Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Western

Recenze (6)

plakát

Pan Vampýr (1985) 

"jiangshi" kdekoli se zeptáte v Číně, znají je. "kyonshi" pod tímto výrazem je zase znají v Japonsku. O kom/čem je řeč? Skákající upíři. Poprvé jsem viděl seriál v Japonsku, kde také hopsali tyto bytosti. Moc dobře jsem nevěděl, jestli se smát, nebo jen zírat s otevřenou tlamou :D. Poté sem v kině viděl tento film v originále. Můžu s čistým svědomím říct, že se smál celý sál včetně mě. Je to tak absurdní, až je to k smíchu. Je jasné, že ne každému taková potrhlost připadne směšná, jsme přeci odchováni na jiných potáplostech, jako třeba spagetti western, apod. Ale pro filmového nadšence doporučuji, už jen z principu, aby si udělal názor, co připadá vtipné lidem v Číně.

plakát

Cuna hiičatta! (2012) 

mladá zaměstnankyně radnice se tak trochu nechtěně stane jednou z adeptek, které maji reprezentovat město v soutěžení o přetahování lana. Jak je tomu obvykle, děj se netočí jen okolo příprav a tréninku na turnaj samotný, ale také obsahuje různé patálie, do kterých je nejen ona sama zapletena. Dobrá komedie pro zasmátí, vřele doporučuji těm, které už omrzelo sledovat americké přihlouplé komedie.

plakát

Únos (2012) 

Uznávám, své hodnocení mám trochu nadsazené, ALE rozhodně jsou to solidní tři hvězdy. S hlavním hercem, Soren Malling, jsem se setkal v Tokyu na filmovém festivalu, při premiérovém promítání. Spolu s producentem tohoto filmu podali nemálo informací ze zákulisí filmu. Filmové piráty obsadili castingem v Keni. Měli ochranářský doprovod po dobu natáčení na moři, jelikož se sdržovali v oblasti s výskytem somalských pirátů. Film se skutečně natáčel podle údálosti, která se stala. Co se týče dramatického ztvárnění, je potřeba si uvědomit, že se jedná o severský film, a proto taky nahližet správným okem a s pochopením.

plakát

Yojimbo (1961) 

Takhle honit blechy dokažou jen dva herci, a sice Vlasta Burian svačící potvoru na břiše a dále tedy Toshiro Mifune.

plakát

Zlý chlap spí dobře (1960) 

Super scénář. Všimněte si, jak se vždy do situace zapojují novináři. Tehdy měli úplně jiné postavení, než tomu je dnes. Taky zde vidíme naivitu jaká vždy panuje v japonských firmách, a to v podobě, kdy se zaměstnanci moc nepřemýšlejí nad tím, co jim nadřízení navykládají. Solidně ztvárněná je také situace s "duchem" v ulici :D

plakát

Nebe a peklo (1963) 

Člověk si vychutná každou minutu a dokonce se dají rozpoznat určité prvky ze scenérie, kterou i dnes můžete navštívit, a sice Enoshima, Jih Kanagawa-ken. Vřele doporučuji shlédnout také "It Is Wonderful To Create", různé poznatky z natáčení. Dozvíte se například, že scéna z "drogového doupěte" bohužel musela být natočena ve studiu, jelikož v té době bylo opravdu nebezpečné scénu natočit přímo reálných částech Tokya.