Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (759)

plakát

Julius Caesar (2002) (TV film) 

Umírněný až romanticky působící výlet do daleké antické minulosti. Některým úsekům z caesarova života je věnováno zbytečně hodně času (Galie), jiným zbytečně málo (stíhání Pompeia a Catona), takže se historie neznalý divák může hlavně v druhé půlce filmu hodně ztrácet v ději. Pro milovníky historických podívaných z antického Říma doporučuji spíše seriál Řím, seriál Já, Claudius nebo film Quo Vadis ?.

plakát

Modigliani (2004) 

Tak nevím, Garcia mě teda přesvědčivý nepřipadal ani trochu. Jak může vůbec hrát uhlazený skoro padesátiletý slušňáček Garcia, třicetiletého feťáckého bouřliváka Modiglianiho? Nemůže. Ono scénář je taky napsán tak, že dělá z Modiglianiho takovou politováníhodnou oběť, což je podle mého špatně. Docela mi ještě vadil soundtrack, který je na poslech vynikající, ale k jednotlivým scénám se absolutně nehodí. Slabota.

plakát

Výkupné (1996) 

Slabší thriller, který si nedokázal získat mou plnou pozornost. Po čase jsem začal být k osudům jednotlivých hrdinů lhostejný a může za to hlavně hodně předvídatelný scénář a slabší hlavní záporák, který chvíli chladně kalkuluje, a potom v zápětí provádí jednu školáckou chybu za druhou.

plakát

Gertie the Dinosaur (1914) 

První kombinace animovaného filmu a živého herce :-) Živý krotitel totiž užaslému divákovi předvádí drezůru kresleného dinosaura.

plakát

Prefabricated Pink (1967) 

Růžový Panter se dobrovolně rozhodne, že bude pracovat. Proč takovou hloupost dělá je pro příběh samotný nepodstatné, takže jeho pohnutky k tomuto neuváženému činu nejsou nikterak naznačeny. Však přece divák není zvědavý na psychologickou sondu do života mladého růžového brigádníka, ale chce si užít trochu destruktivního humoru. Toho se taky divák dočká, protože panter nešel pracovat nikam jinam než na stavbu mrakodrapu, a tudíž se jeho kolegové mají nač těšit. Nikdo totiž nemůže vyváznout z eskapád růžového workoholika se zdravou kůží.

plakát

Nebezpečná hra (1993) 

Hodně dlouho jsem si zvykal na formu, jakou byl film natočen. Byla na můj vkus až moc nezávislá. Ale zvykl jsem si. Scény z natáčeného filmu, ze života štábu, rozhovory se štábem se střídají v chaotickém rytmu, různě se prolínají a nastavují nelichotivý obraz morálním hodnotám lidí z filmové branže. Režisér si sere do vlastního hnízda.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Uznávám, že Dexter je velice originální postava, ale hlavní dějová vyšetřovací linka mně vzhledem k široké řadě podobných kriminálních thrillerů nějak úžasná nepřišla, ale uznávám, že mou pozornost udržela.

plakát

Robinzonáda aneb Můj anglický dědeček (1986) 

Další velice nevtipný film. Na LFŠ byl před samotným filmem úvod se scénáristou snímku. Všichni diváci, včetně mě, byli po jeho úvodu natěšeni na originální komedii, při které se sice nebudou za břicho popadat, ale budou se alespoň usmívat nad humornými příhodami osamělého anglického Robinsona v divoké porevoluční Gruzii. Upřímně, film byl neuvěřitelná pruda s nesympatickými herci. Na konci promítání zůstalo v sále asi 10 diváků, kteří toužebně očekávali diskuzi s panem scénáristou.