Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Deníček (6)

Waterloo

Waterloo

 


Venku vydatně prší. Tímto nečasem přichází císař Napoleon Bonaparte a vchází do domu. Zde usedá a nechá se zout gardistou Pierrem.

Pak přichází maršál Soult, maršál Ney, maršál Drouet d' Erlon, generál Mouton de Lobaua a generál Reille. To je vlastně generální štáb.

Řeší se věci vojenské, když přichází kněžna Pavlína Borghosea. Napoleonův bratr jej žádá o peníze. Později se císař dozví, že prohrál větší částku v kartách.

Špicl Fleury de Chaboulon oznamuje nevůli lidu proti císaři a příjezd Fuscheho.CíÍsařova sestra mu také naznačuje, aby utekl, a totéž mu doporučuje jeho lékař.

A tu již vstupuje ministr policie Fouché vévoda Lotranský. I ten dává císaři jasně najevo, že jsou všichni proti němu a žádá jeho okamžitou abdikaci. ---------------------37/

Je nařčen ze zrádcovství, avšak on kontruje tím, že jeho lidé zajali tři muže, kteří chtěli císaře zavraždit. Při probíhajícím výslechu již bez Napoleona se to však ukazuje trošku jinak.

Pavlína kněžna Borghose přemlouvá císaře k odjezdu, ale ten tvrdě odmítá. Ona tedy odjíždí sama.

O dost později odhaluje jako svého vraha císař i svého lékaře, který mu poslal sklenici s jedem. -----------------67/

Doktor pak vypočítává Napoleonovi každou mrtvolu a kdejakou vraždu. Císař pak plní prosbu svého sluhy, aby mohl jít do pole a doktora nechává zatím být.

Je šest hodin ráno, těsně před osudovou bitvou. Generálové přinášejí jen samé špatné zprávy. Císař dává povel k popravě těch tří údajných vrahů a k popravě doktora, který odmítl splnit rozkaz. ------------------95/

I přes nepříznivé zprávy velký vojevůdce přece jen vyráží do bitvy.

 


Hluboká poklona mně samotnému, že jsem to dal do konce. Naprosto obyčejná konverzačka, hodící se tak leda do divadla. Přesto tu dvacítku musím hercům dát, když se tak snažili udělat něco z naprosto plytkého scénáře.

 


20200422 9715/9901 */2 s.u.

Odpověď na dotaz stran seriálu a jeho hodnocení

odesílatel:
Petr Pika <pexxqq@gmail.com>
komu:
Petr Bartoš <bart@csfd.cz>

datum:
27. 4. 2020 7:52
předmět:
Re: ČSFD.cz - kontaktní formulář [26.4.2020 8:29|B6B8B]
posíláno přes:
gmail.com

 

Uživatel: Pitryx

Zdravím, jde o blbůstku, ale proč se mi u hodnoceného seriálu Černobyl změnila barva hvězdiček z šedé na červenou a jak tu šedou dostanu zpět? Díky za odpověď.

--------------------------

ne 26. 4. 2020 v 13:02 odesílatel Petr Bartoš <bart@csfd.cz> napsal:

From: ČSFD.cz [mailto:noreply@csfd.cz]
Sent: Sunday, April 26, 2020 8:29 AM
To: Petr Bartoš
Subject: ČSFD.cz - kontaktní formulář [26.4.2020 8:29|B6B8B]

Dobrý den,

 

Šedá barva je zprůměrované hodnocení z hodnocení jednotlivých epizod. Pokud ohodnotíte seriál jako celek, upřednostní se toto hodnocení a to je červené. Musel byste smazat hodnocení seriálu jako celku.

 S přáním hezkého dne,

ČSFD.cz - Česko-Slovenská filmová databáze

------------------

Re: ČSFD.cz - kontaktní formulář [26.4.2020 8:29|B6B8B]
 
Petr Pika <pexxqq@gmail.com>
7:52 (před 3 minutami) 
 
 
Děkuji moc za vysvětlení. Možná by se právě přesně tato věta mohla přídat do návodu, kde jsem vysvětlení marně hledal. 
Přeji hezký den.

ne 26. 4. 2020 v 13:02 odesílatel Petr Bartoš <bart@csfd.cz> napsal:

 

 

 

 


 

Nelze přidat do poznámek

Inside

 


Matt a Sarah jedou z nemocnice. Ona je těhotná. Zrovna vybírají jméno pro své dítě, když se něco stane. Autonehoda. On je mrtev, ona žije. ---02/

Sarah je opět na vyšetření. Již nechce řídit auto, a tak jede domů taxíkem. Sem přichází Isaac, kamarád. Přinesl dárek na Vánoce.

