Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 779)

plakát

Osudné dveře (1991) (TV film) 

Hluchá pasáž s Lukrécií v pokoji a občasné nepochopení situace tomu nepomohly. Herci byli nevýrazní, takže to jakž takž tahal pan Somr. Viděl jsem lepší kousky.

plakát

O hloupé havířce (1990) (TV film) 

Veselá ptákovinka, která zaručeně pobaví. Možná se bavili i sami herci. Je to spíše taková inscenace s několika exteriéry, ale to není vůbec důležité. K odpočinku lze doporučit.

plakát

Pravda neroste na višni (1982) (TV film) 

Překvapila účast pana doktora Radima Uzla. Inscenace není nic světoborného, takový podivný mišmaš. Pár okamžiků snad nějak utkví v paměti, ale jinak je to celé bezvýrazné.

plakát

Vyvrhel z pekla (1981) 

Jeden z prvních "hororů" sledovaný na vypůjčené VHS kazetě, tehdy v příšerné kvalitě s ještě horším polsko ruským dabingem. Nevím, co jsem na tom viděl. Nu, za těch pár gore efektíků tu dvacku dám a druhou za ten nervák na konci i přesto, že na mne to již nepůsobilo. Jinak je zbytek filmu pod psa.

plakát

La frusta e il corpo (1963) 

No, tušil jsem do čeho lezu, tak co. Zpočátku to ještě šlo. Prostředí, které mám ve filmu rád, tajemství a trocha napětí… Jenže to vše pak nějak odešlo do kopru. Neustálý zvuk vichřice, aniž se hnul lístek na stromě mi začal být protivný. Přišly zbytečně dlouhé scény, nudy přibývalo a úroveň klesala. Stejně tak klesalo moje hodnocení a výsledek vidíte sami.

plakát

Intersect (2020) odpad!

No, tak tady byly zajímavé dvě minuty v úvodu, tedy, ehm, v úvodu. Pak už jsem nestačil čumět, co, že je to zase za paskvil, schovaný za cestování v čase. Scénáristu zajímá kde co, mimo hlavní linie příběhu. Zato vzpomínek si tu divák užije. Jak se seznámili, jak jim zemřel kolega a tak dále. Takže děj stojí na místě jak vycpaný panák, přešlapuje a neví kudy kam. Návrat do dětství to dorazil. Ale musím uznat, že mladičká Caitlin byl neuvěřitelný kusanec. Ve snímku mi pak ještě chyběla hodinová pasáž po Ryanově porodu, a také dětství jeho babičky, jistě by to děj obohatilo. No, resumé je myslím více než jasné a nezbývá než se těšit na dvojku.

plakát

Vtorženije (2020) 

Vtorženije     Dva roky po konfliktu s mimozemskou civilizací hlídá ve Vesmíru planetu Zemi několik satelitů. Kolem jednoho z nich proletí něco vysokou rychlostí.   V baltickém moři vidí muž na rybářském člunu něco spadnout, či spíše vlétnout do vody.  ---------------08/  Ocitáme se opět v Čertanovu, kam dopadla před dvěma léty ona kosmická loď. Jula Valentinovna Lebeděvová zrovna sportuje se svým psem, který jí však někde zmizí. Do školy chodí Yula s Googlem, mladíkem, který jí předloni tak pomáhal. Její Otec má stále stejnou pozici v armádě a dost si dceru hlídá.   Ta je zrovna v bazénu, kde se s ní dělají testy. A právě sem přivedou Arťoma Romanoviče Tkačeva, zvaného Ťoma, tedy jejího mládence, kterého opustila možná kvůli Chekonovi. Ťoma na ni začne mluvit a u July nastává prudká reakce. Zasáhnout musí až otec. Mimochodem, Ťoma je částečně ochrnutý po infarktu.  Pak je Jula v baru, kde ji sleduje její „ochránce“ Váňa. Jenže se tu zničeho nic ocitne Chekon a dochází k boji. Mimozemšťan vyhrává, a i s Julou prchají. Ukryjí se na odlehlém místě, kde má Chekon dočasný domov a zde Jule také vysvětlí co a jak. Dojde k dalšímu milování a Chekon dává návrh, aby odletěla s ním. Ona souhlasí, ale chce s sebou i svého psa.   Otec chystá přepadovou akci, protože ví, kde jsou. Zase dojde k boji a dalšímu útěku. Armáda se snaží uprchlíky zastavit, jenže se jí to nějako moc nevede. Do boje zasáhne i Ťoma, který ukradne stejně jako předtím mimozemské brnění. Jenže tentokrát bojuje na jiné straně a napadne vojenský vrtulník.  ------------51/  Chekonova vesmírná loď nepřipouští přítomnost člověka na palubě. Loď se jmenuje Ra a dokáže upravit jakýkoli digitální datový tok. Takže armáda netuší, že jí vlastně velí. Ra také udělá z July teroristku a otec má rázem další starosti. Okamžitě dává rozkaz k ukončení moderní digitální komunikace a má se jet zase postaru.  Jeho dcera zatím unikla a je ukrytá u Googla, kam je zavezl Ťoma. Ten opije Chekona a s Googlem jej odevzdají armádě. Chekon s Ťomou končí jako zajatci a Chekon dá Ťomovi velkou nakládačku.   Jula chce prchnout od Googla, když se tu ukáže Vána a veze ji k otci.   Na Ra je vystřelena raketa a celá loď mizí.  -----------------85/  Váňa odevzdá Julu otci a hned mu vypoví poslušnost, protože Ra do všeho zamotala Váňovo dítě, a to je prý v ohrožení kvůli Jule. Váňa jí přísahá pomstu.   Ra útočí vodou a hrozí smrt spoustě lidí. Chekon však zná řešení. Jenže je to řešení bez možnosti návratu. Proto usedá do svého obojživelného stroje a žene si to směrem k Ra.   Lidi se mají každou chvíli utopit, a proto Jula chce, aby ji zabili, ptože onaje vlastně příčina. Ra by pak zkázu lidí zrušila. Vtom se tu objevuje Váňa a hodlá jí přání splnit.   A zatím Chekon spěje k lodi, aby se pokusil o nemožné…

plakát

Priťaženije (2017) 

Trikově je to skvělé a příběh sám také není k zahození. I když už tu byl. Co je neštěstí je love story, to je ten kámen úrazu. A k němu se samozřejmě váží i hluchoty, což u mne opět ubralo na hodnocení. Nejlépe hrál asi Alexander Petrov roli Ťomy, jinak tu z herectví nic tak převratného nebylo. Nu, přesto se mi to líbilo, a konec se mi zdál docela napínavý.

plakát

O podezíravém králi (1989) (TV film) 

Já tohle moc rád nemám. Rádoby inscenace se obléká do hávu pohádky v mizerně udělaném prostředí. Ještě, že to občas honily exteriéry. Vyprávění to bylo zdlouhavé, leč zápletka mne ke konci zaujala. Za to jsem musel dvaciáše přihodit.

plakát

Blázinec v prvním poschodí (1969) (TV film) 

Velmi hezká věcička, která splnila mé nároky na odpočinkovou bláznivinu. Škoda, že jsem se v tom trochu zamotal, ale to se nedá nic dělat. V každém případě mohu ku odpočinku duše vřele doporučit.