Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (165)

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Oi! Drsňácká reklama na nový Focus ST. Film, ve kterém se zastaralá příběhová šablona setkává s audiovizuálním pojetím 21. století. Koule tomu fakt nechybí, jen škoda toho příklonu k over-the-top momentům v pozdější fázi děje (nemám ani tak na mysli přestřelky či honičky jako spíš jednání postav a vůbec celého policejního aparátu). Syrovější a uvěřitelnější úvod mi vyhovoval víc. No, jdu si sehnat soundtrack...

plakát

Zevláci vs. Zombíci (2012) 

No, kde jinde uvidíte v jednom záběru rozmlácenou felicii a tlupu zombáků?

plakát

Velká vánoční jízda (2011) 

Dvě výtky - 1. mýtus Santy mě samozřejmě úplně míjí, 2. Justin Bieber. Za zbytek a zejména za ultimátní kanonádu bizarních vtipů pět vánočních hvězd. Je to jednoduché a předvídatelné, ale je to tak výborně napsané, "natočené" a "zahrané", že to vůbec nevadí.

plakát

Expresní zásilka (2012) 

No do prdele... Taková škoda! Zpočátku doslova nadupaná jízda s úžasným smartphone lookem, pohodovou muzikou a správně vyšinutým Shannonem. Postupem času tomu ale blbý slzopudný motiv a několik "fast & step up furious" stupidit strčí klacek do špic. Moc rád bych tomu dal víc, ale fakt nemůžu.

plakát

Dr. Dokonalý (2012) (seriál) 

Tý voe, to je nudá! Nevím, jestli jsem měl před rokem snížené nároky, nebo za to mohla ta zkouška, na kterou jsem se tehdy připravoval tak důkladně, že jsem celou sérii Dr. Ludského prokrastinačně zkouknul asi za dva dny, ale první díl nové série jsem měl problém vůbec dokoukat.

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Craig, Harris, Meaney, Gambon... Vaughn! Uhlazená anglická gangsterka, která pohladí na duši a která je plná neodolatelných charakterů neodolatelně zahraných neodolatelnými herci. Jistě, na Kick-Ass bych mohl koukat pořád dokola, ale Layer Cake pro mě ve filmografii pana Režiséra stojí přece jenom o trochu výš. Těžko říct, jestli se to tomu britskýmu ušákovi ještě podaří někdy změnit.

plakát

Let’s Dance: Revolution (2012) 

Step Up Revolution svou stavbou připomíná kvalitní velkorozpočtovou pornografii či béčkové akční námrdy - velkolepá akce → stupidní blablabla → další velkolepá akce... Člověk by tomu mohl naložit odpad! i pět hvězd a pokaždé by si to nějak okecal. To moje hodnocení je zkresleno tím, že se mi to ve správnou chvíli zrovna trefilo do noty a já se velmi slušně výplachově bavil, i když je mi tenhle žánr jinak naprosto cizí a hned tak další podobný biják neuvidím. Hezky barevné a výtečně střižené tři hvězdičky.

plakát

Django (1966) 

Minimalistický špageťák s bombastickou muzikou, videoherním bodycountem, ženskou rvačkou v bahně a modrookým pistolníkem, který dokáže bravůrně střílet ne obouruč, ale úplně bezruč. "Budem muset otevřít novej hřbitov."

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Pánové Whedon, Scott (ehm) i Nolan odpustí, ale Sandersova Sněhurka pro mě v rámci letošních letních trháků představuje zdaleka nejkompaktnější filmový zážitek. Lehce zvráceným způsobem jsem se na ni těšil, ale že to bude až tak vyladěná podívaná, to jsem fakt nečekal. Připadá mi, že se výsledný dojem ze Sněhurky, až na pár bezvýznamných much, přesně kryje s tvůrčím záměrem. Nedělá ze sebe něco víc než je, na nic si nehraje, jednoduše funguje. Není tak vtipná a akční jako Avengers, není tak spektakulární jako Prometheus a není tak dech beroucí jako TDKR. Přesto drží pohromadě mnohem líp než všechna tahle veledíla, takže i když se v oněch bijácích nachází spoustu jednotlivostí, které Sněhurku zadupávají do země, v celistvosti za ní zaostávají. Samozřejmě tomu dost pomáhá žánr, protože pohádka leccos snese. Prvotní dojem z kina domácí projekce jenom potvrdila. Těch pět hvězdiček rozhodně není úplně čistých, ale rád to zaokrouhlím nahoru.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Má to své světlé chvilky, třeba Zindulkův cyklista, který by si rád zapisoval do knihy své urologické zkazky, nebo bujný výstřih Marty Jandové. Vcelku fajn je i Heřmánkova milá opilecká teatrálnost a samozřejmě žánrová nezbytnost v podobě dvacetiletých hereček hrajících patnáctileté lolitky s krátkými sukýnkami. Jinak se ale člověk nestačí divit, co všechno u nás ještě někdo může napsat, někdo natočit a někdo hrát. Skutečnost, že jsem se podíval i na druhý díl zřejmě pramení z nějaké mé čistě iracionální masochistické potřeby. Veskrze průměrní 4teens si Gympl dávají s naprostým přehledem a hlavně v sobě, na rozdíl o téhle frašky, skrývají alespoň nějakou originalitu.