Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Joaquin Phoenix

Za všechno může Max California a jeho zištná pomoc Tomu Wellesovi při řešení záhady jednoho snuff filmu. Tenkrát mi bylo čtrnáct a zamilovala jsem se. -“The Devil doesn't change, He changes you.“- Netrvalo dlouho a zjistila jsem, že není jen zajímavou a netuctovou tváří, ale že disponuje i velkým talentem. Kněz tápající ve svých citech, bezpáteřní krysa, která usedne na římský trůn, nebo brácha Mela Gibsona, co začne věřit na znamení. Navrch oplývá také talentem hudebním, což dokázal jako filmový Johnny Cash. Herec, kterému věřím každé slovo, každé gesto.

Adrien Brody

Prvně jsem ho viděla na Oscarech, kde se nejdřív vášnivě zakousl do Halle Berry a pak rozplakal publikum. O několik týdnů později jsem si šla do kina ověřit, jestli je soška ve správných rukou. Čekala jsem hodně, ale čeho se mi dostalo, na to jsem připravená nebyla. Dechberoucí herecký koncert, v němž nebylo třeba slov, protože všechnu tu bolest a utrpení Wladislawa Szpilmana dokázal vyjádřit očima. V nejmenším jsem nepochybovala, že tohle je člověk, který prošel peklem. Od pianisty už nikdy tak zajímavou roli nedostal, ale do všeho jde naplno, ať už hraje vědce, oběť experimentu nebo loví predátory. Je zárukou kvality.

Michael Sheen

Jeho doménou jsou skutečně žijící postavy, které ztvárňuje s takovou lehkostí a citem, že mu věřím, že si na ně nehraje, že jimi je. Blair, Frost, Williams, Clough. S přehledem zvládne i naivního hlupáka, ďábelského teroristu či excentrického showmana. Nejradši ho mám ale jako lycana Luciena, kterého obdařil takovou dávkou charismatu, až jsem byla ochotná nechat se od něj pokousat. Miluju i jeho smysl pro humor – když se spojí s Craigem Fergussonem, brečím smíchy.

Jeremy Renner

Sexy chlap, 42, s odzbrojujícím smíchem, hudebním talentem a nezměrnými schopnostmi. Ovládá širokou škálu zbraní (mj. kuši, luk, vrtačku) a bojových pohybů (ref. u Ethana Hunta), skvěle řeže zatáčky na motorce. Na svědomí má desítky zombíků, poldů, agentů, čarodějnic i nějakou tu banku. Když na to přijde, vyčistí okapy. Loajalita: 90%. Bonus bod: pohnul dr. Housem! Značka: talent a charisma.

Kdo ho chce? Já!!!:-)

Edward Norton

Herec, který klame tělem. Intelektuál a nedochůdče, jenž se bez problémů a s maximální věrohodností převtělí z prohnaného vraha v právníka hájícího svobodu slova, ze strach nahánějícího nácka v láskou poblouzněného kněze. Jackův promarněný život, Mollyin nepromarněný čas. Takhle vypadá herecký chameleon.

Ewan McGregor

Sympaťák ze Skotska, který mě dostává svým sametovým hlasem, bezprostředním úsměvem a samozřejmě herectvím. Řekne-li se jeho jméno, jako první se mi vybaví jeho wild Curt Wild, který v Haynesově poctě glam rocku zmámil nejednu mysl. Nezažila jsem, že by ve filmu podal méně než skvělý výkon. Ať už hraje feťáka, zamilovaného básníka nebo narcistického milovníka, vždycky mě baví.

Paul Bettany

Spousta lidí nedokáže pochopit, jak si taková kráska jako Jennifer Connelly mohla vzít za muže zrovna jeho. Já to naopak chápu moc dobře. V Paulovi se totiž snoubí šarm s nevšední krásou a navíc hraje jako o život. Rolí mně z nejmilejších je vášnivý gambler a poeta, který dopomůže chudému doškaři k titulu rytíře, nezapomenutelný je však i jako tenista šplhající ze dna žebříčku ATP, fanatický kněz se sebedestruktivními sklony, imaginární přítel matematického génia, vědec lapený mezi víru svou a víru své ženy… on je zkrátka nezapomenutelný ve všem. Škoda, že nakonec odmítl ztvárnit koktavého krále, protože to by teprve byla pecka.

Emile Hirsch

-Tiger, tiger burning bright in the forests of the night, what immortal hand or eye could frame thy fearful symmetry?- První, kdo přede mnou citoval Blakeovy verše, a na to se nezapomíná. Seznámili jsme se prostřednictvím drsňáckého skejťáka, který se odmítl zaprodat, a já pak nakoukala zbytek jeho filmografie. Nejintenzivnějším zážitkem zatím zůstává jeho snílek, který tváří v tvář divočině dochází ke zjištění, že štěstí je skutečné jen tehdy, když ho s někým sdílíme. Letos se po dvouleté pauze vrací na plátna a já se moc těším.

Richard Madden

Skotská vesnička Elderslie vyplivla do světa statečné srdce Williama Wallace a modré oči Richarda Maddena. Herecký talent, v rozhovorech poměrně stydlivý, na plátně však pekelně sebevědomý. Zranitelný i krutý milenec; dobrák od kosti se srdcem na dlani i psychicky narušený jedinec s nejasnými úmysly; (ne)poslušný podřízený i vychytralý vládce. Pro mě pak hlavně Mladý vlk, čestný muž a důvěřivý chlapec, který udělal tu chybu, že se zamiloval. Uběhlo už hodně vody, ale dodnes si pamatuju, jak mi osud Krále severu zlomil srdce. Můj princ Charming.