Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (97)

plakát

Moje ségra má prima bráchu (2014) 

Českej název šílenej, komu za tohle platěj bych moc ráda věděla. Kaaždopádně jinak vcelku příjemná záležitost, hudební číslo epické, Hadera miluju od jeho působení v SNL, Wiig mi nikdy k srdci nepřirostla, ale společný scény jim jsou perfektně. Na mě tam toho depkaření bylo akorát trochu moc.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Fantastická zvířata asi došla, stejně tak jakés takés kouzlo a humor prvního dílu. S nějakým magickým pocitem z dob Potterovské ságy jsem samozřejmě ani nepočítala. Místo toho mě čekalo nekonečné sledování zápletek a zvratů hodných telenovely, až jsem měla chvílema chuť to zastavit a regulérně si nakreslit kdo je vlastně čí syn, sestra či milenec. Některé z příběhových posunů upřímně doteď nechápu. Závěrečná bitva mě taktéž zklamala a vlastně ani ta kouzla nedávala smysl.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Stále nedokážu prohlédnout, co je na snímku oscarového, co vyprodávalo sály... Lady Gaga je bezesporu perfektní, Bradley hraje taky skvěle. Jenže film samotný je jenom další kopie mnoha podobných. Nepomáhá ani to, že se zdánlivě nemůže rozhodnout, kdo má být hvězdou příběhu. Má to být Bradley a jeho boj s vnitřními démony? Gaga a její nástup ke slávě a vyrovávání se s manželovými slabostmi? Má jí býti nevyrovnaný a bouřlivý vztah obou protagonistů? Těžko říct, sama bych dala hlas Gaga, která si zasloužila mnohem větší prostor a odbíhání ke Cooperově životu na mě působilo zbytečně a rušivě. Film není špatný a stojí za zhlédnutí, ale že bych se k němu potřebovala někdy vrátit, či bych si z něj odnesla něco víc než pár hudebních momentů, se říct prostě nedá.

plakát

First Match (2018) 

Nečekaně příjemné herecké obsazení, je to v podstatě taková vztahovka a "growing up movie" na pozadí wrestlingu.

plakát

Earth: Den na zázračné planetě (2017) 

Jediné, co mi kazilo zážitek, byl fakt, že mnohé záběry byly vykradeny z Planet Earth II, která byla oproti tomuhle sestřihu mnohem epičtější a úžasnější. Ale třeba pro společný rodinný večer výborný film, který na přiměřeném prostoru dokáže získat i sebevětšího skeptika pro trochu úžasu nad naší planetou.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Vlastně ani nevím, co na to říct. Jedničku miluju, dvojky jsem se bála - hodně. První polovina filmu vypadala suprově a, ač jsem nevěřila, že to řeknu, mladá Donna byla mnohem zábavnější než filmová přítomnost. Mladí herci vybraní suprově a s citem. Skákání z jedné reality do druhé bylo ale často nešikovné, vybrané písničky občas našroubované na sílu a zbytečné. Děj těžce pokulhával a největším zklamáním - nebo možná hned dvojitým - byla absence Meryl a "výkon" Cher. Nepatřila jsem k těm, kteří při oznámení castingu Donniny matky propadali hysterickým záchvatům, ale spojení vybotoxovaného obličeje Cher a téhle feel good značky se opravdu nepovedlo.

plakát

matka! (2017) 

Temný, depresivní, s vynikající Lawrence. A přitom chápu špatná hodnocení, kdo na film šel s tím, že uvidí horor, musel být sakra zklamaný. Matka! je tolik plná alegorií, frustrace, aha! momentů a paralel s dnešním světem, že je člověk těžko stačí všechny zachytávat. Jednoznačně náročný snímek, ale pokud se do něj pustíte s otevřenou hlavou a přijmete nejdůležitější metaforické premisy, potom vás čeká skvělý vizuální a emoční zážitek.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Ale jo, dám holkám pět, za suprový obsazení, pohodovou podívanou a fakt, že si ten film klidně pustím znovu. Jediná výtka za mě je fakt, že mi vše přišlo moc uspěchané, klidně by to další půl hoďku sneslo, takhle měly některé dámy docela málo času, což byla škoda.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

To tak někdo sedí nad dokonalými příběhy od Christie a řekne si: To chce víc akce. Z Poirota uděláme OCD hrdinu, kterému nejsou cizí přestřelky, z hraběte magora, o dalších zbytečných změnách v postavách ani nemluvím. Jediné, co na Orient Expressu stálo za to, byla obrazovost, záběry na vlak řítící se zmrzlou krajinou byly boží. Tím to bohužel haslo. Postavy člověk nemá čas vůbec poznat, navzdory hvězdnému obsazení jsou všechny vyobrazené povrchně. Symbolika poslední večeře na konci působila směšně, ale cenu za nejstupidnější scénu si s přehledem obnáší nůž zabodnutý do ramene. Možná, kdyby někdo nechtěl z Poirota zuby nehty dělat nového Sherlocka...

plakát

Největší showman (2017) 

Tak nerada dávám jenom tři. Na film jsem se těšila, herecké obsazení, choreografie byla výborná. Ale. Hudba všechna až moc popová a až na výjimku mi všechny písničky splynuly do jedné. Příběh samotný byl jako na houpačce, jednotlivé show byly jako přes kopírák a chyběla tak jakákoliv gradace, Jackman herecky paráda, ale co si budem povídat, tohle prostě neuzpíval. A pro mě největší minus, příběhově zůstaly všechny vedlejší postavy cirkusu naprosto neyužity.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)