Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (28)

plakát

El Greco (2007) 

Upřímný portrét výrazné persóny malířského řemesla Doménika Theotokópula, který se nenechal ničím a nikým zastrašit a vždy si šel a stál za svým.... Nejde jen o to co namaloval, ale jak a pro co žil.... Snímek dokreslený hudbou od Vangelise jej spolehlivě doplňuje jako Řekovy barvy na jeho malbách.

plakát

Enya: The Video Collection (2001) (hudební videoklip) 

Mám rád Enyu a její hudbu, jenže zde hodnotím převážně vizuální stránku videoklipů, které by samostatně obsáhly hodnocení od jedné až po čtyři hvězdy. Na sklo malované "Orinoco Flow" a "Caribbean Blue" jsou opravdu kouzelné. A mystický "The Celts" atraktivně vtahuje diváka/posluchače do středu keltské komuny. Jenže např. takový "Exile", který obsahuje scény ze Zelené karty, mě vůbec nedokázal zaujmout. 70%

plakát

Karel Hlaváček (1998) (TV film) 

Tento krátkometrážní dokument o našem dekadentním umělci, básníku Karlu Hlaváčkovi, se mi nejevil nijak zvlášť přelomově, ale určitě nadprůměrně. Velice se mi líbilo pozadí. Ať už se skládalo z orchestrální hudby či básníkových veršů, vždy funkčně doplňovalo popředí sestavené z minimalistických záběrů kamer a rozhovorů o zajímavém Hlaváčkově životě.

plakát

Cypher (2002) 

Mysteriózní sci-fi thriller, který se snaží za každou cenu mlžit a během filmu vlastně víte, že skoro nic nevíte. Až se děj přesune do konečné fáze, tak zjistíte, že prakticky o nic nešlo. Pouze o dívku... Pro mě zbytečné a místy i celkem nudné. Ale na druhou stranu se mi v téhle poloze velice líbila Lucy, ta byla na výbornou... A označovat tento film za fantasy, to to potom musí někomu pálit jako 2wattové žárovce.

plakát

Popelky (2010) (TV film) 

Bezduché konverzace ponořené v nadmíru sladké omáčce směřující k idylickému konci. Nic víc ani nic míň od tohoto filmu čekat nemůžete…1* za vydržení do konce.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Příjemná romantická komedie ozvláštněná trochou fantasy a každodenním posloucháním Sonnyho a Cher s jejich ´I Got You Babe´, která se výtečně hodí do kontextu celého děje…. Dlouho jsem se tomuto filmu vyhýbal, ale myslím, že nebyl žádný důvod. Je hezké vidět, alespoň ve zprostředkované vizuální podobě, hrdinu, který se od začátku až do konce morálně i citově vyvíjí a dozrává do stadia, kdy může pokračovat v životě dál s myšlenkou, že každý okamžik je výjimečný. 75%

plakát

Doživotní trest (2008) (TV film) 

Člověk někdy udělá fatální chybu a už to prostě nejde změnit. Proto si musí dát pozor na to, jak se v jistých situacích zachovat a snažit se takových momentů vyvarovat. Zde jsme mohli vidět hned několik takových chyb…. Myšlenka dobrá, ale zpracování trochu drhlo. 50%

plakát

Centurion (2010) 

V některých filmech je důležité, aby hlavním záporákem byla krásná a sympatická žena, která svým zjevem rozmazluje pohledy mužů, jako v Centurionovi. Ale to není jediný aspekt, díky kterému se mi tento počin líbil. Musím přihlédnout i ke krásné panenské přírodě, ve které pobíhají nepanenští Piktové, jenž zuřivě svými sekyrami kácí Římany místo stromů. 70%

plakát

Předčasný pohřeb (1962) 

Předčasný porod. Ten by zažila těhotná žena, která by se na tohle podívala. První polovina byla opravdu nudná a vleklá. Již tady by začaly stahy a žena by musela rozdýchávat zklamání, které se zpočátku dostaví. Samostatně bych tuto část ohodnotil na 40%. Jenže ta lepší část, druhá, již kloubila prvky perfektního hororu s ryze čistou filmařskou prací. Ta by se vyrovnala 80%. Žena by měla problém překousnout ten zvrat a dítě by bylo na světě. Také nemůžu opomenout na skvělou psychologii hlavního hrdiny, která nebyla jen prací herce či režiséra, ale především pana Spisovatele E. A. Poea, a tak by žena přemýšlela, jestli nemá dítěti dát jméno Edgar či Allan.

plakát

Highlander 3 (1995) 

Bez výčitek svědomí můžu prohlásit, že tahle nepříliš povedená trojka (55%), je lepší, než méně povedená dvojka (40%). Tady jsem mohl alespoň vidět pár efektů, které mě i za laciný peníz nadchnou a baví. Ve dvojce se jich pár taky vyskytlo, ale beztak to bylo slabší i příběhem, který mě moc neoslovil a zdál se mi příliš překombinovaný. Příběh ve trojce je celkem nápaditý, avšak někde logicky pokulhával. Proto lepší 2*.