Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 079)

plakát

Zkáza krásou (2016) 

Tak prakticky nic nového jsem se o fenoménu Lída Baarová nedozvěděl. To, že byla opravdu půvabná a talentovaná jak herecky tak i jazykově, jsem věděl. To, že na stará kolena chlastala jak duha, jsem věděl taky. Ale na druhou stranu jsem zase viděl dosud nepromítané záběry z německých (hlavně úchvatná Barkarola) a italských filmů. A především mě dostaly záběry z Lucerny, kde probíhal filmový ples. No prostě nádhera, vidět všechny ty dnes skoro zapomenuté herce po kupě. Během některých výpovědí LB se začalo řehtat celé kino, protože patos s jakým bývalá megahvězda vykládala svůj život, jako by právě odehrávala jednu ze svých rolí, měl někdy opačný efekt. Trhá mi to srdce, ale dám jen za tři - přece jenom, je to reclovaná práce paní Třeštíkové, které si jinak velmi vážím.

plakát

Hodiny (2002) 

Paradoxně zrovna Kidman, která za roli Virginie Woolf dostala Oscara, mi připadala z celé herecké trojice nejslabší. Tím ovšem nesnižuji její perfektní herecký výkon, jen tvrdím, že laťka byla tentokráte nasazena příliš vysoko. Od Meryl Streep se perfektní výkon vlastně už očekává a ani tady nebyl překvapením, Julianne Moore ale ze sebe vydala uplně vše, hltal jsem každé její gesto i slovo. Naštěstí tedy dostala Oscara o nějakých těch třináct let později, věřím, že je to kompenzace i za tuto roli. Smekám.

plakát

Zbav se svých miláčků (2013) 

Nebylo to vyloženě špatné, ovšem od začátku do konce filmu jsem se nemohl zbavit té teenagerské pachuťe, se kterou se točí ty všechny Hunger Games, Divergence, Stmívání a nevím co ještě. Rané období beat generation je natolik silná látka, že si zasloužila lepšího režiséra, o hercích ani nemluvě. Radcliffe je možná vizuálně podobný, jako bejval zamlada Ginsberg, ovšem je to herecké poleno... Ostatní své role zvládli o něco lépe, ale taky žádná sláva (snad s výjimkou Michaela C. Halla). Každopádně jsem rád, že mě tento film alespoň donutil si nastřádat nějaké informace o beat generation, jelikož do té doby se mi nějak pořád vyhýbali.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Po dlouhé době jsem mohl vidět kvalitní komedii, s výtečnými herci a protřelými vtípky. Ona to vlastně ani komedie není, místy je divák ponoukám k zamyšlení se, slabším povahám ukápne i slzička, ale jako multižánrový celek to prostě funguje a příběhy jednotlivých 6 apoštolů jsou geniální a za srdce beroucí. Příběh krásné dívky s umělou rukou a zabijáke je opravdu skvostný, stejně tak jako někdejší bohyně Catherine Deneuve s gorilou v posteli.

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Von Trier je blazen. V dobrem slova smyslu. Bjork je vice nez presvedciva. Deneuve ukazuje svuj standard. Vyjimecne mi nevadil ani muzikalovy zanr. Jedinym zklamanim byly tedy ceskoslovenske realie. Oldrich Novy opravdu neni muzikalovy zpevak - ale kdyby se postavy aspon naucily vyslovovat jeho jmeno, treba by me o tom presvedcily. Pokud uz tedy nekdo chce neco tocit s ceskymi realiemi, mel by se malinko pripravit a dat si par lekci historie a kultury zeme. V opacnem pripade se snimek stava pro danou zemi nestravitelny, prestoze se jinak jedna o skvely film.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Jirka Strach zachranuje cest a dustojnost ceskych pohadek. Je vlastne v soucasne dobe jediny, ktery vlastni patent na natoceni uspesne pohadky - navic s takovou hereckou plejadou. Jednoduchy, ake krasny a vtipny pribeh podkresluje dobra hudba, a perfektni kostymy. Tesim se na pokracovani Andela Pane.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Dokonale.. Mnohovrstevnate.. A pritom typicky ceske.. Konecne!

plakát

Domácí péče (2015) 

Film je opravdovym pohlazenim na dusi. A krome toho si myslim, ze cesky lev za herecku v hlavni roli je letos jasny - protoze Mihulova je zde bezkonkurencni. Ale tech pouhopouhych 67% nechapu - film si zaslouzi minimalne o deset procent vice...

plakát

Mrtvý mezi živými (1946) 

Opět vynkající Höger v opět vynikajícím psychologickém snímku o dilematu mezi hrdiny a zbabělci. Překvapil i málo známý Václav Irmanov v roli tajemného padoucha a elegána zároveň.

plakát

Nevinní čarodějové (1960) 

Hluboká psychologická sonda, kde člověk celou dobu nechápe, že toto se mohlo natočit na přelomu padesátek a šedesátek v sousedním Polsku. Łomnicki předvedl perfektní výkon.