeného týmu BBC kolem Davida Attenborouga. Seriál je v českém dabingu a vhodný pro děti od 7 let. Potomci, kteří mají rádi dinosaury, budou vrnět blahem. A nejen děti :)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

Nádhera. Krásná práce a role Pekárka je geniální, stejně jako provedení v podobě pana Hádka. Tenhle oportunistický šmelinář a proutník nám ještě jistě nabídne mnohé z dávno zapomenutých nezbytných charakterových vlastností pro "karierní úspěch" v socialistickém Československu. Vztah tchýně a snachy a výchovy vnuka jen dokreslují ten marasmus (spolu s nereálnou šancí získat byt)...  Jsem moc rád, že se podobný seriál objevil, aby tím částečně vybalancoval dobovou realitu seriálu "Vyprávěj", který byl sice skvělý, ale mnohde až moc poetický a smířlivý.   A těší mě vidět, kolika lidem z tohoto "otisku doby" praskají cévky. Jsou to ti, kteří se s pádem režimu nikdy nesmířili, případně jejich potomci. 9/10

plakát

Zásek (2021) 

Chtěl jsem si dát nějakou komedii a zaujalo mě, že i na téma Covid lze takový (komediální) film natočit. Tak jsem se do toho z vlastní zvědavosti pustil a jednoznačně to bylo dobré rozhodnutí. Režisérovi se povedlo udělat komedii, u které jsem se chvílemi popadal za břicho a utíral slzy z očí a přesto Covid a celou tuhle dobu nezesměšňuje víc, než je nezbytně nutné. Velmi pěkně namícháno, křečovité záchvaty smíchu občas střídají i momenty, které donutí diváka k zamyšlení. Celé to skvěle funguje zejména kvůli uvěřitelným postavám, se kterými se lze ztotožnit, a které mají své vlastní zajímavé osudy i starosti. Každá akce vyvolá reakci. Podle mého je to covidový "majstrštych" právě pro ten dokonalý balanc mezi ztřeštěnou komedií a filmem, který donutí diváka se zamyslet. Spokojenost, doporučení a zasloužené 4*.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Naprosto famózní snímek brouzdající mezi komedií, satirou a dramatem. Skvělý, někdy až ztřeštěný příběh, skvělé postavy, vynikající herecké výkony. Jsem nadšený. Mads Mikkelsen fenomenální. Dlouho mě nic tak nepobavilo, ale přízemně hloupé to určitě není. Pecka!

plakát

Vykopávky (2021) 

Příjemně plynoucí "true story", kde akčních scén je pomálu, ale reálný dopad na vnímání anglické historie je obrovský. Pěkně odvyprávěný dramatický příběh vdovy a amatérského archeologa.

plakát

Smrt do roku 2020 (2020) (TV film) 

Naprosto parádní zpracování retro-pohledu na debilní rok 2020. Jsem nadšený a směji se ještě teď. Takhle pěkně namíchaná recese s realitou poskytuje podprahová sdělení i mezi řádky. Hodnocení i komentáře přesně odpovídají tezím vyřčeným v tomto snímku - žijeme celosvětově ve velmi polarizované společnosti. Dokument se snažil být vyrovnaným, poskytovat prostor všem "sociálním" vrstvám. Je logické, že po Trumpovi se vozil trochu víc, protože zkrátka Trump byl v roce 2020 US prezident a některé jeho výroky (např. dezinfekce do žíly) tvůrcům přímo nahrávají na smeč. Ale ani Biden nezůstal ušetřen (social distancing ne kvůli covidu, ale kvůli jeho zálibě v sahání na mladší ženy). Neřekl bych ani ve snu, že ten trapný a smutný rok 2020 někomu dokáže nabít na takhle parádní dílo. Za mě velká spokojenost a vřelé doporučení, ať už jste v souboji o hlavu Bílého domu fandil Trumpovi, nebo Bidenovi. Všem, co dokument hodnotí jako "odpad" bych vzkázal toto: Vylezte na chvilku ze své ulity, upusťte od svého ostře vyhraněného světonázoru, zkuste se na necelých 70 minut povznést nad své postoje a zkuste se na svět podívat z nadhledu, optikou tvůrců. Popusťte uzdu svému upjatému (ne)smyslu pro humor. Smích léčí a to je dnes potřeba víc, než kdy jindy. (Původně jsem dal 4*, ale právě tyhle ostré kritiky mě donutily to ještě o stupínek zvednout)

plakát

Svět mimozemšťanů (2020) (seriál) 

Famózní. Celý život mě Vesmír fascinuje a teď se cítím, jako bych se toho kontaktu fakt dožil! Jsem nadšený. Poslední díl tomu nasadil korunu. Vytkl bych snad jen menší počet animaci ze smyšlených světů, jinak ale před tvůrci smekám klobouk. Jako bych se toho dožil!! 5/5*

plakát

Kdybys jen tušil (2020) 

Příjemný film o teenagerské lásce a vztazích, rozhodně vyniká. "Feel-good" styl tady sedí.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Můj nejoblíbenější Brit a jeden z nejoblíbenějších lidí na planetě vytvořil své memento, shrnul a sdělil lidstvu poznatky ze svého pestrého života v divoké přírodě. Tohle už nemůže ignorovat nikdo. Povinně vysílat na základních školách. Film nejen že do morku kostí odhaluje rizika současnosti a blízké budoucnosti, ale přináší také návrhy jejich smysluplného řešení. Existenční záležitost. Větší kopanec už asi lidstvo nedostane, možná až už bude pozdě. Fenomenální dílo, kdyby to šlo, dávám 6/5*!!

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Tohle by mělo být náplní vyučovacích hodin dějepisu na základních školách. Já to dětem určitě pustím, protože to skvěle reflektuje dobu před 89.