Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Rudovous

Rudovous (1965)

Žádná moderní korejská romance, ale druhá polovina tohohle starého černobílého filmu mě tak emočně odrovnala, že jsem brečel jak malý kluk a nestydím se za to. Krása.

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Jeden můj dobrý kamarád mi jako reakci na tento film napsal tuhle smsku: "Kaiser si tě najde! Kdykoliv a kdekoliv! Nehraj si s ním! Třeba právě teď stojí kousek od tebe a ty o tom ani nevíš! Smrt z jeho rukou přichází nečekaně a tiše!!!" A od té doby tím straším děti.:-)

Věc

Věc (1982)

Bezvýchodiskový a geniální film. Hrdinové jsou naprosto bez šancí. Opuštěné místo a prohlubující se nedůvěra dokáže mezi hrdiny a v divákovi vyvolat mnohem větší napětí než groteskně zrůdná těla zmutovaných polárníků a film tím směřuje k jedinému možnému, depresivnímu a ultimátnímu závěru.

Svatá krev

Svatá krev (1989)

Jodorowsky mě udivuje čím dál tím více. Tímto filmem si jasně řekl o místo v mé osobní top 5 režisérů. Ten chlap má neskutečnou fantazii. Jen je škoda, že se věnuje více psaní komiksů než filmařině. Originální příběh (ano opravdu tu jde o příběh), který se ze začátku tváří jako další Jodorowského bizarnost plná prazvláštních postav, se po útěku hlavní postavy Fénixe z ústavu pro choromyslné, mění v karnevalovou noční můru. Opět má snímek vybroušenou pointu, kterou jsem nečekal, i když všechny ingredience k ní vedly, jenže je tu atmosféra, která mě pohltila natolik, že jsem ke konci skoro nedýchal. Axel Jodorowsky, syn režiséra, je v hlavní roli úžasný a to byla prosím jeho první pořádná filmová role. Jinak jsem se o něm dočetl, že se, mimo jiné, živí jako akrobat, takže na kousky, které předvádí asi nepotřeboval dubléra.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Naprostý skvost. Tenhle film nemá chybu. Všimněte si, že každá scéna v tomto filmu je parádně vypointovaná. Sledovat soupeření titulní nepříliš čestné trojice o největšího podrazáka a hajzla západu je pro mě vždy zážitek, který si po čase rád zopakuji. A co je hlavní všichni tři hrdinové jsou sympaťáci, každý si najde svého favorita, u mě je to Tuco.

Ran

Ran (1985)

Raději nechme promluvit jednu z vedlejších postav:" Neurážej Boha, je to on, kdo pláče nad krutostí lidských bytostí, nad hloupostí těchto stvoření, kteří věří , že jejich přežití závisí na zabíjení. Žádný Bůh nás před ním neochrání. Není to nic divného v tomto krutém světě, lidé hledají jen smutek a ne radost. Ty hloupé bytosti bojují za smutek a utrpení, vyžívají se v potocích krve."

Dotek zla

Dotek zla (1958)

Miluji vypointované kriminálky s ne zrovna jednoznačnými hrdiny (z těch novějších L. A. -Přísně tajné, Obvyklí podezřelí). A právě tento film je nejčistší esence toho, co od takového filmu čekám a opravdu mě mrzí, že jsem velice dlouho otálel s tím, se na tento film vůbec podívat. Welles byl režisérský a herecký frajer a může ve filmovém nebi hrdě chodit s nosem nahoru.

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Geniálně atmosférická hororová pohádka se spoustou mrtvých a s ´hektolitry prolité krve´ a to vše v animovaném filmu. Proto věřte,že nejlepší animovaný horor nevznikl v Japonsku, ale u nás. Karel Zeman byl génius.