Když si pak jde Sarah lehnout, probere ji pes Excalibur, ale také bušení na dveře. Nějaký ženský hlas prosí o pomoc. Sára tvrdí že manžel spí, ale hlas jí řekne, že její manžel je mrtvý.

Sarah stihne zavolat policii. Ta projde dům, ale nikde nic není a proto odejdou.

Když Sarah spí, něco probudí psa, a ten se jde podívat. Za spící ženou přichází jiná. Na kusu látky ji dá k nosu nějaký prostředek a napíchne ji na kapačku. Když se pak Sarah probere, dojde k bitce a a Sarah uteče do koupelny, kde se zavře. ---------------29/

Přichází sem Isaac, a domnívá se, že ta žena je matka Sarah. Ta však přichází také a začíná se zabíjet.

Po něm se zde zastaví dva policisté. Muž a žena. Jemu otevře sama vetřelkyně a napoprvé jí to projde. On si však pak v autě na něco vzpomene, a vrací se. Napodruhé jde až dovnitř, a vidí opravdovou Sarah. Vzápětí je napaden tou druhou ženou. A pak sem přichází policistka, které čekala v autě. Nepřežije.

Sarah se povede z domu utéci, ale žena ji pronásleduje až do policejního vozu, kam se Sarah ukryla. Z něj pak unikne k sousedovi naproti a zde ji čeká překvapení. -------73/

Žena ji stále pronásleduje, a to až na zahradu, kde je bazén zakrytý plachtou. Zde dojde k rozhodujícímu boji o život.

 

 

 

Tak espaňolové šlohli film a myslí si, že je dobře. Není. Tohle se jim nepovedlo už od prvních záběrů bouračky. Tam kde Bustillo a Maury již dávají jasně najevo notnou dávkou krve, že film nebude pro všechny, v této verzi se krve Vivas bojí. Prostě, abych to nenatahoval, je to remake skvělého filmu À l'intérieur, ovšem upravený pro děti a mateřské školky.

Této verzi se však přesto nedá upřít spád, a dokonce i to překvapení pro diváka, který původní film nezná. Takže abych byl spravedlivý, těch čtyřicet dát musím. Ale je v tom započítán i ten závěr, který mi už přišel jako komedie.

 


20191111 8453/8851 **/4 s.u. SK title

Nelze přidat do poznámek

Inside

 


Matt a Sarah jedou z nekocnice. Ona je těhotná. Zrovna vybírají jméno pro své dítě, když dojde ke srážce s jiným autem. ---02/

Sarah je opět na vyšetření. Je sama, Matt po srážce zemřel. Sarah již nechce řídit auto a tak jede domů taxíkem. Sem přichází Isaac, kamarád. Přinesl dárek na Vánoce.

Když si pak jde Sarah lehnout probere ji pes Excalibur, ale také bušení na dveře. Nějaký ženský hlas prosí o pomoc. Sára tvrdí že manžel spí, ale hlas jí řekne, že její manžel je mrtvý.

Sarah stihne zavolat policii. Ta projde dům, ale nikde nic není a proto odejdou.

Když Sarah spí, něco probudí psa a ten se jde podívat. A za spící ženou přichází jiná. Na kusu látky ji dá k nosu nějaký prostředek a napíchne ji na kapačku. Když se pak Sarah probere, dojde k bitce a a Sarah uteče do koupelny, kde se zavře. ---------------29/

Přichází sem Isaac a domnívá se, že ta žena je Sářina matka. Ta však přichází také a začíná masakr.

Po něm se zde zastaví dva policisté. Muž a žena. Jemu otevře sama vetřelkyně a napoprvé jí to projde. On si však pak v autě na něco vzpomene, a vrací se. Napodruhé jde až dovnitř a vidí opravdovou Sarah. Vzápětí je napaden tou druhou ženou. A pak sem přichází policistka, které čekala v autě. Nepřežije.

Sarah se povede z domu utéci, ale žena ji pronásleduje až do policejního vozu, kam se Sarah ukryla. Z něj pak unikne k sousedovi naproti a zde ji čeká překvapení. -------73/

Žena ji stále pronásleduje a to až na zahradu, kde je bazén zakrytý plachtou. Zde dojde k rozhodujícímu boji o život.

