Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 780)

plakát

Princ Bajaja (1971) 

Tuhle pohádku jsem neměl nikdy rád. Ani jako dítě, už tehdy mi byl hlavní hrdina protivný. Snad kvůli té prdeli na bradě, snad pro tu idiotskou čepici, kterou mi stále připomínal českého hloupého Honzu. Vlastně jsem se chodíval koukat jen na souboj s drakem, protože to pro mne byl filmový efekt, kteréžto jsem už tehdy žral. A za tento “efekt“ dávám tu dvacítku.

plakát

Bajaja (1960) (TV film) 

Škoda, že pan Kopřiva nedostal více prostoru. Pro mne nic moc, draka není pořádně vidět, jen se tam občas mihne jakási hlava, což jsem konstatoval už jako dítě a nikdy se na tuhle pohádku znovu nedíval. Na rozdíl od novějšího zpracování, kde jsem se přihrnul k televizi vždy právě na souboj s drakem. Tohle zpracování mi chvílemi připomínalo spíše Shakespeara tou šroubovanou mluvou v některých pasážích. Přesto toto dílo úplně nezavrhuji.

plakát

O princezně, která ráčkovala (1986) (TV film) 

Legrrrační pohádka kterrrá mne vždy pobaví a rrrozesměje, i když už pointy znám. Nemohu se zbavit pocitu, že nejprrrve našli herrrce a pak jim teprrrve psali rrrole na tělo. Zábava prrro celou rrrodinu je zarrručena. Doporrručuji.

plakát

Nezlobte dědečka (1934) 

Vynikající filmík s vynikajícím komikem v trojroli. Zde bylo dáno panu Burianovi skutečně vyniknout.  +++++++++++++++ Jedinečné dílo s mistrovským panem Burianem, který se tu doslova vyřádil. Skvost české filmové komedie, který vždy zaručeně pobaví. Bohužel tu je občas malililinko hlucho.

plakát

Křtiny (1981) 

Skvělá věcička, kde excelovala paní Jirásková a myslím, že trochu zastínila i hlavní postavu. Ožralý pan Skopal byl také na jedničku, takže hodnotím jako nadprůměr. A mimochodem, divím se, že ti mapičáci a pak to další, už si nevzpomenu přesně jak, vůbec prošli.     ***A PŮL/7 szi

plakát

Přepadení (1986) (TV film) 

Tak nevím, co si o tom mám myslet. Nesmyslný mini příběh s kvalitními herci, kteří zde ovšem neměli moc prostoru. Moc nepobavilo.

plakát

Čertova stena (1948) 

Já nejsem hudebně vzdělán, ale to, co hrát Petr na klavír to byl děs. Ovšem jinak se u této komedie zabavit dalo, ačkoli jsme v tom měl chvíli guláš. Místy jsem totiž nerozuměl tomu, co herci mluví. Ne, že bych neuměl Slovensky, ale vinou kopie. Ovšem za to tehdejší tvůrci filmu nemohou, nelze to tedy brát v potaz. Ať je to, jak je to, dávám čtyřicítku s tím, že pokud bude velká nouze, dá se na to podívat znova.

plakát

Coming Home in the Dark (2021) 

Ono je to v podstatě dosti nudné, protože velká část filmu se vlastně jen kecá v autě. Navíc jsem to úplně celé nepobral a po třetí už se mi to jet nechce. Dám čtyřicet a je to.

plakát

Antidote (2021) 

Těžko hodnotit. Atmosféru to rozhodně mělo, ale ta se po nějaké době „omrzí“, a začíná to být fádní. Občas sem tvůrci mrskli trošku gore, aby spící publikum probrali ze spánku, ale moc toho není. Já to nakonec ohodnotím jako průměr a je klid.       **A PŮL