Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (125)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Meh, to je zas všude pláče pohodlných městských blbů nad tím, že traperovi v roce 1823 nebyla zimina jak by byla jim. Ona totiž možná kdyby prostě zdechl jako každej jinej, tak z něj není legenda. Od filmu jsem čekal hodně, protože jméno Hugh Glass, znám mnohem déle, než se objevilo v upoutávkách na DiCapriovu snahu o Oscara. A světe div se, ono to vyšlo. Ten film je prostě skvělý. Herecky, vizuálně, příběhově - nemám tomu co vytknout. Tam mu toho Oscara dejte, ať se má čím škrábat na prdeli.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino zase natočil něco, co má nesporné kvality, přesto je to na dívání trošku oříšek. Ten film je prostě jak mrcha dlouhý a nijak se nesnaží divákovi usnadnit sledování, obzvlášť v první třičtvrtině filmu. Musíte přistoupit na tempo vyprávění, s tím, že dejme tomu, že prostě někdo zfilmoval příběh, včetně těch odstavců, které jinak v knížce všichni přeskakují. Jinak ale jen těžko si stěžovat. Příběh je prostě zajímavý a Tarantino prokázal, že nejen že se mu v Djangovi zalíbilo, ale dokázal zkušenosti z něj i uchovat a využít. Nádherný western.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Ty čtyři hvězdičky si to bezesporu nezaslouží. Objektivně je ten film hloupý, bez silnějšího příběhu a vlastně stojí jen na akci, ať už více či méně uvěřitelné. Já ale nejsem filmový kritik ani recenzent, jsem pouze občasný filmový divák a proto je mi objektivita někde a za mě je to jeden z nejlepších dílů celé série. Ač jsem se o auta nikdy nezajímal, vlastně jsem na téhle x-logii vyrůstal a tohle zakončení je více než důstojné. Vyprávění o Domově rodině se táhne už neuvěřitelných 14 let a za tu dobu jsem se skutečně naučil o hrdiny bát, ať jsou v sebevíc stupidnější akci. Navíc už si film dělá trochu legraci z předchozích dílů a závěrečný rozjezd 1970 proti Astonu Martinovi je vlastně souboj staré filmařiny s novou. Je to skutečně až dojemné. A filmu prospěly i figurky jako Ramsay a nigga v helikoptéře - konečně totiž hlavní protagonisté přišli do styku s lidmi, pro které je jejich chování nepochopitelné a neuskutečnitelné - a to z nich činí hrdiny ještě větší.

plakát

Rabínův kocour (2011) 

Průměrný milý animák, měl by jistě potenciál na seriál, tady mám pocit že to bylo nějak moc zhuštěné a ten konec vyloženě odfláknutý. Škoda toho.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Já vlastně nevím, za co je ta hvězdička. Možná hmm... oceníme tančící vojandy. Nic moc jiného tam koukatelného není. Film je patetický až hrůza, rve vám americkou vlajkou prsty až do krku a píchá do řiti svobodou a demokracií. Většinou píšu že je film blbý až buší dvěřma. Zde je film tak blbý, že dveře buší s ním. Akce po vás vlastně chce, abyste si představovali, že to vypadá dobře, dialogy jsou zřejmě složené ze všech projevů amerických prezidentů o skvělosti svých občanů. A uvědomujete si, kolik idol malých dětí vlastně zabil lidí? Jo, nácku - ale lidí. Sakra těch je... Knock, knock, democracy is coming.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Pecka české kinematografie. Člověku jde mráz po zádech, když kouká, s jakou elegancí a nenuceností bere usměvavý Hrušinský své duše ke spasení za zátylek. Navíc to má ještě vynikající střih. Podruhé už si to asi nepustím, ale jsem rád, že jsem to mohl vidět.

plakát

Constantine (2005) 

Páni. Tak rozhodně velké překvapení. Reeves sedí jak prdel na hrnec a tolik hezkých nápadů a mechanik a reálií a takový hezký Lucifer! Tady si někdo vážně vyhrál. A má to špicovou atmosféru a dobrou kameru! Škoda té občasné američnosti, do 5 hvězd chybí jen kousíček.

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Neskutečně zábavný snímek a přesně takový animák, jaké by se podle mě měly dělat - nápaditý, pochopitelný pro děti, ale je neurážející, plný vychytávek a odkazů mimo běžný rozsah a zároveň zábavný pro dospělé. Při scéně s Red Baronem jsem se chlámal pět minut v kuse.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tenhle film stojí přesně za dvě hvězdičky. Jednu za Daina, jeho válečné prase a trpasličí 300. Druhou za cca posledních 20 minut filmu. Je to paradoxní, že za nejslinější zážitek filmu o epické bitvě považuji ticho po pěšině. Klidně bych mohl hodnotit jen ten zážitek, vidět Martina Freemana plakat. Tam na konci, to je ten pravý Bilbo, jak ho já vidím. U tohohle filmu je samozřejmě srovnání s knihou už úplně absurdním nápadem, ale jestli mě něco dojalo skrz film samotný, byl to právě závěr. Ano Petře, posral jsi co jsi mohl, snad jsi za to ani nemohl a taky tě to hnětlo, ale dostal jsi za to Ereberosky zaplaceno a ano, takhle se má končit epická pre-trilogie... nostalgicky a přirozeně.

plakát

Kokuhaku (2010) 

Ten film se mi vlastně vůbec nelíbil. Nejsem běžný divák těhle typů a kdo ví, jestli vůbec někdo je. Rána za ránou, o to hůř přijatelnější pro úplně jinou kulturu, takže s chováním některých postav těžko říct. Ale bylo to vlastně něco úžasného.