Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Moneyball (2011) 

Moc mě to bavilo. Brad Pitt jako looser, hejsek za zenitem, manažer (Brad Pitt jako manažer?), kterému jednou rupne v kuli a vrhne se do podivného experimentu, ve kterém jde o čísla a statistiky. Netradiční, to rozhodně. Bylo to poutavé a svěží a to se dnes zatraceně málo vidí. Navíc, ani toho amerického patosu tu moc nebylo, i když to i právě těchto filmů bývá. A poslední perličkou byl Philip Seymour Hoffman v nenápadné vedlejší roli protivného trenéra, který si stojí za svým a nehne se o píď. Prostě báječný mix a trhák, který rozhodně vyšel.

plakát

Železná lady (2011) 

Moc jsem si od toho slibovala, dokonce jsem na film chtěla jít i do kina a jak jsem ráda, že se tak nestalo! Meryl Streep mám hrozně ráda, ale zde bohužel nepředvádí nic nového - a ted její ukvílený hlas, ten mě děsil už v Julii a Julii a znovu? Je fajn styl vyprávění: minulost se prolíná s přítomností....Broadbent byl úžasný. Věřím také, že film MT zachycuje zdařile a jsem ráda za ten počin, možná by se mi ale víc líbil americký patos než tento upřímný, jednoduchý styl.

plakát

Vůně vanilky (2001) (TV film) 

Nuda, snad kromě romantické tečky na konci. Love story na pozadí konce války. Co mohlo přijít - jiskry, velká láska, konflikty...a tady se jen pečou dorty. Je na škodu, že film je televizní - možná mohl být konzervativnější - anebo jít s pompou na plátna, ale to by to celé muselo vypadat jinak. Tenhle kompromis mne tedy rozhodně nenadchl.

plakát

Válka Bohů (2011) 

O hvězdičku víc za samotné provedení - nádhera, od 300 jsem nic takového (bohužel) neviděla. Ten zbytek, to už je horší. Samotný příběh je docela blábol. Snad nebude žádné "úžasné" pokračování.

plakát

Fido (2006) 

Parodie, něco ve smyslu Stapfordských paniček. Pokud zvolit tento žánr, pak rozhodně spíš Soumrak mrtvých. Zde mi vlastně chyběl humor, originalita, logičnost...ne že by se na to nedalo dívat, určitě ano a i mne to zajímalo, ale...trocha osobitosti by neškodila.

plakát

Spasení Sarah Cainové (2007) 

Tak už konečně pořádně vím, kdo jsou to amišové. A co setkání s nimi znamenalo pro Sarah Cainovou. Každopádně, děti mají asi vychovaný....Jedna velká romantika. Pohoda na poklidný večer nebo odpoledne a ani to nebylo vlezlé nebo trapné.

plakát

Evidence (2012) 

Dva páry vyrazí na čundr (proč mají karavan, když stanují v přírodě kilometr od něj, jsem podobně jako hlavní hrdina taky nepochopila). Jeden z nich to točí na kameru. Pak přijdou zvuky z lesa a nelogické chování jedntlivých postav - to známe, není novinka (proč se nevydat uprostřed noci sám do lesa, odtržen od skupiny?). Ke konci je to skoro jiný žánr (to ocenila má drahá polovička, mně to tím pádem přišlo jako úplný blábol). Lekla jsem se asi 1x, zbytek mi přišel nudný, prostě "zívačka." Škoda, určitě to potenciál mělo, takhle mi to přišlo šité horkou jehlou.

plakát

Vrah ve mně (2010) 

Nemám ráda noir filmy a tohle je jeden z nich, nebo se k nim chce zařadit. Na druhou stranu, docela dobře je zde vykreslený chlad psychopatického Lou, až do posledních záběrů. A když se to vezme kolem a kolem, vlastně to vůbec nebylo špatné - nijak zvlášť jsem se nenudila, herci byli dobří a sděleno bylo vše, co bylo zamýšleno.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Cameron je nádherná. Tiberlake má roli pěkného hňupa, ale když zrovna tyhle role mu báječně sednou. Marshall zhubnul a jako tělocvikář není špatný. A komedie to taky není zlá, no, zasmála jsem se jednou, ale jinak mi to příjemně uteklo a báječně jsem se bavila. I když jsem pořád čekala, jak se vyvinou prsa Cameron. Jsem ráda, že jsem překonala odpor způsobený opravdu "úžasným překladem," na tohle jsme mistři. Tak tedy i přes něj je to fajn komedie i pro dospěláky.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

K filmu - mám radost, že se něco takového povedlo. Zdá se mi, že to je přesně ta parketa, kudy by se měl český film ubírat. Byl to velkofilm, ale natočený velmi skromně a srdcem. Téma - toho není nikdy dost. Herci - bravurní (jen ten Roden by se mohl naučit vyslovovat). No ano, některé věci byly naťuknuty a už se k nim pak nevrátili, řada věcí zobrazena v náznacích, klidně by to mohlo být delší, třeba i na dva díly, ráda bych se dívala dál. No a story - to je síla. Ale takové ty dějiny byly a kdyby dějiny, takoví jsme my, lidé. Nedělejme si iluze, že my sami jsme lepší. Ale asi se můžeme snažit lepšími být, možná i za přispění takovýchto velkých filmů.

Ovládací panel
11 bodů