Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 779)

plakát

Železná maska (1929) 

Kopie moc kvalitní nebyla, ale nerušilo to. Titulky jsem si musel přeložit sám (strojem), ale domnívám se, že přesto mohu snímek zodpovědně posoudit. A musím mu vytnout hlubokou poklonu. Ne že by to bylo na nějaké sledování podruhé, ale prostě to zaujalo. Perfektní výprava, velmi dobří herci, a dokonce to mělo i spád.   *** A PŮL

plakát

Hledám paní na hlídání (1975) (TV film) 

Tak rozhodně scéna u známých je nejlepší. Na tu jsem si vzpomněl i po letech. Pohodová komedie, která určitě potěší. Ostatně autoři to zaručují už svými jmény. Totiž pan Svěrák s panem Čepelkou.

plakát

Domácí lékař (1986) (TV film) 

23.10.2020 jsem na to koukal na YT a když jsem pak chtěl napsat recenzi, už to tam nebylo. A zmizelo spousta dalších filmečků. Komupak to asi zase vadilo? No nic, jdeme na hodnocení. Mne nejvíce pobavil pan Kratina věčně něco dlabající z papíru. Komedie to není zrovna k uřechtání, ale pobaví to.

plakát

Bellinzonova pyramida (1974) (TV film) 

Proti prvnímu filmu to dost ztratilo šmrnc. Chybí více slovního humoru. Ale dá se na to dívat. Jsou i horší věci.

plakát

Na střeše (2019) odpad!

Tak z tohohle mám honě rozporuplné pocity. Na jenu stranu mám rád pana Švehlíka, a druhou stranu je tu můj odpor k něčemu. Nemohu psát k čemu. A protože to prakticky celé nemělo konec, dávám, co dávám.

plakát

Ido (2005) 

Volné pokračování filmu Organ se vyznačuje tím, že nemá v první půl hodině děj a prachbídně udělané triky. Těmi animacemi to tedy hodně pohnojili. Takže mimo několika bizarností nestojí film za nic. Přesto není nejhorší a dvacítku si zaslouží. I když mi vadilo neustálé řvaní v druhé polovině, kde jsem se ve filmu nadobro ztratil a chápal ho už jen částečně.

plakát

Organ (1996) 

Jen začátek jsem jel tři krát, abych pochopil, kdo je kdo. Asi v polovině jsem to vypnul a pokračoval druhý den, čímž jsem ztratil přehled definitivně. Musel bych to celé jet zase a zase. A na to nemám chuť, protože celkově to zas tak dobré nebylo. Proč si Fujivara nedala více prostoru v roli Yoko, to nevím. Jak jsem zmínil, děj je těžko pochopitelný, ale zpočátku má i spád, což se o druhé polovině filmu říci nedá. Má pochvala však patři trikařům, pár věcí se jim povedlo, ale bylo toho příliš málo. Nevím proč mne napadl příměr k filmu Tetsuo, kde se člověk měnil ve stroj. Tady se mění snad ve strom nebo co.

plakát

Fear PHarm (2020) 

Jako to se skutečně musel každý vykecávat se s tím na koho v bludišti narazil? Ono se v tom filmu v podstatě dlouho nic neděje. Sem tam náznak a hned je víc než polovina filmu pryč. Pak se to vylepší, ale jen proto, aby to po chvíli skončilo. Chtěl jsem dát 40 za dobré herce, ale nedám. Za ten konec. A do toho počítám i ten švindl se závěrečnými titulky, rozhodně to nevypínejte hned po tom prvním konci.

plakát

7 from Etheria (2017) odpad!

Absolutně neznámý snímek, který i sem byl přidán až na můj popud teprve tento týden. No já to měl s ruským dabingem, takže v rámci mých zašlých znalostí… Stejně jde o sbírku nic neříkajících „kraťasů“. Snad jen kamera stojí občas za pozornost. Neříkám, že některé povídky neměly nápad, ale dohromady to prostě tu dvacítku nedá. S bídou tak deset.

plakát

Drsný spasitel (2019) 

Vizuálu není co vytknout, ale ten zvuk, to je tedy síla. Kecání do děje a vyprávění včetně. Z toho ta amatéřina přímo čiší. Nebýt toho, dostává to ode mne čtyřicet navíc. Celkově to nebylo nějak špatné, dokonce to mělo občas i grády. Triky dobré, takže, líbilo se. Ale ten zvuk...