 

 

 

Tak espaňolové šlohli film a myslí si, že je dobře. Není. Tohle se jim nepovedlo už od prvních záběrů bouračky. Tam kde Bustillo a Maury již dávají jasně najevo, že film nebude pro všechny notnou dávkou krve, v této verzi se krve Vivas bojí. Prostě, abych to nenatahoval, je to remake skvělého filmu À l'intérieur, ovšem upravený pro děti a mateřské školky.

Ano, přiznávám, že kdybych těsně před touto verzí nedokoukal tu starší, že bych zde asi tu dvacítku dal. Možná i čtyřicítku, to na férovku přiznávám. Ale takto nedám ani kapku. Nic. Tfuj.

No, tak jsem se vyvztekal a nyní vážně. Této verzi se nedá upřít spád, a dokonce i to překvapení pro diváka, jež původní film nezná. Takže abych byl spravedlivý, těch čtyřicet dát musím. Ale je v tom započítán i ten závěr, který mi už přišel jako komedie.

 


20191111 8453/8851 **/4 s.u. SK title

dam sem bo poznamka neidě

GhostlandGhostland
Matka s dvěma dcerami jede autem. Jedna z dcer, Beth, čte svou práci, pokus o knihu. Ta druhá, Věra, se jí víceméně vysmívá. Cestou potkají vůz, jehož řidič se chová podivně. Rodinka se stěhuje do staršího domku když Beth dostane poprvé periodu ----09/. A do domu se dostane vetřelec z vozu, se kterým se již jednou setkali. Tlustý plešoun napadne matku a pak obě dcery. Tomu přihlíží černovlasá dívka. Dochází ke krvavým střetům,  ze kterých se Beth ještě po letech probouzí hrůzou. To je ovšem již starší a vdaná. A také je slavnou spisovatelkou hororů. Prostě jméno Elizabet Kellerová má zvuk.Jednou zvedne mobil a slyší jen křik Věry, která ji volá a následně výkřiky hrůzy. Nemešká ani chvilku a odjíždí do domu, kde se tehdy přestěhovaly. Matka je ráda že přijela. Jen s Věrou to není dobré. Její šílenství je na postupu. Občas u ní dochází k sebepoškozování. V domě má svou vypolštářovanou celu, kde občas přebývá. Hned druhý večer po příjezdu Beth má Vera další záchvat -----40/. Beth však začíná chápat, že to není jen tak. I ona znovu vidí tlustého muže. A stává se zajatkyní v domě. Nalíčená jako panenka musí odolávat psychicky, ale pak hlavně fyzicky plešatcovým hrátkám. Neměla by se pohnout ani nic jiného. Ona však zarazí do tlusťocha jakýsi železný „trn“ -----63/ a dává se na útěk. Přibírá i svou již nadobro zlomenou sestru a obě začnou bojovat o to nejdražší co mají. O život. 

Tak ještě než se začnu rozepisovat, dokud to mám „v čerstvé mysli“, musím vyseknout hlubokou poklonu maskérům. Tedy, co ti dovedou. Se scénářem to už bude trošku slabší, ale o tom později. To, že Francouzi umějí tento žánr dokonale zpracovat dokázali už Bustillo a Maury filmem z roku 2007 „ À l'intérieur“.  Toto je jeho o dost slabší bratříček. Ano, gore scény abyste pohledali. Ale náboj to bezesporu má. Místy až neobyčejný. A herci to jen umocňují. Ti se také hodně „vytáhli“, a ne jako někdo. Ano, tu se dostávám ke scénáři, bolesti to moderních, nebo lépe řečeno nových filmů. Asi se všichni rozhodli nevyprávět příběh normálně, tedy v posloupnosti, ale na přeskáčku se spoustou „flasbacků“, které děj zdržují a zamotávají. Nejinak je tomu zde, a musím přiznat, že jsem se orientoval dost těžce. Jako vždy za to strhávám body. Bohužel je musím strhnout také za místy statický děj, a také proto, že jsem to nedal najednou, ale na dvakrát. Takže mé resumé je zatím na sedmdesáti procentech, ale až se mrknu podruhé, zcela jistě dojde k úpravě. 
20180808 8537/9113 *** A PŮL/7 s.u.  

127 Hours

Borec spadne v proláklině a na ruku mu jebne balvan /16/. ON se pokusí vyrobit jakýsi primitivní "kladkostroj" bez kladky /40/. Ani to nepomože. Nakonec se pazuru upižle /77/.